• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2016

13:06

ĐURIĆ: Da razgovaramo možemo, ali imovinu ne damo!

Politika

ĐURIĆ: Da razgovaramo možemo, ali imovinu ne damo!

Podeli vest

Srbija je uvek spremna na dijalog, ali ne i na predaju svoje imovine, rekao je danas u Briselu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i poručio da istovremeno Beograd neće sedeti skrštenih ruku

Ðurić je novinarima u Briselu nakon još jedne runde tehničkih pregovora sa Prištinom rekao da neće praviti katastrofalne ustupak i trule kompromise na račun sopstvenog naroda.

Ðurić je jutros u Misiji Republike Srbije pri EU u Briselu održao sastanak sa 28 predstavnika zemalja članica i predstavnicima institucija EU.

Tom prilikom direktor Kancelarije za KiM izneo je stav Srbije u vezi Trepče, zakona o strateškim investicijiama, ali i u vezi načina na koji se tretiraju srpski predstavnici u kosovskim institucijama.

- Naša politika ostaje politika razgovora, ali nikada neće biti politika guranja glave u pesak, pravljenja neosnovanih ustupaka i poravljenja trulih kompromisa na račun interesa srpskog naroda. Dialog da, ali predaja imovine, činjenje katastrofalnih ustupaka, koje bi možada želeli da iznude od nas, to nikada ne - poručio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef delegacije Beograda u tehničkom dijalogu sa Prištinom Marko Đurić.

Delegacije Beograda i Prištine danas u Briselu nastvaljaju razgovore o međusobnom priznavanju diploma. Istovremeno, iz delegacije Beograda najavljuju da će predstavnicima EU postaviti i pitanje Telekoma, odnosno da li je Priština spremana na pravljenje kompromisa. U delegaciji Beograda tim povodom objašnjavaju da Srbija uvek pristaje na razgovor, ali ne i princip papira ”uzmi ili ostavi”.

Zbog ponovnog odbijanja Prištine da se o tome razgovara u okviru dijaloga, delegacija Beograda je juče u bilateralnim razgovorima sa evropskim posrednicima u dijalogu iznela svoj stav kada je u pitanju zakon o Trepči.

Juče su u okviru tehničkog dijaloga dogovarani i tehnički detalji o primeni sporazuma o slobodi kretanja, konkretno kako će izgledati nalepnice kojima će se prelepljivati statusni simboli na registarskim tablicama za vozila koja prelaze sa teritorijr Kosova u centralnu Srbiju i obratno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 7 godina

Moramo sačuvati našu imovinu mada sa šiptarima je svaki dogovor propao jer se ni jedan nisu ispoštovali ni sproveli do sada.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Иза пљачке српске имовине на Косову - стоје Американци...! Шиптари би да им "плате" своју захвалност за све што су за њих учинили ... - Српском државном имовином....!! То је главни "штос"...ове "игранке"...!

Joca

pre 7 godina

Srbija treba da maksimalno zaštiti svoje imovinske interese na Kosovu!

branko

pre 7 godina

Srbije je uvek spremna za pregovore, ali sigurno necemo dozvoliti da nam otmu teritoriju koja nam pripada.

ceca

pre 7 godina

Mi imamo zelju i volju da razgovaramo i poboljsamo odnose ali to nije dovoljno jer oni to isto ne zele.

djole

pre 7 godina

Srbija je uvek za miran razgovor, ali nećemo dozvoliti da nam otmu nešto što je po zakonu naša imovina,

stefan

pre 7 godina

Nema šanse da ćemo dozvoliti da nam na silu otmu našu imovinu.

Konja

pre 7 godina

Jasno i glasno receno. Srbija ce da istraje i istera ovo do kraja!

desa

pre 7 godina

Slusaju oni sta Srbija ima da kaze,ali na jedno uvo im udje a na dva izadje .

Anna

pre 7 godina

Srbija je, kao i uvek, spremna na razgovor. Problemi se na taj nacin resavaju.

Net

pre 7 godina

Samo sa jasnim stavom mozemo ocekivati rezultat.

vaska

pre 7 godina

Ono sto pripasa Srbiji to netreba niukom slucaju dati.

olga

pre 7 godina

Pristini ne treba popustiti,a Srbe na kosovu treba zastititi.

tisma

pre 7 godina

Otimanja imovine nece biti i tacka. Srbija ce se boriti svim legitimnim, demokratskim sredstvima.

Iva

pre 7 godina

Razgovore ćemo nastaviti da bi smo svima dokazali da smo za dogovor i kompromis, ali da nećeo da dozvolimo da nam neko otima naše.

Danko

pre 7 godina

Neverovatno da Pristina ocekuje tek tako predaju Kosova,nesto sto pripada Srbiji i ne odustaje u svom bezkompromisnom ponasanju koje je jedino resenje za ovaj problem.

Mija

pre 7 godina

Srbija je uvek spremna za dijalog i ne podvlači nikakve crvene linije kao što to čini Priština.

mica

pre 7 godina

Pregovori sa prištinom da ali dve teme nemogu biti pedmet dogovora a to je imovina i priznanje kosova kao države .

SANJA

pre 7 godina

Srbija ima čvrst i nepokolebljiv stav, po pitanju svoje imovine na Kosmetu.

max

pre 7 godina

Srbija je uvek spremna na razgovor i upotrebiće sva zakonska sredstva da zaštiti svoju imovinu.

Hole

pre 7 godina

Srbija nece prodati svoju imovinu koju ima na Kosovu ni po koju cenu!

lici

pre 7 godina

Nekako mislim da siptari,nemaju poima sta znaci razgovarati,kod njih je genetski nedostatak,elementarne kulture i civilizacijskog ponasanja.

lici

pre 7 godina

Divim se nasoj delegaciji,kako sa ogranicenim siptarima,uopste dopiru do njihove svesti,trebe vremena da njihovi mozgovi prihvate informacije.

Milica

pre 7 godina

Srbija se svim silama bori da sacuva svoju imovinu na Kosovu i u tome ce i uspeti!

Pjer

pre 7 godina

Svaki dijalog je moguć,ali albance dijalog ne zanima ,već da otmu srpsku imovinu,kako bi na taj način oterali i Srbe !

aca

pre 7 godina

Pohvale za Đurića koji svim silama brani srbsku imovinu!

541

pre 7 godina

Srbija je uvek bila spremna na pregovore samo sto Pristina uvek pravi razne smicalice i ne igra fer i posteno!

danijela

pre 7 godina

Kosovo pripada Srbiji, i ze to ce se Srbija boriti..

Borba

pre 7 godina

Ovo je zaista strašno šta radi Priština i kakav stav zauzima. Šta oni misle da se tuđe može eto tako oteti i nikom ništa? Ne treba se predati, treba se boriti za ono što je naše sada i zauvek!

sana

pre 7 godina

Nije problem da mi razgovaramo, ali neka ne misle da ćemo im prepustiti našu imovinu.

sonja

pre 7 godina

Nikada nećemo odustati od naše imovine na Kosovu.

Vladislav

pre 7 godina

Nece se prepustiti srpska imovina Albancima tek tako. Spremni smo za pregovore, ali i druga strana mora da pristane na ustupke.

DEJAN

pre 7 godina

Nasa drzava je spremna na dijalog da, ali predaja imovine, cinjenje katastrofalnih ustupaka, koje bi mozda zeleli da iznude od nas, to nikada nece dobiti. Svaka cast Marku Djurici na drzanju i stavu kojeg brani.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija