• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - M. D.

14.08.2017

19:03

RUSI I KINEZI NE DAJU ŠIPTARIMA U INTERPOL! Snažna podrška Srbiji u novoj borbi protiv samozvanog Kosova!

Politika

RUSI I KINEZI NE DAJU ŠIPTARIMA U INTERPOL! Snažna podrška Srbiji u novoj borbi protiv samozvanog Kosova!

Podeli vest

Samozvano Kosovo najverovatnije ni u septembru neće postati članica Interpola, jer Srbija uza sebe ima jake saveznike - Rusku Federaciju i Narodnu Republiku Kinu!

Šiptarima nikako ne ide naruku što je domaćin ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Interpola Peking, a tom međunarodnom organizacijom predsedavaće Rusija.

Sednica Interpola održaće se od 26. do 29. septembra, a Kosovu za članstvo treba 127 pozitivnih glasova, odnosno dve trećine od ukupno 190 zemalja članica.

PUTIN I ŠOJGU DOLAZE U BEOGRAD? Sa Srbima će obeležiti stogodišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenje Beograda?!

Ministar policije i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže za Informer da Srbija preduzima sve napore kako bi i ovaj put sprečila lažnu državu Kosovo da uđe u Interpol.

Jaki saveznici
Predstoji nam teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima
Nebojša Stefanović, ministar policije

- Svesni smo da nam predstoji teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima. Za nas je svakako od velikog značaja što će se o ovoj inicijativi odlučivati u Pekingu i što će Generalnom skupštinom predsedavati Rusija. Sa obe zemlje imamo tradicionalno dobre, prijateljske odnose, nijedna ne priznaje Kosovo i imaju važnu ulogu u procesu odlučivanja - kaže Stefanović i podseća da su obe države dale ogroman doprinos 2015. godine da se spreči prijem samozvanog Kosova u Unesko.

(VIDEO) SRBI, ČUVAJTE SE AMERA, ONI OMČU NAMIČU SVAKOJ NEZAVISNOJ DRŽAVI: Ruski general poslao uznemirujuću PORUKU BEOGRADU!

I Albanci se prepali

Da bi strateške pozicije Kine i Rusije mogle Kosovo da koštaju članstva u Interpolu, upozoravaju i prištinski mediji.
Prepreka bi mogla da bude Srbija i njeni prijatelji poput Rusije, pet država članica EU koje ne priznaju Kosovo, ali i druge zemlje koje se protive članstvu ili će biti uzdržane, objavio je portal Kossev.info.

Stefanović je istakao i da bi ovaj prijem bio ne samo neprihvatljiv za Srbiju već bi predstavljao i presedan, jer je u suprotnosti sa ustavom samog Interpola, koji nalaže zabranu mešanja u političke procese jedne suverene zemlje.

S njim se slaže i šef diplomatije Ivica Dačić, koji napominje da je situacija teška, ali da nam naruku idu pozicija Moskve i Pekinga.

- To što Rusija predsedava, a Kina je domaćin svakako su olakšavajuće okolnosti. Otežavajuće nam je što je Palestina takođe kandidat, pa to malo komplikuje objašnjavanje zašto za jedne treba, a za druge ne treba glasati... Borićemo se, nema predaje, ali je situacija teža nego u Unesku - ističe Dačić.

Podsetimo, samozvano Kosovo je već tri puta izvisilo za članstvo u Interpolu, a od 2010. se upinju da postanu punopravni član te organizacije.

PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI! Brajan Hojt Ji dolazi da spreči osovinu Srbija-Rusija-Kina!

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misko

pre 6 godina

Pa zar nije Dacic i Vulin rekao da se razgovara o smirivanju napetosti i nekim dogovorima?

Lala iz Banata

pre 6 godina

мафији је место и зствору а не у. .. Интерполу

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija