• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2018

12:42

VUČIĆ čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske

Politika

VUČIĆ čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o bilateralnim odnosima i predstojećem susretu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i tom prilikom čestitao Nacionalni praznik te zemlje

Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou i da je podrška Francuske Srbiji na evropskom putu veoma važna, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. 

On je ambasadoru Mondoloniju čestitao Nacionalni dan i uručio pismo čestitku za predsednika Makrona povodom Dana Republike, u kojoj se kaže:

 - Primite moje iskrene čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da su sloboda, jednakost i bratstvo, na kojima počiva francusko društvo, trajne vrednosti i univerzalni uzori. 

Raduje me što ću već za tri dana imati priliku da se sastanem sa Vama u Parizu, uveren da Srbija i Francuska, uz međusobno uvažavanje i u skladu sa proklamovanim strateškim partnerstvom., imaju sve mogućnosti da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje. 

Još više me raduje to što uskoro mogu da očekujem i Vašu posetu Beogradu. Kada budete došli, videćete da na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu piše: „Volimo Francusku kao što je ona nas volela 1914 - 1918. godine“. Taj spomenik je svedok postojane bliskosti naših dveju zemalja i njihovog savezništva u hrabrosti, iskovanog u Prvom svetskom ratu. Želim zato da Vam zahvalim što poštujete našu zajedničku prošlost i, pozivom da učestvujem na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra u Parizu, ukazujete čast Srbiji. Uveren sam da stotinu godina kasnije, na tim temeljima, možemo svestrano da razvijamo zajedničku budućnost naših dveju zemalja.

Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju Francuska pruža Srbiji na evropskom putu, sa nadom da Vaša vizija reformisane Evropske unije čini i naše ciljeve realnim i ostvarivim. U interesu je napretka Srbije i njene evropske budućnosti da se Unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe. Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju mira i stabilnosti i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu", naveo je Vučić.

Ambasador Mondoloni je istakao da je predstojeća poseta predsednika Vučića veoma važna za odnose dve zemlje, kao i da Francuska snažno podržava ekonomske reforme, zalagnje za regionalnu stabilnost i strateške odluke Srbije na evropskom putu.

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete sa predsednikom Makronom razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, ali i većem prisustvu Francuske u Srbiji.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fudbaler

pre 5 godina

Vučić je istakao da će tokom posete sa predsednikom Makronom razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, ali i većem prisustvu Francuske u Srbiji. Francuske investicije su zaista potrebne kako bi Srbija bila ta koja će se ekonomski ojačati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija