• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

18:43

Štab za vanredne situacije zakazao sednicu! Hitno se oglasio MUP: Sastanaku prisustvuje i premijer Vučević

192_rs/ inforrmer

Društvo

Štab za vanredne situacije zakazao sednicu! Hitno se oglasio MUP: Sastanaku prisustvuje i premijer Vučević

Podeli vest

Sutra, 16. septembra 2024. godine, u 11 časova, biće održana sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, kojoj će prisustvovati i predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, zbog jake kiše, ali i snega koji je pao na Kopaoniku, izdato je upozorenje na obilne padavine u Vojvodini, Mačvi i Šumadiji.

Na Kopaoniku danas pada sneg, a temperatura vazduha iznosi jedan stepen Celzijusa, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U toku prepodneva, podsetimo, pao je prvi sneg na planini Golija, a trenutno pada i na Kopaoniku.

Ima li rizika od poplava?

Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas vanrednu sednicu, kojoj je predsedavala predsednica Maja Gojković, a na kojoj je usvojen izveštaj Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" o trenutnom stanju vodotokova na teritoriji AP Vojvodine, s obzirom na povećan vodostaj Dunava u zemljama u okruženju.

Foto: Skupština grada Jagodine

 

Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas vanrednu sednicu, kojoj je predsedavala predsednica Maja Gojković, a na kojoj je usvojen izveštaj Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" o trenutnom stanju vodotokova na teritoriji AP Vojvodine, s obzirom na povećan vodostaj Dunava u zemljama u okruženju

Poplave u Evropi dovele do kataklizme

Ciklon Boris doveo je do bujičnih poplava širom Evrope. Situacija je sada najkritičnija u Austriji, Češkoj i Poljskoj. U Beču se izlio kanal Dunava, kao i reka Vin, zbog čega su stanovnici hitno evakuisani. U Poljskoj je pukla brana i jedna osoba je stradala, dok je u Rumuniji registrovano više žrtava. Širom Evrope, uključujući i Srbiju, postoji strah od rasta nivoa Dunava. 

- Ciklon Boris pogodio je istočnu Evropu, gde registrovano najmanje 7 žrtava
-U Beču je došlo do izlivanja kanala Dunava, zbog čega se strahuje od rasta nivoa reke i u drugim zemljama
-Jedan vatrogasac je stradao u Tulnu u Austriji, dok je telo nestalog Slovenca pronađeno u Obertauernu
- Deo severoistoka Austrije klasifikovan je kao zona prirodne katastrofe
- U Poljskoj je pukla brana i stradala je najmanje jedna osoba
- Helikopter "Black Hawk" spasio je dvoje ljudi od davljenja u Austriji
- Evakuacija zbog poplava u toku je u Austriji, Češkoj i Poljskoj, dok se padavine sada očekuju u Mađarskoj
- Vodostaj Dunava raste i u Srbiji, od četvrtka vanredna odbrana od poplava


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu
Društvo

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu

U Srbiji je danas oblačno i hladno sa kišom, na Kopaoniku sa slabim snegom, a u pojedinim delovima zemlje duva jak zapadni i severozapadni vetar koji povremeno dostiže olujnu jačinu. Takvo vreme će se zadržati i sutra sa najvišim temperaturama od 13 do 19 stepeni, a prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas je područje Vojvodine, Mačve, Šumadije i teritorija Beograda na udaru većih količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata.

15.09.2024

17:47

sledeća vest

TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik!
Live TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik!

Dragan Đilas već deset godina kontroliše skoro sve manje stranke, što novcem, što uticajem. Kontroliše kompletnu garnituru opozicionih medija, a svako ko mu se suprostavi biva satanizovan u njima. Da li je on "crna rupa" opozicije? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" su govorili direktorka "Studija B" Ivana Vučićević, poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić Kena i predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

15.09.2024

20:00

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija