• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer / Diario Libre

14.08.2024

12:30

Ispovest Srbina koji je 10 dana plutao okeanom: Nikad nisam video ajkule tako blizu, mislio sam da ću umreti!

Printscreen Diario Libre

Društvo

Ispovest Srbina koji je 10 dana plutao okeanom: Nikad nisam video ajkule tako blizu, mislio sam da ću umreti!

Podeli vest

Nikola Nikolić (30) je Srbin, koji je 10 dana u gumenom čamcu plutao Atlantikom, rekao je za lokalne medije, da su otišli da pecaju i da su ostali bez goriva, kao i da je njihov mali čamac vukli talasi i povremeno bili okruženi ajkulama!

Naime, posle deset dana na otvorenom moru, našeg državljana zajedno sa dvojicom prijatelja, spasio je brod koji je pristao u Dominikanskoj Republici.

"Otišao sam na pecanje sa dva španska prijatelja sa Kanarskih ostrva u Španiji, ali smo ostali bez goriva i čamac je nastavio da pluta. Danima smo bili na moru plašio se da će umreti, sve dok nas nije spasio kineski brod" rekao je Nikola Nikolić (30) za Diario Libre i dodao: 

 „Čamac su vukli talasi a povremeno smo bili i okruženi ajkulama. Nikad nisam video ajkule tako blizu, mislio sam da nećemo preživeti“, rekao je Nikolić koji je u Španiji poslednjih dva meseca.

 

Foto: printscreen/Diario Libre

 

 

Kako je objasnio on i njegovi španski prijatelji  David  Gomez  Peres i  Huan Manuel Perez Santana planirali su da tri dana odu na pecanje. 

" Toliko smo hrane i vode poneli. Posle tri dana ostali smo ostali bez hrane, a poslednjeg dana nam je nestala. Još nekoliko sati i sigurno bismo bili mrtvi“, rekao je on.

Prema njegovim rečima "svetlo na kraju tunela" bio je brod koji su u daljini ugledali. 

" Poslednjim atomima snage dozivali smo pomoć. Prišao nam je brod pod kineskom zastavom Sin An Ning i spasao nas. Putovao je u Dominikansku Republiku, zato su me i doveli ovde " pojasnio je Nikola.

Foto: printscreen/Diario Libre

 

Španska ambasada je uspela da vrati njegove španske prijatelje, međutim, Nikolić je ostao u Vakasional de Haina, gde Generalna uprava za imigraciju šalje strance u neregularnom stanju. 

" Radim kao vozač kombija u Španiji, ovde se osećam kao zatvorenik. Želim da se što pre vratim u Španiju. Za dva dana ću dobiti pasoš kako bi ponovo mogao da putujem i vidmi porodicu, posebno devojku" kazao je Nikola. 

Foto:  

 

Kako je ranije navedeno u saopštenju, kada su trojica muškarac spsena pregledali su ih lekari. 

"Prvobitnom dijagnozom utvrđeno je da su Huan Manuel Perez Santana, španski državljanin, i Nikola Nikolić, srpske nacionalnost, dobrog zdravlja. Međutim, David Gomez Perez, takođe španske nacionalnosti, zadobio je tupu povredu levog kolena usled slučajnog udarca tokom spasavanja. Državljani Španije su, u skladu sa utvrđenim protokolima, predati generalnom konzulu Španije u Santo Domingu, dok je srpski državljanin Nikola Nikolić prebačen u Sabirni centar Generalnog direktorata za imigracije u letovalištu Los Bahos de Haina." saopštile su ranije vlasti.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14