• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

01.04.2016

10:06

"GROBAR" PRELIĆ NA NOVOM SUĐENJU ZA SMRT FRANCUZA: Žao mi je Tatona, ali žao mi i mene!

Vesti

"GROBAR" PRELIĆ NA NOVOM SUĐENJU ZA SMRT FRANCUZA: Žao mi je Tatona, ali žao mi i mene!

Podeli vest

Meni je enigma to za šta sam optužen. Nemam nikakve veze sa tučom na Obilićevom vencu 2009, kad je nastradao Bris Taton, kazao je Đorđe Prelić


Đorđe Prelić (31), navijač FK Partizan koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog učešća u ubistvu pristalice francuskog Tuluza Brisa Tatona (28), negirao je juče na početku ponovljenog suđenja da ima ikakve veze sa tim događajem.

On je pred Višim sudom u Beogradu kazao da mu je žao mladog Francuza i izjavio je saučešće njegovoj porodici.

NAVIJAČ PARTIZANA ĐORĐE PRELIĆ: Nisam ubio Tatona, savest mi je čista!

Istakao je, takođe, da mu je žao i sebe i svojih bližnjih zbog toga što šest i po godina prolaze kroz "nepravednu agoniju."

Puzigaća u Srbiji do kraja aprila?

Informer

Prelić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, pošto je bio u bekstvu. Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. u blizini Barselone, a izručen u junu sledeće godine. Osim njega, ponovo će se suditi i Dejanu Puzigaći, koji se u međuvremenu zamonašio. On je uhapšen sredinom septembra 2014. u Atini i najverovatnije će do kraja aprila biti izručen Srbiji.

- Meni je do danas enigma kako sam se našao na toj optužnici kad nikakve dodirne tačke nemam sa tim događajem. Od svih optuženih poznajem samo Ljubomira Markovića Kiću (osuđen na 15 godina zatvora, op. aut.). Za druge nikad nisam čak ni čuo. Takođe tvrdim da svojim očima nikad nisam video Tatona, niti njegove prijatelje - istakao je Prelić na početku svoje odbrane.

Potom je naglasio da grupa "Alkatraz", kojoj pripada, ni po čemu nije ekstremna frakcija, već da se radi o ekipi drugara koji vole Partizan i navijaju za njega.

- Tačno je samo da sam se 17. septembra 2009. zatekao na Obilićevom vencu, ali sasvim slučajno. Seo sam na piće sa Kićom i njegovom devojkom Danijelom. Sedeli smo svega pet-šest minuta u kafiću "Jelena", kada sam čuo jak prasak, nalik pucnju - naveo je optuženi.

U prvom trenutku nije shvatio šta se desilo, ko je koga napao i zbog čega jer se sve odvijalo munjevitom brzinom.

- U sekundi je nastao opšti haos, čula se lomljava stakla, krš svuda oko mene. Ljudi su trčali naokolo u haosu, nisam znao šta se dešava. A onda sam primetio jednog unezverenog mladića koji je ušao u susedni kafić i na engleskom tražio da se zovu policija i Hitna pomoć. Odmah zatim spazio sam drugog mladića koji je puzio, sav krvav - rekao je Prelić i dodao:

IMA LI PRAVDE U SLUČAJU TATON?! Suđenje monahu Savi zadnja šansa za istinu!

- Osvrnuo sam se i primetio da Ljubomira nema. Pozvao sam ga telefonom, ali je bio nedostupan. Onda sam se telefonom čuo sa Kimijem (Miloš Radisavljević, osuđen zbog pretnji autorki "Insajdera" Brankici Stanković, op. aut.) i krenuo ka njemu na Dorćol, do kafića "Barka". Kad sam došao, tu su me već čekali on i Kića, pa smo krenuli zajedno na utakmicu.

Utakmica je bila oko 21 čas i tek posle nje je, kako tvrdi, čuo je preko TV da su žrtve okršaja na Obilićevom vencu bili upravo navijači Tuluza. Čim se i njegovo ime našlo na listi osumnjičenih, pobegao je iz Srbije.

O tome gde se krio, do hapšenja u Španiji u februaru 2013, juče nije hteo da se izjašnjava.

Pravosnažnim presudama dosad je 12 navijača Partizana osuđeno na ukupno 124 godine zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona, iako je bar troje očevidaca tvrdilo da je Francuz sam pao preko ograde u ambis pored javne garaže, bežeći od tuče. Preminuo je 12 dana kasnije u bolnici. T. I.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
genije

pre 8 godina

Sve su to "fina deca" a Taton je svojevremeno dok je bio ziv imao zabranu ulaska u tri EU drzave zbog nasilja i huliganstva.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija