• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

03.10.2017

15:27

KONTRA SEPARATISTIMA: Osvanuo transparent Vojvodina Srbija, nikad Katalonija!

Politika

KONTRA SEPARATISTIMA: Osvanuo transparent Vojvodina Srbija, nikad Katalonija!

Podeli vest

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu osvanuo je ogroman transparent sa porukom – VOJVODINA SRBIJA, NIKAD KATALONIJA. Transparent je postavila Srpska liga ukazujući tako na problem separatizma, koje promovišu organizacije Mlada Vojvodina i LSV, koje su u Novom Sadu i drugim gradovima Vojvodine napisale grafite sa porukom "Vojvodina = Katalonija"

- Srbija i srpski narod imaju teška i bolna iskustva sa raznim oblicima separatizma. Mnogobrojni naši sunarodnici bili su, na žalost, u situaciji da se samo odjednom nađu u nekoj drugoj državi, na svojim ognjištima na kojima su vekovima živeli, a potom i da budu u stotinama hiljada proterivani sa tih prostora. Srbija ne sme dozvoliti da se takav scenario ponovi bilo gde gde gde živi srpski narod – izjavio je generalni sekretar Srpske lige Goran Milenković.

Zagovaranje secesije i rad na odvajanju delova naše teritorije mora se smatrati krivičnim delom i seći u korenu, a počinioci krivično odgovarati. Delovanje organizacija koje prizivaju separatizam u bilo kojem delu Srbije i pozivanje da Vojvodina ide putem Katalonije mora da se zabrani i krivično goni, istakao je Milenković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija