• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

24.11.2016

13:35

BRISELSKA "PRAVDA": Spasić, Drašković i Vukotić osuđeni na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Vesti

BRISELSKA "PRAVDA": Spasić, Drašković i Vukotić osuđeni na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Podeli vest

Porota briselkog kriminalnog suda objavila je sinoć presudu trojici osumnjičenih za ubistvo Envera Hadrija, kojom su Božidar Spasić, Andrija Drašković i Veselin Vukotić osuđeni na doživotnu robiju, prenose belgijski mediji

Vukotić i Drašković osuđeni su kao neposredni izvršioci, a Spasić kao organizator ubistva. O ovoj presudi odlučivalo je 12 porotnika koji su optuženima dali maksimalne zaprećene kazne, bez u uzimanja u obzir olakšavajućih okolnosti.

Enver Hadri, šef komiteta za ljudska prava na Kosovu, ubijen je 25. februara 1990. godine, hicem u glavu, kada se oko 16.30 sati zaustavio na semaforu u belgijskom gradu Sen Žilu. Hadri je ubijen pucnjem iz automobila koji je projurio pored vozila u kom se nalazila žrtva. Prema rečima nekoliko svedoka, pucač je otvorio prozor sa suvozačeve strane i ispalio hitac. Hadri je preminuo dva sata kasnije u bolnici.

Motiv zločina bio je, prema presudi, politički, jer je Hadri štitio interese kosovskih Albanaca i zalagao se za nezavisnost južne srpske pokrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
meda

pre 7 godina

Gledaj svoja posla, nemoj se radovati tudjoj nesreci, zaigrace mecka i kod vas.

To ce biti uslov srbiji

pre 7 godina

....od "EU", izrucenje ove - trojice! A, nasa vlada ce energicno izjaviti, da nema izrucenja, sto znaci da ce oni vec sledeci dan biti - deportovani za Brisel! Ovaj Spasic je "rijaliti" inspektor, cesto komentarise aktuelne i nekadasnje dogadjaje, sve biser do bisera! Za Legiju je govorio, da se nalazi izmedju srednjeg i dalekog istoka, negde oko Vijetnama, Tajlanda, Laosa, a on citavo vreme bio u svojoj kuci u - Beogradu! Zamislite ovu pravdu, sude samo srbima, a ubicama srba nema ni traga ni - glasa! Ko je ubio Kasikovica?

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Не подржавамо Белгију.

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

A ko tebe pita koga podrzavas ??!!! Videces da morate izruciti ubice Briselu, a mozda i ti si jedan od njih posto ih podrzavas.

Bojan

pre 7 godina

Podržavamo Prokopovića iz Ritopeka, opština Grocka, jer oni ne podržavaju Belgiju, a ni mi ne podržavamo Belgiju.

Marcco

pre 7 godina

Googlam već pola sata da saznam čime se bavio taj Enver Hadri... humanitarnim akcijama sigurno nije.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija