• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2015

09:34

DOŠAO DA ČUJE GLAS SRBIJE Mekalister u višednevnoj poseti Srbiji

Politika

DOŠAO DA ČUJE GLAS SRBIJE Mekalister u višednevnoj poseti Srbiji

Podeli vest

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister boravi u višednevnoj poseti Srbiji tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom i predstavnicima opozicije i nevladinih organizacija



- Iskreno se radujem što ću posetiti Beograd. Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji - rekao je Mekalister za Tanjug uoči posete.

Izvestilac EP će danas najpre obići Svilajncac gde će zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom prisustvovati svečanom otvaranju obnovljenog vrtića "Dečija radost" koji je najviše stradao u katastrofalnim poplavama u maju prošle godine.

Pre svečanog otvaranja vrtića, zakazanog za 15 sati, Devenport i Mekalister sastaće se sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem, a posetiće i Poljoprivredno veterinarsku školu sa domom učenika i porodicu Koković, kojoj je sagrađena nova montažna kuća uz pomoć sredstava EU, saopštila je Informativna služba Skupštine opštine Svilajnac.

Mekalister će u Beogradu između srede i petka imati odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Sastaće se i sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, liderima opozicionih partija, predstavnicima diplomatskog kora, biznisa i nevladinih organizacija.

Izvestilac će u Evropskom parlamentu krajem meseca predstaviti drugu, dopunjenu verziju izveštaja o Srbiji, a parlament će je nakon rasprave u martu usvojiti u vidu rezolucije.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17