• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2024

16:50

U novu školsku godinu sa novom opremom zahvaljujući NIS-u

NIS

Društvo

U novu školsku godinu sa novom opremom zahvaljujući NIS-u

Podeli vest

Osnovna škola „Karolina Karas“ u Horgošu zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ kompanije NIS novu školsku godinu dočekuje modernizovana, opremljena novom digitalnom opremom i nameštajem i sa unapređenim sistemom bezbednosti, što će značajno poboljšati uslove za učenje i rad učenika i nastavnika ove škole.

Projekat je realizovan u okviru prošlogodišnjeg, jubilarnog ciklusa programa „Zajednici zajedno“, koji je bio usmeren na podršku nauci i obrazovanju, sa ciljem osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola i unapređenja rada naučnih ustanova. 

Ovim projektom, stotim po redu koji je kompanija NIS podržala u Kanjiži i čija je vrednost četiri miliona dinara, obuhvaćeno je opremanje školskih učionica digitalnom opremom u vidu interaktivnih tabli, laptop i desktop računara, smart televizora i fotokopir aparata, a zamenjen je i postojeći školski nameštaj. Pored udobnijeg i funkcionalnijeg prostora, poseban akcenat stavljen je na bezbednost, unapređenjem sistema video nadzora postavljanjem kamera i dodatne opreme, čime je obezbeđeno sigurnije okruženje za učenike, nastavnike i posetioce škole.

Foto: NIS

 

Povodom realizacije projekta, školu su obišli Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža i Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS, u pratnji Anite Guljaš Oldal, direktorke škole.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

- Jako mi je drago da svake godine sarađujemo sa kompanijom NIS, kao i da učestvujemo u njihovim programima. Program „Zajednici zajedno“ svake godine podržava projekte na teritoriji Opštine Kanjiža. Prošle godine bio je raspisan konkurs za ovaj projekat u kome su uspešno učestvovale Srednja škola u Kanjiži, kao i Osnovna škola u Horgošu gde se danas nalazimo i sada je vidljivo i za javnost šta je dobijeno od tih 4 miliona dinara opredeljenih za ovu školu - rekao je Fejstamer i dodao da se raduje novim projektima koji će biti realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Foto: NIS

 

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS, poželeo je deci srećan polazak u školu i da steknu brojna znanja. 

- Mi smo slušali vaše želje i tako se ovaj projekat realizovao, a tako su se realizovali  i brojni projekti do sada, kojih je bilo 100 i u koje je uloženo oko 85 miliona dinara. Sve je to učinjeno na boljitak zajednice. Vama deci i mladima želim da se bavite naukom i da vidite koliko je nauka lepa - rekao je Borenović.

Foto: NIS

 

Anita Guljaš Oldal, direktorka Osnovne škole „Karolina Karas“, istakla je izuzetan značaj  donacije kompanije NIS koja je donela značajne inovacije u radu škole i unapređenju nastavnog procesa.

- Duboko se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na stalnoj podršci, kao i kompaniji NIS koja je omogućila unapređenje naše školske infrastrukture - rekla je Anita Guljaš Oldal.

Osnovna škola „Karolina Karas“ ima bogatu istoriju. Prva zvanična školska zgrada u Horgošu podignuta je 1885. godine u centru sela, dok je 1900. godine stari deo škole pored crkve pregrađen od zaostavštine Karoline Karas. Školu danas pohađa 432 učenika, koji će u novoj školskoj godini imati priliku da znanje stiču u savremenom i stimulativnom okruženju.

Dodatna informacija:

„Zajednici zajedno“ je vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, osnovan 2009. godine. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti. Tokom 15 godina trajanja ovog programa realizovano je 1136 projekata u koje je uloženo više od 1,7 milijardi dinara. Opština Kanjiža u programu „Zajednici zajedno“ učestvuje od njegovog osnivanja i do sada je na toj teritoriji realizovano 100 projekata čija  vrednost iznosi gotovo  85 miliona dinara.

Fokus ovogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ je ulaganje u oblast obnovljivih izvora energije. S tim u vezi, NIS će u podršku projektima postavljanja solarnih panela za sopstvenu proizvodnju električne energije na objekte ustanova od javnog značaja u gradovima i opštinama obuhvaćenih Programom izdvojiti sredstva u iznosu od 144,5 miliona dinara. Prijave na ovogodišnji konkurs traju do 13. septembra 2024. godine do 16 časova, a uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS, na linku https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija