• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić

24.07.2018

13:35

PRIŠTINA KORISTI UBISTVO OLIVERA ZA RAT SA BEOGRADOM!  MILENA IVANOVIĆ: Želim samo da se nalogodavci ubistva otkriju i privedu pravdi!

Politika

PRIŠTINA KORISTI UBISTVO OLIVERA ZA RAT SA BEOGRADOM! MILENA IVANOVIĆ: Želim samo da se nalogodavci ubistva otkriju i privedu pravdi!

Podeli vest

Priština planira da optuži Srbiju za likvidaciju. Naši organi prvi put došli do traga o ubistvu. Oliverova udovica videla se juče s predsednikom Vučićem, s kojim je razgovarala o istrazi

Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ističe da je skandal i sramota što se njegovo ubistvo koristi za dnevnopolitičke obračune u Prištini!

Ona to poručuje u razgovoru za Informer, a posle informacija u medijima da politički lideri na Kosovu planiraju da za Ivanovićevo ubistvo optuže vlasti u Beogradu.
Ludilo da se završi
Oliver je mučki izrešetan 16. januara ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici i Milena naglašava da pola godine kasnije samo želi da se otkrije puna istina o ovom zločinu.
- Smatram da je skandalozno i sramotno da se Oliverovo stradanje koristi za dnevnopolitičke sukobe. Nije u redu ni prema Oliveru ni prema porodici, koja prolazi kroz izuzetno težak period. A moramo da čitamo razne prljavštine o njegovom ubistvu. Želim samo da se otkrije ko stoji iza njegove smrti i da oni koji su to naložili budu privedeni pravdi... - poručuje Milena.

Ona otkriva i da se juče videla i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je razgovarala o ubistvu svog supruga.
- Ne mogu da otkrivam o čemu sam pričala s predsednikom Vučićem, ali mi je veoma važno da pratim tok istrage i dobijam informacije o slučaju. Treba da se vidim i s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Pomno pratim sve što se dešava i čekam da se slučaj razreši. Nadam se da će se ovo ludilo završiti - navodi Milena i dodaje da nema nikakvih informacija iz Prištine:
- Čula sam se s tužiocem iz Prištine i narednih dana ću otići da dam iskaz. Ne želim da ispadne da nešto kočim. Tada ću ga pitati i dokle su stigli u istrazi - objašnjava Ivanovićeva.

OTKRIVEN PODLI PLAN PRIŠTINE! Tači i Haradinaj ubistvo Ivanovića koriste ZA UDAR NA SRBE!

Brojne nelogičnosti na mestu ubistva

* Uviđaj na mestu ubistva vršili organi Prištine
* Srbiji branjeno da pomogne u zvaničnoj istrazi
* Tokom uviđaja nestale su čaure od metaka
* Nikada nisu dostavljeni satelitski snimci
na kojima se vide počinioci zločina



Iz Prištine, inače, danima već stižu najave da će obelodaniti navodne dokaze o Oliverovom ubistvu i počiniocima koji vode do Beograda?! To se, međutim, do danas nije desilo.

Ipak, prema odlično obaveštenim obaveštajnim izvorima, u pozadini svega je ozbiljan unutrašnji politički rat koji na Kosovu tinja između predsednika ove lažne države Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja, a koji preko Ivanovićevog ubistva žele da se međusobno obračunaju. Po već uhodanom scenariju, onaj koji se pokaže kao veći antisrbin sakupiće više poena na Kosovu. U tu svrhu je i nedavno hapšenje kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u južnoj pokrajini, a koje i Interpol traži zbog više krivičnih dela, pokušano da se dovede u vezu sa Ivanovićevim ubistvom i vlastima u Srbiji.

S druge strane, predsednik Aleksandar Vučić naveo je da je Beograd u okviru svoje istrage prvi put došao do konkretnijih tragova i dokaza o ovom zločinu.
- Prvi put imamo određene informacije i operativna saznanja i možda smo na malenom tragu nečeg ozbiljnijeg. Ne bih da govorim kuda ide taj trag. Do sada smo dobili 50 tragova koji nemaju nikakvog smisla, ali smo svaki morali da ispitamo. Prvi put u rukama imamo nešto što ima logiku. Logično jeste, a proveravamo da li je i tačno - naveo je Vučić.
Insistiramo na istini

Komentarišući ovaj pomak, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i član Radne grupe za zločine nad Srbima na KiM Veljko Odalović kaže da on predstavlja ohrabrenje.
- Ta saznanja koja imamo, kolika god da su, nešto su što ohrabruje. Srbija će insistirati na rešenju Ivanovićevog ubistva i zbog njegove porodice i zbog manipulacija Prištine. Oni zloupotrebljavaju ovo ubistvo i pokušavaju da preusmere tragove u pravcima koji njima odgovaraju - rekao je Odalović.

MILENA IVANOVIĆ, UDOVICA LIDERA SDP, ZA INFORMER: Neću dozvoliti da od ubistva Olivera PRAVE RIJALITI!

Razrađena šema kako da Srbiju optuže za zločin

Kako su objavili pojedini srpski mediji, u južnoj pokrajini je u nekoliko odvojenih akcija pohapšeno petoro Srba i Crnogoraca zbog zločina u regionu. Reč je o Mariju Miloševiću, Đorđu Pavićeviću, Vukanu Vujačiću, Igoru Mašanoviću i Strahinji Đankoviću. Poslednji je navijač Rada iz Beograda koga je i Srbija tražila zbog ubistva na Vidikovcu u februaru ove godine. Na njega, prema podacima medija, prištinske vlasti vrše najveći pritisak da na sebe preuzme odgovornost za Oliverovo ubistvo. Izabran je kao najpogodniji kandidat jer bi najlakše bio povezan s Beogradom. Zauzvrat bi mogao da računa na promenu identiteta i pozamašnu materijalnu nadoknadu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pola

pre 5 godina

Priština nešto krije ,zato i koristi ubistvo za rat sa Beogradom.

Ivan

pre 5 godina

Priština koristi svaku situaciju kako bi nas isprovocirala. A evidentno je da ubistvo Ivanovića koriste kao predmet da što više unesu pometnju.

Zorana

pre 5 godina

Mileni kao ženi je najteže, ostala je bez svog muža i hoće da što pre zajedno sa svima nama otkrije ko stoji iza tog gnusnog zločina.

Bojan

pre 5 godina

Priština se služi prljavim stvarima i lažima da okrivi Beograd .

Alhemičar

pre 5 godina

Priština nas vaki način usporava istragu i ne nalazi i ne govori da li ima novosti u istrazi oko ubistva Olivera Ivanovića.

mala

pre 5 godina

Nadamo se da ce se napokon sve saznati i otkriti ko je ubio Olivera.

mala

pre 5 godina

Zalosno je zato sto se jos uvek nista ne zna u vezi Oliverovog ubistva.

aca

pre 5 godina

Saosećam se sa ženom stradalnika i samo želim da odgovorni za ovaj zločin budu kažnjeni!

Dragan R

pre 5 godina

Teroristi koriste uličarske i kriminalne metode, to je krajnje očekivano. Ništa manja tragedija je ta da im to dozvoljavaju njihovi mentori. Samo, situacija se menja, Srbija nije ono što je bila a to njih itekako brine.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija