• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2024

13:11

Evo ko su genijalci koji su Srbiji doneli 4 olimpijske medalje: Najbolji informatičari iz srpskih srednjih škola zasijali u Egiptu

Printskreen

Društvo

Evo ko su genijalci koji su Srbiji doneli 4 olimpijske medalje: Najbolji informatičari iz srpskih srednjih škola zasijali u Egiptu

Podeli vest

Na 36. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – IOI), koja je od 1. septembra do 8. septembra 2024. godine održana u Egiptu, u konkurenciji 353 takmičara iz 92 zemalje, četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

* Nemanja Majski, Gimnazija „Veljko Petrović”, Sombor – srebrna medalja;
* Miloš Milutinović, Računarska gimnazija, Beograd – bronzana medalja;
* Mihailo Jančević, Matematička gimnazija, Beograd – bronzana medalja;

* Uroš Kostadinović, Matematička gimnazija, Beograd – bronzana medalja.

Vođa ekipe bio je dr Dragan Urošević, redovni profesor Računarskog fakulteta, a njegov zamenik Aleksa Milisavljević sa Federalnog Politehničkog Univerziteta u Lozani (EPFL), saopštilo je Društvo matematičara Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija