• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2024

18:34

Katarina došla iz Francuske da pronađe svoju familiju u Beogradu! I pokazala ovu sliku, ako nekog prepoznate, javite se!

Facebook Printscreen/Priče sa dušom

Društvo

Katarina došla iz Francuske da pronađe svoju familiju u Beogradu! I pokazala ovu sliku, ako nekog prepoznate, javite se!

Podeli vest

U Beograd je pre dva dana stigla porodica iz Normandije koja ovde traži svoje rođake.

Gospođa Katarina Bureković iz Francuske dobila je poslednje pismo od svog brata 2005. godine, a poslato je iz Vranića, sela kraj Beograda.

Nakon toga nije bilo kontakta, a ove godine je rešila da prvi put dođe u zemlju svojih predaka, prenosi Fejsbuk stranica Priče sa dušom.

https://www.facebook.com/pricesadusom/posts/924219389723408?ref=embed_post

Podaci koje je dala su:

- jedan od daljih rođaka, spomenuti brat Rade Trajković imao je sina Sašu koji je preminuo 1996. godine;

- Radetova ćerka Snežana (devojačko Trajković), radila je kao profesorka filozofije u jednoj gimnaziji, a njen suprug kao prevodilac;

- njena ćerka se zove Staša i rođena je 1995. godine;

Porodica Bureković je poreklom iz Skoplja, a u Srbiji su živeli između dva rata. Trajković je prezime Katarinine prababe.

Na slici je porodica Bureković prilikom okupljanja u Beogradu 1959. godine i posebno Katarinin brat Rade Trajković sa suprugom. "Ako imate neke informacije, pošaljite, a ja ću proslediti Francuzima. Hvala! Merci!", piše na FB stranici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija