• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

11:58

LJAJIĆ: Turizam kao poslednji “Mohikanac” na Balkanu!

Politika

LJAJIĆ: Turizam kao poslednji “Mohikanac” na Balkanu!

Podeli vest

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas regionalnu konferenciju “Regija za turizam, turizam za regiju” i poručio da je politička stabilnost osnovni preduslov za formiranje zajedničke turističke ponude zemalja u regionu

- Na Balkanu i u regionu osim populizma i nacionalizma ima i turizma, koji je ostao jedini sektor koji je kao poslednji Mohikanac u borbi za neku normalnost u regionu - rekao je Ljajić u Palati Srbija.

Kako je istakao, turizam je ostao sektor koji ima potencijal za povezivanje ljudi i država u regionu.

- Ranije se činilo da to mogu da budu sport i kultura, videli smo da teško ide - dodao je Ljajić.

On je kazao da jedino kod turizma postoji potpuna saglasnost svih država i interes da se unapredi saradnja.

Konferenciju organizuje regionalni portal “Biznis plus”, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na konferenciji učestvuje i potpredsedavajući Saveta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar turizma BiH Edita Ðapo, potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić, kao i predstavnici privrednih komora regiona.

Osnivački regionalnog portala Biznis plus su Finance iz Ljubljane, Kapital iz Skoplja, Vijesti iz Podgorice, Oslobođenje iz Sarajeva i Novi magazin iz Beograda.

Gde se region nalazi na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi, šta čine države jugoistočne Evrope i kakav je privredni i kulturološki značaj povezivanja te oblasti sa trgovinom ili građevinskom industrijom, neka su od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici konferencije “Regija za turizam, turizam za regiju

Gde se region nalazi na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi, šta čine države jugoistočne Evrope i kakav je privredni i kulturološki značaj povezivanja te oblasti sa trgovinom ili građevinskom industrijom, neka su od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici konferencije , koji se održava sledećeg četvrtka, 26. januara, u Beogradu.

Biće predstavljen i regionalni projekat IPTV za biznis i turizam, kao i hotelski kapaciteti i najznačajniji lokaliteti regiona.

“Regija za turizam, turizam za regiju” će zatvoriti panel o značaju dobavljača i putne i telekomunikacione infrastrukture za bolju turističku ponud


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17