• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.02.2016

14:05

VUČIĆEVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE UNS: Gospodo, nema seksizma, nema napada - Žuta Olja je u sukobu interesa!

Politika

VUČIĆEVIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE UNS: Gospodo, nema seksizma, nema napada - Žuta Olja je u sukobu interesa!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević odgovorio je Udruženju novinara Srbije koje je danas osudilo pisanje našeg lista o tome da je voditeljka RTS Olivera Kovačević u sukobu interesa zbog vanbračne veze sa liderom Levice Srbije Borkom Stefanovićem. Vučićevićev odgovor prenosimo u celosti:

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas u svom saopštenju seksizam Informera u napadu na Oliveru Kovačević?! I to bi bilo u redu da danas u Informeru ima seksizma u napadu na Oliveru Kovačević. Ali, nema. Nema ni seksizma. Nema ni napada.

PLJUVAONICA

Ovo pitanje dobija na značaju i težini kada se ima u vidu da je Žuta Olja od dana objavljivanja odluke o vanrednim izborima svaku svoju emisiju pretvorila u najgoru pljuvaonicu vlasti u kojoj pravo na reč imaju samo oni čiji je životni moto parola: "Vučiću, pederu"

Danas je u Informeru samo javno postavljeno pitanje da li je gospođa Kovačević, u narodu poznatija kao Žuta Olja, u sukobu interesa s obzirom na činjenicu da je u vanbračnoj zajednici sa Borkom Stefanovićem, liderom "Levice Srbije" i nosiocem izborne liste na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima?

Ono što UNS opisuje kao "detalj iz privatnog zivota" jeste situacija bez presedana u modernoj srpskoj politici. Nikad se, naime, do sada nije desilo da voditeljka najgledanijeg političkog tok šou programa na RTS, dakle na javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani ove zemlje, bude supruga lidera stranke koja učestvuje na izborima.

Taj presedan traži odgovor, odgovor na pitanje koje nema nikakve veze sa seksizmom. Dakle, da li Žuta Olja može da bude objektivna u situaciji kada je njen muž aktivni učesnik na izborima?

Ovo pitanje dobija na značaju i težini kada se ima u vidu da je Žuta Olja od dana objavljivanja odluke o vanrednim izborima svaku svoju emisiju pretvorila u najgoru pljuvaonicu vlasti u kojoj pravo na reč imaju samo oni čiji je životni moto parola: "Vučiću, pederu".

Nikad se, naime, do sada nije desilo da voditeljka najgledanijeg političkog tok šou programa na RTS, dakle na javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani ove zemlje, bude supruga lidera stranke koja učestvuje na izborima

Tako je u poslednjoj emisiji čak napravila emisiju o temi koja ne postoji! Dovela je u studio glumca Branislava Trifunovića i režisera Gorčina Stojanovića da pljuju državu zbog ukidanja nacionalnih penzija za zaslužne umetnike, a više od pet sati pre početka emisije premijer je zvanično objavio da nikakvog ukidanja nacionalnih penzija neće biti!?!

Mi, dakle, pitamo da li je normalno da Žuta Olja, supruga opozicionog lidera, zloupotrebljava Javni servis za svoje lične i bračno-vanbračne političke interese? A to se, gospodo iz UNS nikako ne može seksizmom i napadom zvati. Osim, ako to što je žensko i što je plavuša Žutu Olju ne stavlja iznad zakona, profesionalnih principa i elementarnog morala?

Činjenica, na kraju, da UNS u roku od nekoliko sati napada Informer zbog bavljanja principima, a sramno ćuti ceo dan kada predsednik NDNV Sabahudin Gruhonjić javno poziva na linč Informera i Pinka govori dovoljno sama za sebe. Nama je, dakle, zabranjeno i da pitamo, mi se etiketiramo i nazivamo seksistima zbog bavljenja svojim poslom, a njima "sabahudinima" u obračunu sa nama je dozvoljeno sve, pa i da posredno pozivaju na nasilje!?!

P. S. Razmislite samo, šta bi bilo da je voditeljka udarne političke emisije na RTS supruga Bate Gašića ili Aleksandra Vulina? Da li bi i tada svi o tome ćutali? Da li bi i tada UNS seksistima nazivao one koji bi spomenuli tu činjenicu?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Patriota

pre 8 godina

Емисије дотичне су толико незанимљиве и кратке, да их већина грађана и не прати, Србији треба више "Ћирилица" и "Тешких речи" јер од ЦИА новинара и западних телевизија не може ништа паметно ни да се чује.

mihajlo

pre 8 godina

da vam odmah kažem da njena emisije ne samo da nije zanimljiva nego je tako uređena da je to monolog vidite samo da veči deo emisije ta žuta voditeljka vodi monolog i nameće svju volju u temi navodi vodu na svoju vodenicu, ali ta vodenica za koju ona navodi vodu je odavno prolupala pa se nadam da će se na ovim izborima naččisto raspasti

Misa_Belgrade

pre 8 godina

A šta fali premijeru? Vidim da je radan i da mu niko iz tabora protivnika svih boja do sada nije našao ni jednu mrlju da bi ga provlačili kroz blato. Zato te ne razumem u vezi Pink 3. Ako je njihova uređivačka politika da hvale što je dobro, zašto bi ti bio protiv onog što je dobro? Ili tebi uopšte nije bitno dal je neko dobar već mora da bude loš ako ne pripada tvojoj političkoj opciji, a to je već ružno i nekorektno ...

Dragan

pre 8 godina

Potpuno ste u pravu poštovani gospodine Vučićeviću,jedino vi smelo i pošteno kritikujete u svom Informeru one koji su nas dovde i doveli a sada nam drže predavanja,kako ova vlast ne funkcioniše i po njoj pljuju,naročito po imenu našeg hrabrog i uvaženog premijera Aleksandra Vučića.Kako god okreneš žutima ne valja,pa gde u svetu smeju novinari ovako da pišu o političarima da ih prozivaju,grde i omalovažavaju nego u Kuriru,Blicu,.ALO i drugim tabloidima koji se bave danima nekim budalavštinama koji liče na rijalitije. Ja znam vas Vučićeviću još kada sam ranije redovno pisalo za Glas Javnosti,posle toga za Agenciju SINA,uvek ste bili realni i borac za istinu i pravdu.Nastavite tako jer drugi ne smeju da pišu realno i tačno već po diktatima onih koji ih plaćaju da sramote i blate ne samo ovu vlast nego i državu Srbiju.Hvala na prostoru,toliko od poštenog naprednjaka iz Trstenika

Zubati Gmaz

pre 8 godina

Gospodine DJV svaka cast na hrabrosti i herojskoj borbi protiv zutih dosovaca i njihovih udruzenja, saveza, foruma i drugih izmisljotina kojim narodu ispiraju mozak godinama, a oni se licno bogate i putuju po Maldivima. Vi ste svetionik istine i pravde.\n

zora

pre 8 godina

Logican izlaz za kraj ove afere je povlacenje sa TV-a ove plave dame dok je njen tip u bilo kom smislu javna licnost.Mozda bi mogla da bude na vremenskoj prognozi.Ja je ne placam da blati mog PREMIJERA.

Miloš Obilić

pre 8 godina

Trudim se da proniknem u kvalitet i suštinu emisija koje vodi i uređuje g-đa Kovačević , i pri tom ne primetih ništa spektakularno . Sve to nebi predstavljalo nikakav problem da se sistematično ne šuška o vrednosti ugovora dotične g-đe sa RTS-om . Ako je tačan iznos onda kao građanin protestujem jer našim parama , bilo iz Tv pretplate ili iz budzeta se finansira njena plata . A kako su mi emisije "bledunjave" bolje bi bilo preusmeriti ta sredstva na kupovinu kvalitetnih naučnih serija ili sportskih događaja

Nina

pre 8 godina

Pa zena je skroz smesna, sama pita, sama odgovara, gosti ko statisti klimaju glavom... Kad neko pokuda da opovrgne njen sveznajuci stav, ona se smrkne, pa razgoropadi...sacuvaj Boze, u koji zanr spada ova smejurija ? A, sto se tice njenog partnera, on se posle izbora nece zvati Borko, nego CORKO .

bora

pre 8 godina

Ima li i necijih drugih supruga na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, smes li postovani DJV i o njima da sastavis i jedan redak teksta?

Zivko Lazic

pre 8 godina

Dtagan J. Vucicevic I jos veoma mali broj novinara pise I objavjuje clanke postujuci Novinarski kodeks za razliku od tajkunskih I prodanih dusa novinara koji sistematski rade protiv jedinog nekorumpiranog politicara Aleksandra Vucica,pa oni neznaju sta rade protiv buducih mladjih generacija u Srbiji jer jedino Vucic moze da im obezbedi srecnu buducnost za buducih 200-300 godina.Radim marketing za Jeb Busha zbog toga sto sam za ovih 16 godina u US siguran da su (R)Republikanci 100%borci za demokratiju,slobodu,pravo postovanja coveka a olicenje hrabrosti I postenja je John McCain koji je posetio Vucica I to je dokaz da sto sam uticajnim licnostima pricao 16 godina o Aleksandru Vucicu 100% tacno,a da su Tadic I njegoba DS I njihovi domaci tajkuni izvrsili najveci genocide nad Srbijom I Srbima posle drugog svetskog rata u sto ste I vi u Srbiji tek sada uvideli.

PAVLE Prvi

pre 8 godina

DJ Vucicevucu, kao veliki Srbin, trebao bi vise da obratis paznju ko ti uredjuje PORTAL. Ja najvise pisem o Hrvatima - Ustasama iznosim uglavnom cinjenice kao I ti, ali dvijica tvijih urednika ne pustaju nista sto ja napisem. Ja razumem da ne pustaju kritiku na racun VUCICA, to je uredjivacka politika INFORMERA, ali da ti se neko skriva iza toga I ne dozvoljava istini o USTASAMA, taj je ili potkupljen ili je njihov. Znam I to da je lako podvaliti Srbima Srbijancima, jer ne znate mnogo o Hrvatima ( oni su svi isti I rade za hrvatski interes gde god bili, pa bar I u sred VLADE SRPSKE ) I uvek se Srbi njima ulizuju, a nikad obrnuto, poznam ih jako dibro, a isto tako znam da ni ovo nece doci do tebe, sto je najbolji dokaz da je ovako. Neka ga urednik pusti ako sme.

pera

pre 8 godina

Nije li u sukobu interesa poslanik Vlada DJukanovic clan glavnog odbora SNSa svakodnevno kao voditelj na tv kopernik 1 reklamira SNS, a pljuje na ostale stranke.

istina

pre 8 godina

Jedno pitanje za redakciju informera:zasto ne objavljujete ni jedan komentar koji neide na ruku vladajucem rezimu ili nesto protiv vucica ili protiv vucicevica koji ocigledno uredjuje informer kao stranacki list samo hvalospevi o vucicu dolaze u obzir nikakva kritika se ne dozvoljava i posle kazete da nema cenzure nema kako da ne.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija