• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2024

13:07

Vrelini se ne vidi kraj, a o osveženju ni govora! Dramatično upozorenje meteorologa: U Srbiju stiže "Lucifer", evo tačno i kad

informer/printscreen

Društvo

Vrelini se ne vidi kraj, a o osveženju ni govora! Dramatično upozorenje meteorologa: U Srbiju stiže "Lucifer", evo tačno i kad

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod najavio je novi toplotni talas koji u pojedinim delovima Srbije počinje već u četvrtak. Meteorolozi najavljuju novi pakao od sredine sedmice, a svetski meteorološki sajtovi predviđaju dolazak Lucifera koji će pogoditi i našu zemlju!

Kako objašnjava meteorolog Ivan Ristić, visinski ciklon na istoku Evrope odložio je kratko početak vrelog afričkog talasa, te će danas i sutra biti relativno prijatno. Ipak, već od srede čeka nas rast temperature.

- Od srede 7. avgusta svaki dan sve toplije, tako da za sledeći vikend maksimumi će biti blizu 40 stepeni. Najnovija prognoza ECMWF modela prognozira za utorak 13. avgust maksimalne temperature oko 40 stepeni u većem delu Srbije, takođe, ja lično za sada ne vidim kraj toplotnog talasa - napisao je Ristić u novoj prognozi.

Nakon toga on je najavio i dolazak toplotnog talasa pod popularnim nazivom "Lucifer" koji je mnogo jači od Harona koji smo imali u julu ove godine.

- ECMWF mape za 11, 12. i 13. avgust pokazuju da će maksimalne temperature biti između 35 i 40, takođe se nazire izvesno osveženje oko 15. avgusta- poručuje on napominjući da će više detalja biti poznato kako vreme bude odmicalo.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

On dodaje da će se centar toplog vazduha nalaziti iznad Balkana, te će ove vrele temperature pogoditi i Srbiju.

 

- Maksimalne temperature na 2m blizu 40 stepeni, o nekom bitnijem osveženju ili kiši sredinom meseca sa ovakvim prognostičkim materijalom za sada nažalost nema ni govora. Pratimo i prognoziramo! - poručuje Ristić putem Fejsbuka.

RHMZ upozorava na veoma opasnu pojavu

Novi toplotni talas počinje u četvrtak i petak u pojedinim delovima Srbije. Prema najavi RHMZ, toplotni talas počinje u četvrtak u:

- Bačkoj
- Banatu
- Istočnoj Srbiji

U petak će toplotni talas početi u:

- Sremu
- Beogradu
- Zapadnoj Srbiji
- Pomoravlju
- Kosovu i Metohiji

- Upozorenje: Topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana. S obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena - stoji u saopštenju RHMZ.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova
Crvena zvezda

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova

Prošla su tri kola Superlige i možda se ne nazire još kako će tim igrati za mesec dana, ali se jasno ocrtava da je Crvena zvezda pogodila sa pojačanjima. Ili barem tako sada deluje. Devet od deset golova crveno-belih od početka sezone dali su stranci, od čega trojica na svom debiju: Bruno Duarte, Felisio Milson i Timi Maks Elšnik. A poker sjajnih golgetera sa njima čini i Šerif Ndijaje.

04.08.2024

09:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija