• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

17:47

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu

Miloš Rafailović/shutterstock

Društvo

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu

Podeli vest

U Srbiji je danas oblačno i hladno sa kišom, na Kopaoniku sa slabim snegom, a u pojedinim delovima zemlje duva jak zapadni i severozapadni vetar koji povremeno dostiže olujnu jačinu. Takvo vreme će se zadržati i sutra sa najvišim temperaturama od 13 do 19 stepeni, a prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas je područje Vojvodine, Mačve, Šumadije i teritorija Beograda na udaru većih količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, padavine će se nastaviti i tokom noći ka ponedeljku, a u Banatu i Braničevskom okrugu se očekuje i više od 40 mm.

Meteoalarm i vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

RHMZ upozorava "žutim" meteoalarmom na jak vetar u:

Bačkoj
Sremu

zapadnoj Srbiji

Zbog padavina je uključen "žuti" meteoalarm u

Pomoravlju
istočnoj Srbiji
jugoistočnoj Srbiji
jugozapadnoj Srbiji

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Narandžasto" meteorološko upozorenje na kišu je na snazi za:

Bačku
Banat
Srem
Beograd
zapadnu Srbiju
Šumadiju
Pomoravlje

Zbog količine padavina veće od 40 l/m² za 24 sata moguće su:

poplave i štete u vezi sa poplavama
problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje
problemi u saobraćaju
pojava odrona i klizišta

"Postoji indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja", navodi se na sajtu RHMZ.

U Beogradu će pasti veća količina padavina, od 20 do 30 mm za 24 sata, lokalno i više.

Foto: Screenshot/Vremeradar

 

U Srbiji će do kraja dana biti oblačno i hladno mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će biti intenzivniji uveče i tokom noći u Banatu i Braničevskom okrugu. Na visokim planinama kiša će tokom dana preći u slab sneg. Vetar je umeren i jak, a na severu i zapadu i sa udarima olujne jačine, severozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperature je od 11 do 16 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za ponedeljak

U Srbiji će u ponedeljak 16. septembra biti umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa kišom. Zapadni i severozapadni vetar još ujutro i pre podne u Vojvodini jak, posle podne i uveče u svim krajevima u slabljenju.

Najniža temperatura će biti od 7 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 18 stepeni Celzijusa. Očekuje se da količina padavina bude veća od 30 l/m² za 12 sati.

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

U utorak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, malo toplije i većem delu suvo. Posle podne i uveče na jugozapadu i jugu Srbije očekuje su mestimično kiša i lokalni pljuskovi.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni. Najniža temperatura vazduha će biti od 6 do 11 stepeni, a najviša od 18 do 22 stepeni Celzijusa.

Foto: Foto: Shutterstock, Miloš Rafailović

 

Vremenska prognoza za Srbiju za sredu

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, u sredu će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Duvaće slab i umeren, istočni i severoistočni vetar.

Najniža temperatura vazduha će biti od 8 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 23 stepeni Celzijusa. 

Vremenska prognoza za Srbiju za narednih pet dana, od 19. do 23. septembra

U Srbiji će do 23. septembra biti promenljivo oblačno. Očekuje se da bude postepeno toplije, sa češćom lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova.

U Beogradu će u četvrtak 19. septembra minimalna temperature vazduha biti 14 stepeni, a maksimalna dnevna do 22 stepena. U petak, 20. septembra, najniža temperature 14, a najviša 23 stepeni Celzijusa. Vreme će biti promenjivo oblačno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija