• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

28.08.2024

09:48

Hotel "Jugoslavija" pred rušenjem, biće sačuvan samo legendarni luster: Evo kako će izgledati buduće zgrade (FOTO)

Tanjug

Društvo

Hotel "Jugoslavija" pred rušenjem, biće sačuvan samo legendarni luster: Evo kako će izgledati buduće zgrade (FOTO)

Podeli vest

Na Zemunskom keju više ništa neće biti isto, jer u decembru počinje rušenje Hotela "Jugoslavija".

Biće sačuvan samo legendarni luster, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Novi hotel biće deo poznatog lanca, a kojeg – znaće se krajem godine.

Nekada najveći i najmoderniji hotel u zemlji, "Jugoslavija", broji poslednje dane, jer će do kraja ove godine početi rušenje.

Foto: printscreen RTS

 

 

Od inicijative da se na ovoj lokaciji gradi hotel i poslovno-stambene kule prošla je decenija i po. Jedan broj soba, recepcija i hol, u kojem se nalazi čuveni luster od Svarovski kristala, ispunjava standarde hotela sa tri zvezdice.

Foto: printscreen RTS

 

 

Ostali delovi, uključujući i čuveni Titov apartman, prepušteni su zubu vremena. Investitor planira da do 2027. u izgradnju hotela i dve kule uloži čak pola milijarde evra.

Predstavnik investitora Živorad Vasić kaže da će stambena kula biti bliža centru Beograda i imaće 42 sprata, a da će obe građevine biti ispod visine od 150 metara.

Foto: printscreen RTS

 

 

"Poslovna kula, gde će biti sve kompanije srpske i strane koje su investitori u Srbiji, uzimaće taj prostor i to će biti kula koja će imati 34 sprata. Ali, ono što treba reći je da će hotel biti na istom mestu i da će se nalaziti koridor ispod hotela, koji će povezivati Dunavski kej sa Bulevarom Nikole Tesle“, objašnjava Vasić.

Osam spratova, ali upola manje soba

I novi hotel imaće osam spratova, ali će zbog prilagođavanja novim standardima, koji važe za hotele sa pet zvezdica, imati upola manje soba.

Foto: printscreen RTS

 

 

"Beograd će dobiti jedan od najluksuznijih brendova, do kraja godine znaće se i koji, hotel sa 5 zvezdica, koji će imati 200 soba, u kojem će svaka soba imati minimum 38 kvadrata, koji će imati najlepši predsednički apartman po najvišim standardima i hotel, što je najvažnije, koji će biti završen do početka Ekspa 2027", ističe predstavnik investitora.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija