• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2016

19:37

I ONI SE PRAVE MUTAVI! Švedski MIP bez komentara o spomeniku Barešiću!

Politika

I ONI SE PRAVE MUTAVI! Švedski MIP bez komentara o spomeniku Barešiću!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske nije želelo danas da komentariše podizanje spomenika u Hrvatskoj Miru Barešiću, koji je u Švedskoj bio osuđen i služio zatvorsku kaznu zbog ubistva ambasadora nekadašnje Jugoslavije Vladimira Rolovića, 1971. godine

- Nemamo komentar na to, osim da kažemo da se nadamo da će Hrvatska i Srbija nastaviti da razvijaju svoje dobre uzajamne odnose - odgovorili su agenciji Beta u švedskom Ministarstvu spoljnih poslova na molbu da iznesu stav povodom otkrivanja spomenika Barešiću u mestu Pakoštane i prisustva nekih članova hrvatske vlade toj svečanosti.

I ZAPADNI MEDIJI VIDE, SAMO JE EU SLEPA! AP: Hrvati se dive ustaškom režimu iz Drugog svetskog rata!

Povodom podizanja spomenika Miru Barešiću u njegovom rodnom mestu Pakoštane u Hrvatskoj, zvanične proteste vladi u Zagrebu uputile su Srbija, kao i Crna Gora.

Otkrivanju spomenika Barešiću prisustvovale su u nedelju brojne ličnosti iz hrvatske politike, među kojima i dvojica ministara iz odlazeće hrvatske vlade, ministar kulture ;Zlatko Hasanbegović i ministar branitelja Tomo Medved.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laza Lazarevic

pre 7 godina

SRPSKE NAIVCINE! Ocekujemo od NATO ustasa da osude paveliceve ustase???!!! Pa jesmo li mi bas toliki idioti???!!!

radaše

pre 7 godina

Naravno da smo naivni kad još nismo "čuli"da je pao berlinski zid.Zato nam se istorija ponavlja.n

lajka

pre 7 godina

srbi moraju svojim HEROJIMA za tivota podizati spomenike..Tako recimo uskoro ispred ambasade hrvatske u beogradu podignuti spomenik Ratka Mladica a ulicu preimenovati u djenerala draze mihajlovica blazenog...da se ljudi bolje osjecaju tu..kaj velite na prijedlog..superrrrrrrrrrrrrrrr

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija