• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

15.10.2017

11:42

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Iz Rusije stiže 30 TENKOVA i 30 oklopnih vozila, a iz Belorusije JOŠ 8 MIGOVA!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Iz Rusije stiže 30 TENKOVA i 30 oklopnih vozila, a iz Belorusije JOŠ 8 MIGOVA!

Podeli vest

Srbija sada, nakon nabavke migova iz Rusije, koji će biti izloženi na vojnoj paradi 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda, drži korak sa Mađarima, Rumunima i Bugarima, smatra vojno-politički komentator Miroslav Lazanski

Lazanski je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink istakao da je to najveća modernizacija i jačanje Vojske Srbije od 1991. godine. 

- To je najveća modernizacija u poslenjih 26. godina i kvalitativno i kvantitativno. Tih šest migova neophodni su za čuvanje vazdušnog prostora, a ne da bi se spremali za rat. Mada je glupo negirati funkciju vojske jer se svaka vojska sprema za rat – istakao je Lazanski. 

On je dodao da će na vojnoj paradi u Batajnici, kojoj će prisustvovati i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, biti predstavljeno i 1.500 vojnika specijalnih snaga, sa najmodernijom opremom, koja obuhvata i nove ska puške.

- To je taj udarni odred, snage za brze intervencije. Verujem da će broj tih vojnika porasti na 3.000 – rekao je Lazanski i ukazao da su vođeni razgovori sa Belorusijom za nabavku još osam migova.

Kako je ukazao, migovi iz Rusije će nakon modernizacije imati odlične performanse. Radar "žuk" će imati deset puta veći domet, akviziciju cilja do 120 kilometara, praćenje 10 ciljeva istovremeno i gađanje četiri cilja odjednom.

- Taj paket uključuje i rezervne delove za migove, radare, rakete dugog dometa...Dobićemo od Rusije vrlo brzo 30 tenkova T-72, verovatno B3 nivo modernizacije i 30 oklopnih izviđačkih automobila. To je dovoljno da se formira strateška rezerva vrhovne komande – naveo je Lazanski.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u operativni sastav Vojske ulazi i šest "Lazara", a do polovine 2018. trebalo bi da ih bude 18, i isti broj samohodnih haubica.  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mig29

pre 6 godina

Ништа без наше православне браће.

MIODRAG JOVANOVIĆ

pre 6 godina

OD KOGA SE BRANIMO? ULOŽITE PARE U POLJOPRIVREDU I DOMAĆU INDUSTRIJU, A NE DA SE TAKMIČIMO SA HRVATIMA!

Lazni bot

pre 6 godina

E Migovi ce biti izlozeni za gledanje a nece leteti,pa to je kao da imas praznu pusku.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

treba gledati u napred sledece godine je tacno sto godina od proboja solunskog fronta i kapitulacije nemacke. za one iz druge srbije da podsetim taj front je probila srpska vojska . red je da taj datum cela srbija obelezi kako je reko bog . i to ne samo u beogradu .uz bozju pomoc i malo dobre volje imacemo sta da pokazemo toga dana .

bravo

pre 6 godina

Bravo, jos samo da mogu da idu bez posada kojih nema i imace upotrebnu vrednost. Jedna Turska ima skoro 300 F-16, ali avaj to su nam sada braca

Penzioner

pre 6 godina

A,ja sam sve mislio da je SERGEJ LAVROV ,Ministar Inostranih Poslova.Steta...

dragan

pre 6 godina

Mala greska Sojgu je ministar odbrane Lavrov je ministar spoljnih poslova Bravo ruska braco i sestre

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija