• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2024

07:16

Bankrotirao lanac jeftinih prodavnica! Stavljen katanac, zatvara se skoro 300 radnji!

Shutterstock

Društvo

Bankrotirao lanac jeftinih prodavnica! Stavljen katanac, zatvara se skoro 300 radnji!

Podeli vest

Diskontni lanac prodavnica "Big lots" u Americi proglasio je bankrot, i zatvoriće najmanje 300 radnji, piše "Si-En-En".

Ova kompanija, koja postoji skoro 60 godina, ranije je upozorila da je budućnost neizvesna, a opstanak "pod znakom pitanja".

Sada je zvanično proglašen bankrot, a sve prodavnice i operacije kupiće privatna firma "Nexus capital management".

- Nadamo se da ćemo uz nove vlasnike, koji veruju u našu ideju i obezbeđuju finansijsku stabilnost, ubrzati poboljšanja u našem učinku i ispuniti obećanje da budemo lider u ekstremnoj vrednosti - rekao je direktor kompanije "Big lots", Brus Torn.

Jeftine prodavnice u Americi suočavaju se sa velikim izazovima, jer kupci menjaju svoje navike. Traže vrednost, ali ne nužno i niže cene, zbog čega se već neko vreme "radnje za dolar" suočavaju sa poteškoćama u radu. Više ekonomskih faktora, među kojima su inflacija i rast kamata, doprinele su ovakvoj situaciji.

"Big lots" je najavio zatvaranje oko 300 radnji širom Amerike, a ima ih ukupno 1.400. Za sada nije najavljeno još konkretnih zatvaranja, ali je kompanija upozorila da će vrata zatvoriti još lokacija da bi posao bio efikasan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija