• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.11.2022

17:15

Nebojša Bakarec: Dramatično! - Zavera i atentat na Vučića i članove njegove porodice!

nebojša bakarec

Kolumne

Nebojša Bakarec: Dramatično! - Zavera i atentat na Vučića i članove njegove porodice!

Podeli vest

Najnovije hapšenje 20 pripadnika opasne mafijaške bande "Vračarci", koja je ubijala i dilovala drogu za Radoja Zvicera, šefa kavačkog, ali i Belivukovog klana, koje je izvršila Policija u saradnji sa BIA, potvrdilo je da i dalje traje zavera koja treba da rezultira atentatom na predsednika Aleksandra Vučića i ubistvom članova njegove porodice – dece Vukana, Milice, Danila i brata Andreja. U stvarnosti, sve je mnogo dramatičnije nego što se vidi iz medija. Sve to treba staviti i u kontekst ucena i napada na predsednika Vučića i Srbiju, povodom Kosova i Metohije. Takođe, pretnje ubistvom Vučiću i članovima njegove porodice treba staviti i u kontekst pretnji Vučiću i članovima negove porodice koji dolaze iz dela opozicije. Tako je poslanik DS i predsednik Izvršnog odbora DS, Srđan Milivijević, javno pozvao na ubistvo Vučićevog sina Danila i brata Andreja kada je 07.12.2021. na Tviteru gromoglasno objavio stravičnu pretnju „Andrej i Danilo pronađeni u šahtu kao Gadafi”.

Foto: printscreen

Povodom pripreme atentata na Vučića i ubistva članova njegove porodice načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Miroslav Cmolić rekao je da je kriminalna grupa koja je uhapšena, predsednika Vučića videla kao najveću pretnju. Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete. „Iz prepiski mafijaša se vidi da je pripremana eliminacija predsednika Vučića što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, mete su bile i Vučićev brat, i deca. Za organizovanu kriminalnu grupu sa Vračara imali smo saznanja i pre materija koji smo dobili od Europola, a tim materijalima su potvrđena saznanja, pa smo posle duge obrade krenuli u realizaciju“ – naveo je načelnik SBPOK.

Nekadašnji ministar odbrane Srbije, i bivši potpredsednik DS, Dragan Šutanovac je potvrdio da je spreman atentat na predsednika Srbije. Kako je rekao Šutanovac u izjavi za TV "Prva", znalo se za pretnje atentatom u vreme otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji. „Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića shvatili su da su na redu oni. I, kako se najlakše reštiti toga - ubiti Vučića ili njegovog sina ili brata kako bi pao u apatiju ili depresiju“. Šutanovac je dodao da to nije nešto sa čime bi se on šalio, i dodao da svi u Srbiji trebaju da budu po tom pitanju jedinstveni, jer su u pitanju kriminalci. „Veliki deo ovog sudskog procesa je u saradnji sa Europolom i službama bezbednosti Evrope. Najlakše je ubiti onoga ko je glavni“ rekao je bivši ministar odbrane.

Foto: printscreen

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić je rekla: „Osnovni cilj smo ispunili jer smo odbranili život predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice i ne verujem da su Radoje Zvicer i Nikola Vušović sami, jer ko zna ko je tu još sve“.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, tim povodom je lakonski rekao: „Pitanje moje bezbednosti je mnogo manje važno, to je sitnica u odnosu na sve ono što se priprema protiv našeg naroda na Kosovu i Metohiji“.

Foto: printscreen

Postojanje zavere i pripreme atentata na predsednika Vučića, potvrdio je i bivši predsednički kandidat opozicije i bivši Zaštitnik građana, Saša Janković, na svom Tviter nalogu još 25.01.2022. Janković je saopštio da su mu ta saznanja potvrđena iz inostranstva, i napisao je: „Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Aleksandra Vučića su, po prvi put – stvarni. Sve informacije su stigle iz inostranstva. A detalji zabrinjavaju. I šta sad i ko?“. Saša Janković je dao intervju jednom Šolakovom mediju 13.09.2021. Saša Janković je tada posvedočio o tome kako su mu ambasadori, opozicionari i stratezi, krajem 2016. i tokom 2017. savetovali da se Vučiću podvuče pod kožu, da sarađuje sa njim, da bi ga onda uz njihovu pomoć iznutra rušio. Janković je rekao da su mu paralelno da tim savetima i pitanjima, najavljivali da bi Vučiću moglo da otkaže srce, jer, kako su govorili ambasadori i stratezi, „nešto mu nije ok srce“. Posle svedočenja Saše Jankovića u pomenutom intervjuu, postalo je nesumnjivo jasno da su strani krugovi (ambasadori) i „stratezi“ i pojedini iz opozicije, radili o glavi, tada premijeru Vučiću, pre i u toku predsedničke kampanje 2017. godine, i sigurno i na početku Vučićevog predsedničkog mandata. 

Skrenuću pažnju na dvostruke aršine antisrpskih tajkunskih medija i dela opozicije, koji sa velikim poverenjem i obožavanjem prihvataju svedočenje višestrukog ubice i dilera Veljka Belivuka, vođe kriminalne bande koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine. Ovi mediji i ovaj deo opozicije propagiraju i idealizuju koljača Belivuka, samo zbog toga što u svom svedočenju pred sudom, iznosi izmišljotine protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Kao prvooptuženi, Belivuk u svom svedočenju nema obavezu da govori istinu. Isti ti tajkunski mediji i deo opozicije potpuno negiraju i ismevaju, svedočenje optuženog svedoka-saradnika Srđana Lalića, kada argumentovano govori o tome da je planiran atentat na Vučića. Pri tome mora da se zna da je Lalić, kao svedok-saradnik, u svojim iskazima, obavezan da govori istinu.

Da je opasnost po predsednika Vučića i članove njegove porodice ogromna, potvrđuju i dva događaja iz prošlosti. Prvi događaj je ubistvo Predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića 2003. godine. Drugi događaj je pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, 11.07.2015. 

Podsetiću kratko neke važne događaje iz prethodnih godina, koji potvrđuju ogromnu opasnost od atentata na predsednika Vučića.

– 29.10.2016. U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla arsenal oružja u sanducima. Oružje je pronađeno na mestu skretanja u ulicu gde se nalazi porodična kuća Vučića, na mestu na kome svako vozilo mora da uspori na minimalnu brzinu. Pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, i municija za automatsku pušku i snajper.

– 19.11.2020. Nadležni organi Republike Mađarske su dostavili informaciju da je uhapšeni plaćeni ubica Čaba Der, posvedočio da su mu dve različite kriminalne organizacije s prostora Srbije i Crne Gore, nudile novac da ubije predsednika Srbije.

– 04.02.2021. Konačni dokazi o zaveri i pripremi atentata su isplivali posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk. U skrovištima mafijaškog klana Belivuk je pronađena ogromna količina naoružanja i eksploziva, ali i tri vrhunske snajperske puške.

– 07.02.2021. Načelnik UKP, g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbedio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će 27.01.2022. biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

-21.01.2022. MUP je saopštio da je 14. januara, pod oznakom hitno, posredstvom „Evropola“, od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija o organizovanoj kriminalnoj grupi, sačinjenoj od članova iz raznih zemalja, koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije. Na čelu ove kriminalne organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, organizator i vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija već raspisala poternicu. Te informacije „Evropola“ su govorile da presretnuti razgovori šefa narkokartela Radoja Zvicera kažu da je spreman da uloži i 100 miliona dolara za ubistvo predsednika Vučića. 

Foto: printscreen

Zavera i atentat na predsednika Vučića imaju za cilj zaštitu ugroženih interesa i političkog i oružanog krila mafije. Političko krilo mafije ima interes da zaštiti bogatstvo koje su opljačkali do 2012., i da se ponovo vrate na vlast, bez izbora, nasilnim putem. Oružano krilo mafije ima za cilj da zaštiti bogatstvo stečeno kriminalom. Oba krila kao glavnu prepreku u ostvarenju svojih ciljeva vide u predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Oba krila imaju pomoć od država ili entiteta koji su neprijateljski nastrojeni prema Srbiji i njenim vlastima – a najveću prepreku vide upravo u predsedniku Vučiću. Od 2018. godine, vidljivi su pokušaji ostvarenja dve opcije – pokušaji nasilne promene vlasti i priprema likvidacije predsednika Vučića.

Kao ilustraciju ovoga o čemu govorim, pogledajte snimak mog poslaničkog pitanja o ugroženim pravima Aleksandra, Danila i Andreja Vučića, koje sam postavio 28.10.2021. u Skupštini Srbije.

Priprema ubistva predsednika Vučića i članova njegove porodice se godinama vrši i njihovom sistematskom dehumanizacijom i demonizacijom. Dehumanizacija je zasnovana na tome da se Vučić i članovi njegove porodice prikažu kao ne-ljudi. Demonizatori šire predrasudu da Vučić i članovi njegove porodice suštinski nisu ljudska bića. Time se o porodici Vučić stvara jedna strašna raščovečena i dehumanizovana predrasuda. Oni koji dehumanizuju članove porodice Vučić imaju samo neprijateljska osećanja prema njima: prezir i mržnju. Prezir – zbog toga što smatraju da su Vučići bezvredni, da su ispod minimuma ljudske vrednosti; mržnju – zbog toga što smatraju da su Vučići iracionalna, zla bića. Suština postupka dehumanizacije jeste da se pripisivanjem apsolutnog zla, porodica Vučić potpuno demonizuje. Vučić i članovi njegove porodice su predstavljeni kao osobe sa kojima ne treba saosećati, kao demoni ili đavoli koji treba da pate i koje treba nemilosrdno uništiti. Zbog toga se ovaj proces naziva demonizacija ili satanizacija.

Bojim se da će opasnost po predsednika Vučića i članove njegove porodice trajati godinama. Da bi sprečili planove za atentat na predsednika Vučića, i za ubistvo članova njegove porodice, moramo otkriti sve inspiratore, nalogodavce, podstrekače, naručioce i finansijere atentata. Moramo otkriti ko čini političko i medijsko krilo mafije u Srbiji.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Wiki

pre 1 godinu

Svim ucesnicima u planiranju atentata maximalna kazna zatvora.

Sanja

pre 1 godinu

Kada neko preti predsedniku i njegovoj porodici tada je alarmantno da svi budu uha[seni i sankcionisani najstrozije

Nesa

pre 1 godinu

Kriminalci koji su planirali da ubiju Vucica,su bolesnici.

Pera

pre 1 godinu

Svako ko misli da moze da ubije predsednike jedne zemlje je budala,jer ce odmah biti uhapsen i trunu e u zatvoru

Kole

pre 1 godinu

Ako neko misli da je jaci od drzave gresi u startu jer ce svi biti uhapseni i liseni slobode i do ice maximalnu kaznu,a da postoji smrtna odma ih nebi bilo,jer je to stoka .

Mile

pre 1 godinu

Svako ko udari na Vucica udario je direktno na ceo narod ,a to im ne valja.

Analjim

pre 1 godinu

Strasno kakvu torturu trpi i predsednik i njegova porodica, dugo.

Vojka

pre 1 godinu

Ugrozenost presednika i njegove porodice je stvarna i ozbiljna i zabrinjava svakoga ko voli ovu zemlju

Brane

pre 1 godinu

Vučić je političar i državnik koji svojim potezima smeta mafiji a isto tako smeta i nekim tvorcima sadašnjem svetskog poretka jer misli svojom glavom i radi u interesu svoga naroda i ne odstupa ni pedlja.

Aki

pre 1 godinu

Srbija je ozbiljna pravna drzava i nece biti utociste ovakvim kriminalcima.

Aki

pre 1 godinu

Drzava je preduzela sve neophodne korake u lisavanju slobode clanova ove kriminalne grupe.

Aki

pre 1 godinu

Priprema napada na predsednika Republiku, jeste ujedno priprema i napada na državu.

Aki

pre 1 godinu

Dobro je što su ovi ozloglašeni kriminalci sprečeni u njihovoj nameri!

Aki

pre 1 godinu

Najvaznije je da se maksimalno obezbede Vucic i njegova porodica

Tara

pre 1 godinu

Samo osobe koje imaju dijagnozu neku su mogle ovako nesto da planiraju.

Klipsy

pre 1 godinu

Ko se uspešno bori protiv mafija taj često bude i na meti, ali Srbija će pobediti.

Una

pre 1 godinu

Na svu srecu plan koji su imali nalogodavci nije uspeo. Katastrofa sta njihovi umovi mogu da smisle.

Sara

pre 1 godinu

Dokle ce vise pojedinci crtati metu Vucicu na celu i njegovoj porodici??? Dosta vise, kriminalce i huskace u zatvor.

Mira

pre 1 godinu

Samo nalogodavci da se privedu pravdi tada cemo cuti dosta poznatih imena.

Bilja

pre 1 godinu

Besramna kampanja protiv Vucica i njegove porodice bukvalno nije prestajala od trenutka od kada je stupio na vlast pa do danasnjeg dana. Sramota. Nikada nijedna porodica nije ovoliko napadana od strane onih kojima su bitni samo njihovi licni interesi i biznisi.

Hana

pre 1 godinu

Polako ali sigurno svi kriminalci ce biti uhapseni.

Vasa

pre 1 godinu

Sada je sigurno da je mafija spremala atentat na Vučića i sa tim nema šale, sada svi u Srbiji trebaju da budu po tom pitanju jedinstveni, jer su u pitanju kriminalci.

Leon

pre 1 godinu

U stvarnosti, sve je mnogo dramatičnije nego što se vidi iz medija. Sve to treba staviti i u kontekst ucena i napada na predsednika Vučića i Srbiju, povodom Kosova i Metohije

caca

pre 1 godinu

Učesnici ovakvog zločina su monstrumi koji treba doživotno da robijaju!

Cane

pre 1 godinu

Kriminalna grupa koja je uhapšena, predsednika Vučića je videla kao najveću pretnju i jedino im je atentat na njega bilo jedino rešenje za dalje bavljenje kriminalom.

Vasa

pre 1 godinu

Šta nije jasno opoziciji i njihovim medijima, kad se jasno Iz prepiski mafijaša vidi da je pripremana eliminacija predsednika Vučića i to im je bio prioritet

Maja

pre 1 godinu

Kriminalce i ubice, kao i njihove nalogodavce treba poslati na doživotnu robiju. I to im je malo!

Maja

pre 1 godinu

Podsetimo se i da je Goran Marković pretio Vučiću da će proći kao Gadafi.

Nina

pre 1 godinu

Protivnik se pobeđuje na izborima. Ne preti mu se smrću. Ove pretnje su izraz nemoći.

Sandra

pre 1 godinu

Trebalo bi kazniti sve one koji su predsedniku pretili smrću.

Teofil

pre 1 godinu

Svi koji su zaduženi za bezbednost predsednika Vučića to moraju ozbiljno da shvate.

Dara

pre 1 godinu

Ubistvom se nista ne resava sem sto mrzitelji pokazu sta mogu da ucine. Vucic im je meta.

Jelena

pre 1 godinu

Svi učesnici koji su planirali atentat treba da budu najstrožije kažnjeni.

Saša

pre 1 godinu

Ovakve stvari su nedopustive, kriminalce treba najstrožije kazniti.

Sanja

pre 1 godinu

Svi kojima smeta Vučić ne žele dobro svojoj državi.

Mića

pre 1 godinu

Ovakvo zastrašivanje predsednika ne sme više nikada biti dozvoljeno.

Mića

pre 1 godinu

Strašno je čime se kriminalci bave, takvim ljudima nije mesto na slobodi.

Drina

pre 1 godinu

Verujem da su predsednik Vučić i njegova porodica bezbedni i da nema razloga da brinu.

Glasinac

pre 1 godinu

Kole: Ko god tako misli, taj je u velikoj zabludi. Niko nije jači od državei to svi moraju da znaju.

stefan

pre 1 godinu

Javnost i treba da zna ovakve stvari i da shvati koliko predsednik Vučić rizikuje svoj život za dobrobit nas građana.

Patak

pre 1 godinu

Iskreno,kada su ovakve stvari u pitanju, ništa se ne sme shvatati olako.

Pavlovic

pre 1 godinu

Narod zna svog predsednika i veruje mu,a ovi kriminalci su sramota za Srbiju.I treba da trunu u zatvoru,tamo im je mesto

stevo

pre 1 godinu

Vučić je stub ove države i znali su oni da im je on jedina prava smetnja, jer takav lider i borac nema konkurenciju.Ali,jedno je sigurno,drzava ce pobediti mafiju i kriminal

dejan

pre 1 godinu

Strašan je osećaj na pomisao da se krvnički i lavovski boriš za svoj narod,svoju zemlju,svoju naciju...i da zbog te borbe ugrožavaš zivot svoje dece.

popsla

pre 1 godinu

Najgora moguća kazna za sve učesnike koji su planirali atentat na predsednika.

popsla

pre 1 godinu

Kazna za sve učesnike u planiranju atentata.

Ana

pre 1 godinu

Najstrože sankconisati sve one koji su učestvovali u planiranju atentata na predsednika i njegovu porodicu. Najbitnije od svega je da su nadležni organi dobro odradili posao.

Filip

pre 1 godinu

Belivuk ima i politicku podrsku od nekih poslanika opozicije

Filip

pre 1 godinu

Nadlezni organi ce da utvrde ko je tacno planirao ubistvo predsednika

Filip

pre 1 godinu

Srbija ce da se izbori sa svim izazovima i niko nije jaci od drzave i neko nece biti iznad zakona

Sasa89

pre 1 godinu

Istragom će se utvrditi ko je sve odgovoran.Izdajice Srbije i ubice mafijaše na doživotnu za primer svima!

Djolle

pre 1 godinu

Ovo nisu kriminalci ovo su monstrumi spremni na sve. Svaka čast na lišavanju slobode ovih manijaka.

Djolle

pre 1 godinu

Ovo je samo delić istine koju znamo kontam da je prava istina jako surova i bolna.

Marina

pre 1 godinu

Svako ko je ucestvovao u planiranju atentata na predsednika zasluzuje najgoru kaznu.

Milan

pre 1 godinu

Policija je odlicno obavila svoj posao i mnogi su tamo gde i treba da budu ,a to je iza resetaka.

Sasa89

pre 1 godinu

Treba im odrediti adekvatnu kaznu kao sto sud nalaze.Monstrume kao što su Belivuk i njegove kompanjone najstrožije kazniti jer takvima nije mesto među normalnim ljudima.

Milos

pre 1 godinu

Zaista je strasno sto su planirali atentat na presednika i sto je i njegova porodica bila u opasnosti.

vera

pre 1 godinu

Nisu zeleli da Srbija bude pravna drzava bez kriminala pa su zeleli dsa ubiju predsednika.

lala

pre 1 godinu

Najbitnije je da se predsednik Vučić zaštiti kao i njegova porodica.

Dušan

pre 1 godinu

Strašno šta sve mora porodica Vučić da preživljava.

Dejan

pre 1 godinu

Izvršenje atentata na Vučića bi značilo ubistvo Srbije.

Jana

pre 1 godinu

Svima koji su bili umešani u pokušaj atentata na predsednika najstrože kazne.

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija