• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

27.08.2024

09:43

Stiže nova pomoć države! Od 1. septembra počinje isplata 20.000 dinara, a ovih 10 opština će dobiti besplatne udžbenike

profimedia/Shutterstock

Društvo

Stiže nova pomoć države! Od 1. septembra počinje isplata 20.000 dinara, a ovih 10 opština će dobiti besplatne udžbenike

Podeli vest

Bliži se 1. septembar i polazak đaka u školu. Za sve roditelje ovaj mesec je jedan od najtežih u godini kada je reč o troškovima.

Olakšavajuća okolnost za roditelje koji imaju đake je pomoć države koja će uskoro početi da se isplaćuje.

Svi roditelji u Beogradu čija deca ove godine kreću u školu dobiće pomoć države u iznosu od 20.000 dinara po detetu. Prijavljivanje za ovu pomoć počelo je još 22. aprila, a isplata počinje 1. septembra.

Umesto besplatnih udžbenika, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede, a svaka porodica u Beogradu dobiće 20.000 dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu. Nazvali smo tu odluku "đačka pomoć”. Novac će dobiti u septembru, koji je svakako najteži mesec po porodični budžet, rekao je ranije Šapić.

Besplatni udžbenici za 10 opština u Srbiji

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas da će "Dani porodice" biti održani 7. septembra u Zrenjaninu, u Perlezu i istakala da je za 10 lokanih samouprava u Srbiji Ministarstvo obezbedilo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

- To će biti za decu od prvog do četvrtog razreda, negde i do osmog. Biće mi zadovoljstvo da učestvujem u podeli. Mislim da je ovo pravi put da se nađemo porodicama i roditeljima pred početak školske godine. Pored dece i Bogatića, udžbenike će dobiti deca iz Kule, Crvenke, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Prokuplja, Osečine", dodale je ona.

Cene školskog pribora u Beogradu

Proverili smo aktuelne cene školskog pribora u Beogradu na par lokacija. Cene nisu svuda iste, ali nema drastične razlike. Sve zavisi od toga gde se odlučite za ovu školsku kupovinu.

Komplet grafitnih olovki - 80 dinara do 130 dinara
Rezač - 50 dinara
Gumice za brisanje - 69 do 150 dinara
Drvene bojice - 330 dinara do 630 dinara
Vodene bojice - 130 dinara do 400 dinara
Velika sveska - 150 dinara
Mala sveska - 80 dinara
Ranac - 2.500 do 7.000 dinara
Pernica - 340 do 1.300 dinara u zavisnosti od veličine i toga da li je puna ili prazna


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija