• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

13.09.2024

09:16

U najpopularnijoj srpskoj banji nikad jeftinije nekretnine: Oglasi prepuni različitih ponuda

Shutterstock

Društvo

U najpopularnijoj srpskoj banji nikad jeftinije nekretnine: Oglasi prepuni različitih ponuda

Podeli vest

Vrnjačka Banja je jedno od najpopularnijih mesta kada je reč o kupovini nekretnine ili placa. Kuće u ovom mestu mogu da se nađu i po niskim cenama. Pregledom oglasa, cena kvadrata u Vrnjačkoj banji (makar ovih oglašenih) je od 1.500 do 2.000 evra.

Na Sunačom bregu, kuću od 80 kvadrata sa 2 ara placa možete da kupite po ceni od 38.000 evra, u Gračacu nadomak Vrnjačke Banje kuću od 50 kvadrata u prizemlju i potkrovljem sa 3 sobe možete da kupite po ceni od 45.000 evra. Ko želi da kupi neku veću nekretninu i izdvoji više novca, može kupiti kuću u Vrnjačkoj Banji površine 140 kvadrata sa 4 sobe za 57.000 evra.

Što se novogradnje tiče, na oglasnom portalu nekretnine.rs postoji sijaset ponuda za stanove i apartmane u novogradnji u Vrnjačkoj Banji, koji su svi oko 30-ak kvadrata površine i prodaju se po ceni od oko 1.500 evra po kvadratu i naviše, tj. oko 45.000 evra i više.

Pronašli smo jednu garsonjeru po ceni od 47.6000 evra, ovaj stan ima 28 kvadrata. Nalazi se na prvom spratu. Sastoji se od hodnika, dnevnog boravka, kupatila, terase. Stan ima i podrumski prostor.

U okolini Vrnjačke Banje pronašli smo i jedan plac od 100 ari po ceni od 50.000 evra. U oglasu piše da je uknjižen, radi se o poljoprivrednom zemljištu,na kom je dozvoljena gradnja. Plac se nalazi u mestu Štulac.

O Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja se tokom godina izdvajala po svojoj ponudi i lepotama te je tako prirasla k srcu brojnim posetiocima koji su joj se iznova i iznova vraćali i tako je pozicionirali u sam vrh našeg banjskog turizma.

Vrnjačka Banja ima 7 poznatih izvora mineralnih voda, a za lečenje se koriste četiri: „Topla voda”, "Snežnik", "Slatina" i "Jezero". Preostala tri su "Beli izvor", "Vrnjačko vrelo" i "Beli izvor".

Blagotvorna dejstva ove banje, koja je naiv dobila po selu u čijem ataru se nalazila, koriste se još od perioda antike, a otkriće mineralne vode u novije vreme vezuje se za izlečenje bolesnog konja vrnjačkog paroha Hadži Jeftimija Popovića, navodi se na sajtu Turističke organizacije ovog mesta.

Najposećenija banja u Srbiji

Kako je ranije rečeno iz HORES-a, Vrnjačka Banja važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Srbiji, a cena noćenja se kreće već od 2.300 dinara.

- Vrnjačka Banja je preskočila Zlatibor gde se malo preteralo sa urbanizmom - poručuje direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Genov Hores za naš portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana
Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana

"Tražim maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi" Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

13.09.2024

09:26

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje
Košarka

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje

Srpski košarkaš Aleksa Avramović (29) još ne može da poveruje da je Svetislav Pešić (75) napustio funkciju selektora Srbije, ali smatra da možda čak postoji šansa da dođe do preokreta! Harizmatični Čačanin, koji je ovog leta sa "orlovima" osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, poručio je u intervjuu za "Mocart sport" da se, poput svih reprezentativaca, nada ostanku legendarnog stratega.

13.09.2024

09:54

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49