• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2016

23:52

ZARIF BEZ PARDONA:  Iranu ne treba dozvola za raketni program!

Politika

ZARIF BEZ PARDONA: Iranu ne treba dozvola za raketni program!

Podeli vest

Teheran će nastaviti da razvija svoj raketni program pošto mu nije potrebna "ničija dozvola" da ojača svoje odbrambene kapacitete, rekao je šef iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif

- Nama nije potrebna ničija dozvola da razvijamo naš raketni program i ojačamo odbrambene sposobnosti Irana - rekao je Zarif u intervjuu za Iransku studentsku novinsku agenciju (ISNA).

Zarif je dodao da će se "iranski raketni program nastaviti uprkos preprekama i biće obezbeđen sa svim neophodnim materijalom i opremom", navela je Raša tudej. 

Iranska vlada je u više navrata isticala da balističke rakete koje trenutno razvija ne potpadaju pod ograničenja nametnuta rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija jer one ne nose nuklearne bojeve glave. 

- Raketne probe koje sprovodi Iran nemaju nikakve veze za rezolucijom SB UN 2231, pošto iranske rakete nisu dizajnirane da isporuče nuklearne bojeve glave-  kazao je ranije Zarif, prenela je agencija TASS. 

Komentarišući odnos Irana sa Sjedinjenim Američkim Državama, Zarif je poručio da SAD treba da napuste svoj "mentalitet sankcija". 

"Mi i dalje čekamo da vidimo da li SAD pokazuju posvećenost svojim obavezama (u vezi ukidanja sankcija) ili ne", zaključio je šef iranske diplomatije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija