• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2015

08:19

MIROVIĆ: Pajtić odbija dijalog o izborima!

Politika

MIROVIĆ: Pajtić odbija dijalog o izborima!

Podeli vest

S obzirom na situaciju u Vojvodini, SNS želi da izbori budu održani što pre, ali ne želi da nameće svoje stavove, već želi da dijalogom dođe do određenog termina za održavanje izbora koji bi odgovarao većini političkih stranaka, izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović

- Demokratska stranka, međutim, odbija dijalog i ona bi da, ako može, izbori budu održani poslednje nedelje Pajtićevog mandata - rekao je Mirović za list Danas i ocenio da je to u najmanju ruku nekorektno, s obzirom na rejting koji SNS ima i u Vojvodini.

Ističući da SNS ne licitira sa datumom za raspisivanje pokrajinskih i lokalnih izbor i da ne može ni da potvrdi, ni da demantujemo pisanje medija da će pokrajinski izbori biti održani 24. januara naredne godine, Mirović napominje da je Srpska napredna stranka spremna za izbore.

- Održan je niz sastanaka na kojim su razmatrane slabosti i pripremljenost za izbore i može se reći da su gotovo završene sve okvirne kadrovske, tehničke i organizacione pripreme za izbore. Ona klasična izborna kampanja trajaće oko 45 dana, i počeće onda kada izbori i budu raspisani - rekao je on.

Na pitanje ima li istine u pisanju pojedinih medija da, uprkos najdužem političkom stažu, neće biti kandidat SNS za vojvođanskog premijera, prvenstveno zbog svoje odanosti Tomislavu Nikoliću, Mirović kaže da su to budalaštine koje plasiraju mediji.

- Ne gradim život i političku karijeru na taj način da odgovaram na plasirane besmislice, ali je interesantno kada i kako se one pojavljuju. Predsednika Republike vrlo poštujem i to je, pre svega, stvar domaćeg vaspitanja, a ne nekih posebnih emocija. Što se tiče stranačkog statusa, u svakom pogledu pripadam Srpskoj naprednoj stranci i poštujem njenu hijerarhiju i odluke - rekao je Mirović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija