• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.08.2024

13:08

Doktorka zloupotrebila službeni položaj: Nevakcinisanima davala potvrde da su primili vakcinu protiv korone

Shutterstock/društvene mreže

Društvo

Doktorka zloupotrebila službeni položaj: Nevakcinisanima davala potvrde da su primili vakcinu protiv korone

Podeli vest

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Ane N. (52) zbog sumnje da je kao doktor u Domu zdravlja “Кovačica” omogućila nevakcinisanim licima da dobiju potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID 19.

Okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

 

Postoji opravdana sumnja da je Ana N. od novembra 2021. godine do januara 2022. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja kao doktor u Domu zdravlja “Кovačica” omogućila uvođenje u evidencije o izvršenoj imunizaciji i izdavanje potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID 19, kao i dobijanje potvrda o vakcinaciji vakcinama Phizer-BioNTech Covid-19 Vaccine, Spunik i Sinofarm protiv Кovida 19, za sedam lica koja nisu vakcinisana.

Ona je, kako se sumnja, ranije osuđenoj M.R. kao tehničkom administrativnom pomoćnom radniku u tom domu zdravlja davala unapred popunjene saglasnosti za sprovođenje preporučene imunizacije lica sa njihovim ličnim podacima, vrstama vakcine, koje je okrivljena pečatirala i parafirala, te joj je dala nalog da ih uvede u evidencije o izvršenoj imunizaciji u sistemu E-uprave, iako isti nisu prethodno vakcinisani, što je M.R. i učinila.

 

M.R. je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela (Zloupotreba službenog položaja) zaključenog sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, presudom Višeg suda u Beogradu u januaru 2024. godine osuđena na uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora s rokom provere od 4 godine.

Takođe, doktor u ovom domu zdravlja P.V. na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela (Zloupotreba službenog položaja i Primanje mita) zaključenog sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, presudom Višeg suda u Beogradu u decembru 2023. godine osuđen je na kaznu od godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje imovinske koristi od 850 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Roditelji, pažnja! Bez ovog papira nema upisa deteta u prvi razred
Društvo

Roditelji, pažnja! Bez ovog papira nema upisa deteta u prvi razred

Prvi septembar se bliži i mnogim roditeljima, ali i deci, već neko vreme je na umu polazak u školu, a naročito onima kojima predstoji polazak u prvi razred! Iako se skupljanje papirologije umnogome smanjilo digitalizacijom, ipak postoji jedan dokument koji se i dalje traži i bez kog dete ne može sesti u školsku klupu.

23.08.2024

10:52

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija