• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.04.2016

13:18

KANCELARIJA ZA KOSOVO: Srbi da ne strepe, problem ćemo rešiti u utorak!

Politika

KANCELARIJA ZA KOSOVO: Srbi da ne strepe, problem ćemo rešiti u utorak!

Podeli vest

Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da strepe zbog najava Prištine da će im biti uskraćeno pravo na slobodno kretanje sa srpskim ličnim kartama, poručila je danas vladina Kancelarija za KiM, koja očekuje da se taj problem reši u utorak, na sastanku u Briselu

Kancelarija za Kim je takođe saopštila da je, povodom te jednostrane i ničim izazvane pretnje, alarmirala sve relevantne krugove u međunarodnoj zajednici.

- Sloboda kretanja je minimalni uslov normalizacije odnosa. Od Evropske unije dobili smo uveravanja da neće biti dozvoljeni jednostrani akti koji za cilj imaju i ometanje izbornog procesa 24. aprila, i očekujemo da će problem biti rešen u utorak na sastanku u Briselu - navodi se u saopštenju. 

INCIDENT NA KOSOVU: Albanac pretukao Srbina u Čaglavici!

Republika Srbija je konstruktivan član međunarodne zajednice i garant stabilnosti u regionu, ali neće dozvoliti da bilo ko ograničava slobodu kretanja Srba na Kosovu i Metohiji ili da na bilo koji način ugrozi bezbednost naših građana, istakla je Kancelarija za KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ali Šele

pre 8 godina

treba uvesti reciprocitet na dokumente i kretanje, a sad bi voleo da vlasti odgovore i da narod zna koji je status KIM, pripadal Srbiji ili je država za sebe, koji uticaj imaju na vlasti Kosova

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17