• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.11.2015

17:32

DAČIĆ OPTUŽUJE: Umesto borbe za srpsku baštinu, Pajtić licemerno napada Vladu i premijera

Politika

DAČIĆ OPTUŽUJE: Umesto borbe za srpsku baštinu, Pajtić licemerno napada Vladu i premijera

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbje Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija vodi tešku političku i diplomatsku borbu za sprečavanje prijema takozvane Republike Kosovo u Unesko i oputižio Demokratsku stranku da umesto da se uključi u bitku za zaštitu srpskog nasleđa koristi Kosovo za napade na premijera Vučića i vladu

- Srbija se bori ne samo sa neistinama, nepravdama i dvostrukim standardima, već i sa žestokim lobiranjem i pritiscima sponzora kosovskog zahteva na sve zemlje koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova da, u najmanju ruku, budu uzdržane prilikom glasanja u Unesku - naveo je Dačić.

On je objasnio da je način glasanja u Unesku specifičan i da se računaju samo glasovi za i protiv, ne i uzdržani.

DAČIĆ U UNESKU: Ljudi, Kosovo nije država - bolje je da odložite raspravu o prijemu!

- Tako je Kosovu dovoljna dvotrećinska većina samo od onih koji su glasali za i protiv, a ne od svih koji su glasali. Zato je Kosovo i prošlo na Izvršnom savetu Uneska iako nisu imali većinu od glasalih - dodao je Dačić.

- Zato je izjava Bojana Pajtića da vlast pravi farsu, iako zna da Kosovo nema dvotrećinsku većinu, vrhunac političkog licemerja Demokratske strane, jer je u vreme njihove vlasti Kosovo proglasilo nezavisnost koju je tada već priznalo 86 zemalja - rekao je Dačić u izjavi koju je medijima prosledilo Ministarstvo spoljnih poslova.

130.000 potpisa protv članstva Kosova u Unesku!

Umesto da se uključe u časnu borbu za zaštitu srpskog kulturnog i verskog nasleđa, Bojan Pajtić i Demokratska stranka koriste i Kosovo kao temu za napade na Vladu Srbije i premijera Vučića i "bekstvo od surove realnosti da je današnja opozicija u Srbiji jedna od najneodgovornijih, najnesposobnijih i najslabijih u srpskoj istoriji, kako novijoj, tako i daljoj, ocenio je Dačić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 8 godina

bodrumas, pardon brijonac je takvo naredjenje dobio od svojih gazda, nada se jadan da ce ponovo da vlada uz pomoc kurira, i N1 odnosno da ce CIA da ga dovede na vlast jerbo je navikao da zivi na tudjoj grbaci a da nista neradi....

dejan

pre 8 godina

Мора да је Пајтић и потписао Бриселски споразум који у чл. 14 каже "Dve strane se obavezuju da neće jednu drugu blokirati, niti podsticati druge da blokiraju evropske integracije druge strane"

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija