• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

08.10.2024

10:40

Kao dete dobio leukemiju, kasnije rak i uspešno pobedio oba zla! Nemet je danas motivacioni govornik, a ovo je njegova priča

Privatna arhiva

Društvo

Kao dete dobio leukemiju, kasnije rak i uspešno pobedio oba zla! Nemet je danas motivacioni govornik, a ovo je njegova priča

Podeli vest

Bolnički krevet, bele uniforme, nepoznate reči i veliki umor, bili su detalji ranog detinstva Nemeta Rolanda koji je sa samo četiri godine proživljavao ono najgore. Teška dijagnoza, neizvesno lečenje i borba za život, obeležili su njegovo odrastanje.

O svojoj bori i pobedi, danas priča bez zadrške, a kako kaže, prolazi ponovo kroz sve traume, ali jedno mu je najbitnije...da podeli svoje iskustvo i pruži podršku svima koji prolaze kroz isto. 

Nemet Roland za Informer počinje svoju priču o životu i borbama koje je prošao. 

- Zovem se Nemet Roland i živim i radim na jednom od najlepših mesta u Srbiji, a to je Palić.
Moja priča počinje 2002. godine kada mi je prvi put dijagnostikovana ALL bolest (akutna limfoblastična leukemija). Do dijagnoze nismo lako došli, jer me je moj porodični lekar nažalost 6 meseci pogrešno lečio, smatrajući da imam hroničnu anemiju. Od trenutka kada je postavljena prava dijagnoza, počela je moja prva najteža borba u životu. Ova borba trajala je 15-16 meseci. Nije bilo lako, operacije, terapije i lekovi činili su borbu još težom, iako su mi pomagali. Ali na sreću, tada su postojale i alternativne pomoći kao što je sok od pšenične trave. Kažu da je sve dobro kada se dobro završi, i bilo je dobro sve dok se stvari nisu pokvarile - počinje Nemet. 

Nakon teške leukemije, smrti oca i mnogo emotivnih brodoloma, Nemetu je život priredio još jednu borbu. 

 

- Prošle su 4 godine, ostavili smo za sobom sve dobre savete, nismo se pridržavali ničega što su nam savetovali. Pored toga, izgubio sam oca. Fitilj je već goreo, ali je bomba eksplodirala tek kasnije. Tumor se pojavio na testisima i počeo da generiše metastaze na druge organe. Drugi krug je počeo tri nedelje nakon sahrane mog oca, a narednih 13 meseci borio sam se svakodnevno sa najtežim i nepodnošljivim bolovima. Ali ovde je situacija bila drugačija. Posle 8 meseci, moji lekari su priznali da, po njihovom mišljenju, nema mnogo nade i da se pripremimo za najgore. Ali umesto da izgubimo nadu, moj deda je obećao da će pronaći rešenje. I tako je i bilo. Ispunivši svoje obećanje, ponovo smo otkrili ovo čudesno sredstvo (sok od zelene pšenice), ali smo istovremeno radili na ishrani i drugim stvarima, usvojivši potpuno nov holistički metod. Istina je da se rešenja često mogu naći i u najmračnijim trenucima, samo treba verovati u to. Čudo se dogodilo, ponovo sam postao zdrav.

Hronični umor i spavanje po 19 sati, bili su alarm da nešto nije u redu.

- O simptomima leukemije detaljno ću govoriti u svojoj knjizi koja uskoro izlazi. Mogu biti bol, umor, mučnina, gubitak apetita, groznica, slab imunitet. Kod mene je bio prisutan samo hronični umor. Ali bio je veoma izražen. Pred kraj, kada sam završio u bolnici, spavao sam i po 19 sati dnevno.

"Nisam mogao da prihvatim da se to opet dešava"

- Povratak raka na testisima izazvao je slične probleme, ali ovaj put je bol bio mnogo jači.
Kada su nam prvi put saopštili dijagnozu, bilo je to kao da vas poliju kofom ledene vode. U prvi mah ne znate šta se desilo, zatim ne možete da shvatite zašto se to dogodilo, a onda pokušavate da prihvatite da morate da se prilagodite novoj situaciji. Kada su nam drugi put saopštili loše vesti, opet nisam mogao da poverujem, čak skoro nisam mogao da prihvatim da mi se to ponovo dešava.
Prognoze nisu bile sjajne ni prvi put, ali smo sve izdržali. Bilo je to kao vožnja na rolerkosteru, nekada smo bili gore, nekada dole. Drugi put je sve bilo drugačije, tada je konvencionalni pristup pukao jer moji lekari više nisu verovali u moje ozdravljenje - priča nam.

Preko teških terapija, loših prognoza pa do motivacionog govornika...

- Terapije su i prvi i drugi put bile teške i bolne, nije bilo lako izdržati, a posledice terapija nosim i danas. Ono što nikada neću zaboraviti su bolovi i izgubljeni prijatelji koji nisu uspeli da pobede rak. Danas još uvek aktivno pričam o preživljenim bolovima i traumama. Ne mogu reći da je danas lakše nego pre, jer i danas stalno ponovo proživljavam svoju prošlost. Ali nema veze, jer znam da svojim pričama mogu pomoći ljudima. Danas sam priznati motivacioni trener i savetnik za prirodnu medicinu, nešto poput instant kafe, dva u jedan. Ali najviše možemo postići našom distribucijom proizvoda, jer naši proizvodi prvenstveno pomažu onima koji se bore sa ozbiljnim bolestima. Volja, održite svoju volju do kraja i pronađite ciljeve u životu za koje vredi živeti i boriti se. Bez cilja niko nikada neće stići na cilj - zaključuje za naš portal Nemet. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Najveći biser Zvezde obožava bivše igrače Partizana! Oni su mu idoli
Fudbal

Najveći biser Zvezde obožava bivše igrače Partizana! Oni su mu idoli

Najtalentovaniji fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović (17) ne skriva da su mu među uzorima nekadašnji fudbaleri velikog rivala Partizana - Aleksandar Mitrović (30) i Adem Ljajić (33)! Supertalentovani vezista debitovaće za A reprezentaciju Srbije ili protiv Švajcarske ili protiv Španije, a u prvom intervjuu kao reprezentativac otkrio je neke detalje iz svoje karijere.

08.10.2024

11:25

Planeta

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo  da postigne raketiranjem Izralea!
PAMETNOM JASNO

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo da postigne raketiranjem Izralea!

Napad Irana na Izrael prvog oktobra je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, prvenstveno bio odmazda za atentate na visoke funkcionere i lidere Hamasa i Hezbolaha, ali postoje i drugi bitni faktori koji su doveli do iranskog odgovora, smatra Aron Pilkington stručnjak Ratnog vazduhoplovstva SAD za pitanje Bliskog istoka i saradnik Centra za studije Bliskog istoka Univerziteta u Denveru.

08.10.2024

14:10

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija