• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

11.07.2018

10:44

VEŽBAO DA POSTANE PLAĆENI UBICA?! Toplica ubio mladića iz svog sela, SAD ĆE NA ROBIJU 15 GODINA!

Vesti

VEŽBAO DA POSTANE PLAĆENI UBICA?! Toplica ubio mladića iz svog sela, SAD ĆE NA ROBIJU 15 GODINA!

Podeli vest

Viši sud u Požarevcu u utorak doneo je prvostepenu presudu kojom je Toplica Živković (53) iz Prugova osuđen ma 15 godina zatvora zbog ubistva bio Darka Petrovića (35), takođe iz Prugova

Sudsko veće kojim je presedavao sudija Zoran Janković potvrdilo je sve navode optužnice koju je zastupao zamenik Višeg javnog tužioca Dragan Petrović  donelo presudu gde je Toplica Živlović osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora zbog počinjenog krivičnog dela ubistva. 

Pema navodima optužnice ubistvo, koje se dogodilo 30. Januara 2016. je rasvetljeno nakon 40 dana istrage, jer je uzorak DNK, nađen na mestu odakle je pucano, otkrio da je Toplica Živković počinilac ubistva.

I dalje se ne zna odakle mu pare!

Meštanima Prugova bilo je sumnjivo i što se Toplici imovinsko stanje nakon izlaska iz zatvora naglo poravilo.- On je za kratko vreme sazidao kuću, kupio auto "audi A8" i traktor, pa se svi čudimo otkud mu sve to, kad nigde nije bio zaposlen - pita se ovaj meštanin.
Prugovčani kažu i da su u ovom selu i okolini u poslednjih 50 godina bila samo dva ubistva.- A za oba je odgovoran Toplica. Nadamo se da će se ovom presudom vratiti mir u selo - navodi ovaj meštanin.

- Pucano je iz susednog dvorišta, gde je osumnjičeni mogao dobro da osmotri pokojnog Darka. Ubistvo se desilo kada je Darko sa suprugom Draganom, izašao posle večere iz očeve kuće i krenuo ka svojoj, koja se nalazi u istom dvorištu, pored puta. Dok je obuvao patike, Toplica je u njega, sa udaljenosti od 20 do 30 metara, ispalio dva hica iz lovačke puške, patronama za krupnu divljač. Dramlije su pogodile Darka u rame i grudi, a prošle su i pored glave njegove supruge Dragane i završile u zidu trpzeraje Darkovog oca - navodi se u optužnici.

Kako smo saznali, Više tužilaštvo u Požarevcu neće se žaliti na presudu pošto je sud dosudio maksimalnu kaznu, koju su I tražili, a advokati sada, osuđenog Toplice Živkovića, angažovani iz kancelarije Tome File, koji nisu prisustvovali izricanju presude, najverovatnije, nakon dobijenog pisanog otpravka presude, će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

M. V.

Otac ubijenog Darka Petrovića

Otac ubijenog Darka, Rajko Petrović, koji je kao I na  svim dosadašnjim suđenjima, prisustvovao izricanju presude kaže da, iako je ubica njegovog sina osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, nije zadovoljan zbog toga što je ubica njegovog sina optužen samo za obično ubistvo, a ne za svirepo zašta su postojali razlozi, gde je zaprećena kazna znatno veća od dosuđene i ide od 10 do 40 godina zatvora. 

RASVETLJEN KRVAVI ZLOČIN U PRUGOVU KOD POŽAREVCA: Ubio ga komšija jer mu je sina smestio u zatvor!

- Po sramnoj kvalifikaciji tužilaštva, obično ubistvo, sud je presudio najveću kaznu - 15 godina. Iako je utvrđeno da je ubistvo učinjeno bez razloga i namerno na podmukao način. Posavtovaću se sa mojim advokatima da li možemo da se žalimo Apelaciji i da tražimo da se optužnica promeni i da se ubica optuži za teško ubistvo, zašta imamo argumente, i da se na ponovljenom suđenju njemu sudi za to delo i da se osudi na najveću kaznu, od 40 godina. Samo tako pravda će biti zadovoljena, jer mi je sin ubijen na pravdi Boga. Ubica nije imao nikakve razloge za to sem, kako je pričao po selu, da želi da postane plaćeni ubica I na taj način zaradi pare. Prema svemu sudeći on je mog sina ubio vežbajući za taj posao - rezegnirano kaže otac ubijenog Darka dodajući da, ako ova presuda ostane, da će ubica izaći na slobodu i ponovo nekog ubiti, jer mu je takav sklop ličnosti, a i boluje od manije gonjenja. 

Posle smrti dobio sina

Darkova supruga, koja je u vreme njegovog ubistva bila u poodmakloj trudnoći, dva meseca nakon njegove smrti se porodila i na svet donela muško dete.
- Moja snaja zbog svih događanja i stresa usled Darkovog ubistva, u osmom mesecu trudnoće doživela moždani udar, zbog čega je operisana. Ipak, na svet mi je donela zdravog unuka, koji sada ima dve godine, I koji mi je uspomena na mog pokojnog sina. Ja ga sada čuvam i pazim i svu ljubav koju sam imao prema Darku preneo sam na njega - kaže u razgovoru za Informer otac ubijenog Darka, Rajko Petrović.

Inače, Toplica je 1996. godine ubio Novicu Spasića, zvanog plovan, ispred bifea sportskog kluba u Prugovu. U toku svađe, iz sportskih gaćica izvadio je pištolj i u Spasića ispalio pet hitaca, a onda otišao, pa se vratio i ispalio mu još jedan u glavu. Za ovo ubistvo dobio je 11 godina zatvora, devet za ubistvo plus dve zbog toga što je hicem u glavu "overio" Spasića, a robijao je u požarevačkog Zabeli.

Pema našim saznanjima Toplica je u zatvoru dobijao povlastice, jer mu je jedan vaspitač bio rođak, pa je ostvario pravo izlazak vikendom. Prilikom jednog izlaska izvršio je razbojništvo, pa je osuđen na sedam godina zbog tog krivičnog dela. Zbir ukupne zatvorske kazne iznosila je 18 godina, ali, pošto je u to vreme maksimalna zatvorska kazna bila 15 godina, u zatvoru je bio ukupno toliko. Na slobodu je izašao pre četri godine, ali se ni tada nije smirio. Meštani kažu da je bio preke naravi, da je bio povezan sa nekim sumnjivim paljevinama i da je uvek nosio oružje sa sobom, kojim je gađao i razbijao javnu rasvetu u selu i sijalice meštanima ispred kuća. Takođe, govorio je i da njemu nije problem, kad je to već jednom uradio, da ponovo nekog ubije.

ŠEST DRAMLIJA DIREKTNO U SRCE: Žestoki momak ubijen iz lovačke puške na kućnom pragu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija