• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

16:02

SKOT I KUBUROVIĆ: Podrška Srbiji u borbi protiv krijumčarenja ljudima!

Politika

SKOT I KUBUROVIĆ: Podrška Srbiji u borbi protiv krijumčarenja ljudima!

Podeli vest

Ambasada SAD u Srbiji spremna je da pruži svu potrebnu podršku Srbiji kada je u pitanju zaštita žrtava krijumčarenja, izjavio je danas američki ambasador Kajl Skot u razgovoru sa ministarkom pravde Nelom Kuburović

Američki diplomata je izrazio spremnost Ambasade SAD da pruži pomoć u cilju jačanja sistema borbe protiv trgovine i krijumčarenja ljudi.

Kuburović i Skot su naglasili značaj bilateralne saradnje u cilju unapređenja vladavine prava, kao i partnerstvo dve zemlje u procesu evrointegracija i usaglašavanja sa standardima EU, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ambasador Skot je čestitao ministarki Kuburović na zalaganju i radu ministarstva na donošenju novih zakonskih odredbi u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, koje predstavljaju nove mehanizme Srbije u suprostavljanju kriminalu i u cilju jačanja pravosudnog sistema.

Ministarka Kuburović i ambasador SAD su se posebno osvrnuli na borbu protiv trgovine i krijumčarenje ljudima, koje je u proteklom periodu u Srbiji bilo izraženo, kao posledica migrantske krize.

Ministarka Kuburović je istakla da već postoje specijalizovani tužioci koji se bave ovim krivičnim slučajevima i da je svakako potrebno razmotriti odredbe Krivičnog zakonika kojima se definiše kaznena politika za ta krivična dela.

Ona je, takođe, dodala da je potrebna kontinuirana obuka nosilaca pravosudnih funkcija - sudija i tužilaca kada je u pitanju borba protiv trgovine i krijumčarenja ljudima.

Kuburović je podsetila da je Narodna skupština na predlog Ministarstva pravde u novembru usvojila izmene Krivičnog zakonika kojima je podignut kazneni minimum za nelegalni prelazak državne granice kako bi se sprečilo krijučarenje migranata i time se onemogućilo izricanje uslovnih kazni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 7 godina

"Čuvaj se Danajaca i kada ti darove nose "

nati

pre 7 godina

Skote,zar si ti jos uvek u Srbiji,kad cemo da ti vidimo ledja,a sto se tice trgovine ljudima a posebno trgovine organa koje su siptari vadili srbima na zivo,videli smo koliko vam je stalo da odgovaraju za te gnusne zlocine,ni jedan nije osudjen,naprotiv sve ste ih nagradili i omogucili da i dalje rade sta hoce,zato samo ti nemoj da nas hvalis,sram te bilo,odlazi vec jednom iz Srbije,gde ti je karakter i obraz kad jos mozes da budes tu.Mrs napolje. \n\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija