• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2024

16:17

Stranci ludi za Srbijom! U julu skoro pola miliona poseta: Prednjače Turci i Nemci

beta/shutterstock

Društvo

Stranci ludi za Srbijom! U julu skoro pola miliona poseta: Prednjače Turci i Nemci

Podeli vest

U Srbiji je u julu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, zabeleženo 459.082 dolazaka turista, od čega su većinu činili stranci, kojih je u ukupnom broju turista bilo 270.407.

Turisti su ostvarili 1,38 miliona noćenja, a po broju noćenja prednjače domaći turisti, iako je njihovo učešće u broju dolazaka manje.

Tako su domaći turisti ostvarili 726.891 noćenje, a stranci 675.518.

Kada je reč o destinacijama, za banje se opredelilo 73.611 turista, najviše za Vrnjačku Banju, 17.873, za planinske centre, 84.677, gde je prednjačio Zlatibor sa 39.019 poseta. U ostalim gradovima zabeleženo je nešto više od 315.000 dolazaka, najviše u Beogradu, 155.705.

Foto: Pixabay

 

Među zemljama iz kojih su dolazili strani turisti, ubedljivo je prednjačila Turska, sa 41.785 dolazaka, sledi Nemačka sa 19.892, zatim Rusija sa 18.108 i Kina sa 15.962 posete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija