• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.06.2018

18:28

ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ ZORANA LILIĆA: Gadafi je poslao Koštunici ček od 1.000.000 dolara, TE PARE SU NETRAGOM NESTALE

Politika

ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ ZORANA LILIĆA: Gadafi je poslao Koštunici ček od 1.000.000 dolara, TE PARE SU NETRAGOM NESTALE

Podeli vest

Libijski lider Muamer el Gadafi poslao je ček od milion dolara za Slobodana Miloševića, ali je novac posle 5. oktobra otišao Vojislavu Koštunici, tvrdi Zoran Lilić

Pokojni libijski vođa Muamer el Gadafi neposredno posle 5. oktobra dao je bivšem predsedniku SRJ i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici ček sa milion američkih dolara, a tim parama se odmah posle primopredaje izgubio svaki trag!

Ovo je juče rekao Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Gadafi je milion dolara najpre bio namenio

Imao bogatstvo u svetu

Gadafi je imao ozbiljne pare u mnogim evropskim i svetskim bankama, ali se niko nije javio da ih vrati

Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije

Slobodanu Miloševiću, ali je sticajem okolnosti, posle petooktobarske revolucije, keš završio kod Koštunice.

Zarađivao 300 milijardi

Lilić, koji je važio za velikog prijatelja i bliskog saradnika libijskog vođe, podseća da je Gadafi uvek bio voljan da pomogne našoj državi.

- Ček od milion dolara bio je pripremljen da se preda predsedniku Miloševiću, ali je promenio smer i otišao kod predsednika Koštunice. Pare su predate, to pouzdano znam. Ali posle se tim parama izgubio svaki trag - rekao je Lilić, koji ne isključuje mogućnost da je Gadafi pojedinim srpskim političarima dao i znatno više novca.

- Pazite,

Opet nije obavešten

Nemam informacije o tome. Ukoliko se to desilo, moralo bi da bude podataka u državnim arhivama

Vojislav Koštunica, bivši predsednik SRJ i premijer Srbije

Gadafi je imao godišnje prihode od 300 do 400 milijardi dolara. Imao je ozbiljne količine para u mnogim evropskim i svetskim bankama. Ipak, nisam primetio da se neko kasnije javio da te pare vrati u Libiju. Osim toga, posedovao je i nestvarno ogromne rezerve zlata u Tripoliju, pa je pravo pitanje zapravo gde je Gadafijevo zlato, a ne blago - objasnio je Lilić.

Poslednji predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica, upitan da prokomentariše Lilićeve tvrdnje, na drugoj strani, tvrdi da nema nikakvih saznanja o tome da je postojala Gadafijeva milionska donacija.

Printskrin Jutjub

- Ne znam ništa o tome i nemam takvu informaciju. Takve stvari bi morale da budu evidentirane u državnim arhivama, ukoliko su se desile. Ja se toga ne sećam - kaže Koštunica za Informer.

To je sasvim moguće

Poznati beogradski advokat Toma Fila, koji je branio Slobodana

mojugao

DEJAN MIHAJLOV BIVŠI GENSEK VLADE

Stvarno ne znam o čemu priča Lilić. Za tako nešto nikada nisam čuo.

Miloševića u Haškom tribunalu, kaže da lično nema saznanja o milionskom libijskom čeku.

- Međutim, ukoliko Lilić tako kaže, onda je zaista tako i bilo. Njega, inače, neosnovano napadaju da je pomogao tužiocima u Hagu, a to nije istina. Lilić nije hteo da svedoči protiv Milana Milutinovića i Nikole Šainovića, on je pre svega veliki patriota i istina je da je imao odlične veze u Libiji. Tako da ako on ima informaciju da je Gadafi poslao Koštunici milion dolara, treba mu verovati... - zaključuje Fila.

Dačić: Da li je Tadić uzeo samo orden?

Lider SPS Ivica Dačić je u februaru 2016. godine indirektno osumnjičio bivšeg predsednika države Borisa Tadića da je od libijskog vođe Muamera el Gadafija svojevremeno uzimao novac!

Tanjug

Đelić našao Gadafijevih 6,9 miliona dolara!

Božidar Đelić se u vreme dok je bio ministar finansija u Vladi Zorana Đinđića pohvalio da je prilikom preuzimanja državnog sefa 2000. godine našao ček na 6,9 miliona dolara, sa ličnim potpisom Muamera el Gadafija, koji je bio naslovljen "za jugoslovenski narod". Prema njegovim rečima, ček je unovčen i od toga su isplaćivane plate prosvetarima u Srbiji.

- Da, to se desilo. Ali, razumite me što o tome ne želim detaljnije da pričam. Gadafi je bio osoben čovek, ali više nije medu živima i ne bi bilo korektno da se o tome dalje priča... - izjavio je Đelić.

Dačić je rekao da bi Tadić morao da objasni zašto je tokom pet godina četiri puta išao u Libiju i da odgovori na pitanje da li je orden koji je dobio 2009. jedini poklon koji mu je dao Gadafi.

Dačić je tada pozvao i nadležne organe da provere zašto je tačno Tadić tako često putovao u Libiju. Ta provera nikada nije sprovedena.

TRAMP ZAPRETIO KIMU: UBIĆU TE KAO GADAFIJA! Nečuvena poruka šefa Bele kuće Pjongjangu!

SARKOZI: NISAM UZEO PARE OD GADAFIJA, VEĆ SAM GA UBIO! Nekadašnji predsednik Francuske u policiji dao ŠOKANTAN ISKAZ!

GADAFIJEV ROĐAK NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Optužbe protiv Nikole Sarkozija su BOŽJA KAZNA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 6 godina

A koliko je Gadafi dao Lilicu to ex presidente ne kaze. Davao je Gadafi sakom i kapom. Poklonu se u zube ne gleda. Steta sto ne daju jos.

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka