• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2016

19:28

HIT! GEJEVI TRAŽE OD LIDERA DVERI DA IM UZVRATI PODRŠKU: Boško, ne budi peder, stani na čelo gej parade!

Politika

HIT! GEJEVI TRAŽE OD LIDERA DVERI DA IM UZVRATI PODRŠKU: Boško, ne budi peder, stani na čelo gej parade!

Podeli vest

Organizatori gej parade zatražili su od Boška Obradovića, lidera Dveri, da pošto su ga podržali na izborima on sada brani njihova prava i slobodu okupljanja... Obradović: Ne pada mi na pamet!

Aktivisti LGBT organizacija pozvali su juče lidera Dveri Boška Obradovića da stane na čelo gej parade koja će biti održana 18. septembra u Beogradu.

Da ne bude uvređenih
Pozivi za učešće na Prajdu biće upućeni svim poslanicima kako se neko ne bi osetio zapostavljenim
Boban Stojanović, organizator Parade

Organizatori parade istakli su da su gejevi bili uz savez Dveri-DSS kad su se borili za cenzus na aprilskim izborima, te da Dveri sada po istom principu moraju da podrže LGBT zajednicu.

Zato su sa konferencije "Homofobija u Srbiji: Kuda plovi ovaj brod?" pozvali Boška Obradovića da stane na čelo njihove kolone!

Javni apel

Boban Stojanović, jedan od organizatora parade, ističe da su se političke okolnosti promenile u odnosu na prethodne dve godine.

- S obzirom na to da su desničarske stranke u parlamentu, to može da dovede da dodatnih problema. Pozivi za učešće na paradi biće upućeni svim poslanicima kako se neko ne bi osetio zapostavljenim... - poručio je Stojanović, dodajući da je odabrana nova trasa šetnje, od Slavije do Trga republike.

Stojanovićev apel političarima da učestvuju u paradi podržala je i Anita Mitić, predstavnica Inicijative za ljudska prava, koja je konkretno pozvala Boška Obradovića da stane u odbranu gejeva.

- Kad je posle aprilskih izbora ulazak te stranke u parlament bio ugrožen, među prvima sam izašla na ulicu kako bih branila demokratiju i njihov glas. Zato javno pozivam Boška Obradovića i "dverjane" da brane prava LGBT populacije na slobodu okupljanja - podvlači Mitićeva.

Briga me za gej lobi

Ne zanimaju nas priče homoseksualnog lobija. Seksualna orijentacija nije pravo

Boško Obradović, lider Dveri

Boško Obradović, međutim, nije oduševljen pozivom i tvrdi da neće podržati paradu jer vređa javni moral.

- Gej parada je potpuno nebitna! Ne pada nam na pamet da se bavimo time kad postoje veći problemi poput bele kuge, prezaduženosti države, katastrofalnog stanja u poljoprivredi... Ne zanimaju nas priče homoseksualnog lobija. Seksualna orijentacija nije pravo i nedostojno je svoditi ličnost na seksualnost - izričit je Obradović.

Poštovanje zakona

Meho Omerović, šef Odbora za ljudska prava, kaže da ne očekuje od Dveri da promene stav o gejevima.

- To je uzaludan pokušaj. Mi, koji predstavljamo državne institucije, treba da branimo Ustav koji kaže da su građani ravnopravni. U parlament su ušle partije koje se protive paradi, ali to je njihovo pravo sve dok ne krše zakone - zaključuje Omerović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

..Ако идеш на неку геј - параду...само на - зачеље...!! Што је сигурно - сигурно је...

petar

pre 7 godina

Pa normalno autorsko pravo ima samo Boris Tadic i Ceda Jovanovic da idu ali i Bosko mije sumnjiv jer je dao d..e za glasove.HAHAHAH

Riddick

pre 7 godina

Šta znači to da su gradjani pred zakonom "ravnopravni"? Kada je realnost da su neki građani ravnopravniji od drugih.

Zoran

pre 7 godina

dala baba banku da udje u kolo, sad daje dve da izadje al nedaju topla braca.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija