• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika

18.08.2018

18:23

PUTIN PRELOMIO, SRBIJI SEVER KIM I SRPSKA, Hrvatima Herceg-Bosna, tu je mini država za Bošnjake, ovo su nove granice na Balkanu?!

Politika

PUTIN PRELOMIO, SRBIJI SEVER KIM I SRPSKA, Hrvatima Herceg-Bosna, tu je mini država za Bošnjake, ovo su nove granice na Balkanu?!

Podeli vest

Novi izgled Balkana! Ovako se u tri reči može opisati plan ruskog predsednika Vladimira Putina koji bi obezbedio trajni mir u regionu. O ruskom projektu za sada se vode razgovori iza kulisa i na nivoima specijalnih izaslanika nekoliko država, ali se sve glasnije pominje i u diplomatskim krugovima

Putinov plan dobrim delom poklapa se i sa idejom koje zastupljaju određeni krugovi u Vašingtonu, a jedan od ključnih igrača u tom planu i njegovom sprovođenju je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Naravno, navodi Srpski telegraf, tek će uslediti diplomatska ofanziva Moskve sa ciljem da se Putinovom projektu obezbedi široka međunarodna podrška.

U najgrubljim crtama, nova mapa Balkana podrazumeva razgraničenje Srba i Albanaca, pripajanje Republike Srpske Srbiji, kao i nekadašnjeg prostora Herceg-Bosne Hrvatskoj i stvaranje mini-muslimanske države, koja bi u stvari predstavljala ono što je ostalo od BiH.

Time bi, smatraju ruski stručnjaci s kojima je Putin razradio ovaj projekat, bila omogućena stabilnost Balkana na duži period. Takođe, bili bi potpuno obesmišljeni projekti "velike Albanije", ali i islamske džamahirije u koju neki pokušavaju da pretvore sadašnju BiH. Konačno, uspostavila bi se i jasna granica daljem širenju NATO na istok.

CIA ŠOKIRALA ĐETIĆE: CRNA GORA U RUKAMA UBILAČKE SEKTE! Ovi teroristi su gasom ubili 13 i povredili više hiljada osoba!

Stručnjak za međunarodnu bezbednost iz BiH Dževad Galijašević smatra da je plan odličan. On ističe da prepakivanje granica na Balkanu ne može da se sprovede bez novih teških konflikata, osim ako taj proces ne nadzire Rusija.

- Putin je svestan da na Balkanu nema stabilnosti dok RS u potpunosti ne pripadne Srbiji, pošto je BiH izvor nestabilnosti s tendencijom jačanja muslimanskog ekstremizma. Predložena mapa jeste krajnji geopolitički cilj kom treba stremiti, ona podrazumeva rešavanje nacionalnih pitanja na Balkanu u skladu sa evropskom teorijom o naciji. Putin savršeno dobro zna kad je trenutak da se neka teška pitanja rešavaju, a koja mogu da se odlože - objašnjava naš sagovornik.

BOSANAC NA BAKRU IZ SRBIJE MAZNUO NEMCIMA 100 MILIONA EVRA: Vodio je kriminalni klan sa 50 kompanija!

Nekadašnji šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović kaže da ruski predsednik ima moć da svoj plan sprovede u delo.

- Projekat koji Putin ima u zamisli može da bude deo diplomatskih igara koje nama običnim ljudima nisu dokučive, ali imajući u vidu da je ova mapa praslika nekadašnje ideje o nacionalnim državama, predsednik Rusije sigurno može da bude strateg takve zamisli na Balkanu. On u odnosu na zapadne lidere nema uprljane ruke u regionu, sve što se dešavalo ovde u poslednjih 30 godina dešavalo se mimo Rusije - navodi Jovanović.

Tanjug/fotomontaža

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da bi Srbi, ukoliko bi ovaj plan zaživeo, na ovaj način konačno rešili svoje nacionalno pitanje.

(VIDEO) ZAJEDNO SMO NEUNIŠTIVI! Srbi i Rusi odbili napad "protivnika" kod Peterburga!

- To podrazumeva da uz podelu Kosova ide i pravo RS na samoopredeljenje. Svakako, morale bi da budu uspostavljene garancije za granice ostatka Srbije jer su za nas neprihvatljive bilo kakve promene u vezi sa Sandžakom - iznosi Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Margo

pre 5 godina

Srbija do dolaska Tita imala izlaz na more....Putinu treba i izlaz na more preko Srpske Dalmacije koju je Broz pripojio Hrvatima...i ne damo Srpske manastire sa Kosova!

Hal

pre 5 godina

Aj dodji i “vrati srpsku dalmaciju” kad smijes junace... cuvaj te beogradski pasaluk pametnije vam je

lovac

pre 5 godina

nema srpske dalmatije niti bilokakvog mora.nije NIKADA ni bio SRBA na jadranu.

Obrad Savčić

pre 5 godina

Jovko:Upravo tako.Svaki predlog pije vodu i videćemo šta će preovladati.

Pomracenje uma

pre 5 godina

Priznanje kosova nije prihvatljivo, bratac. Nedamo srpske manastire. Za 100godina ce opet biti nasi, radimo na tome (ako su mogli Nemci za 50, mi mozemo za 100).

Borko

pre 5 godina

Samo ostanimo jedinstveni, slozni i uporni. Srbima smetaju uljezi i ubaceni dobro placeni belosvetski kriminalci. Jedan u nizu je i Jeremic. Steta sto su takvi na slobodi. Samo im ne dozvolimo da rovare i da nam rastacu drzavu. Nije sva snaga u zelenim novcanicama.

Fudbaler

pre 5 godina

Analitičari ne treba da analiziraju ničije izjave, Putin je rekao šta je imao da poštuje teritorijalni integritet Republike Srbije, a to bi verovatno analitičar voleli, i to opozicionih stranaka.

milan lala

pre 5 godina

Ne samo da u Srbiji ostane ceo sever KiM nego i uski pojas na zapadu granica sa MNE gde se nalazi manastirska zemlja i manastiri Decani i Pecka Patrijarsija to mora biti u Srbiji . A i na istoku KiM sve opstine sa Srpskom vecinom gde bi se Gracanica pasarelom povezala sa ostakom Srbije kao Gorazde u BiH . I normalno pravo Republici Srpskoj na samoopredeljenje / nezavisnost. Hrvati neka ostanu u Beee haaaaa ako hoce , no cinjenica je da bi i oni svoju "herceg bosnu " da pripoje Hrvatskoj . Ostatak Beeee haaaaaa muslimanima pa nek rade sta hoce tamo.

Pjer

pre 5 godina

To bi bilo ono što i Hrvatska i Srbija smatraju da je realno ,ali je teže da se složi medjunarodna zajednica ,nego mi ,Hrvati i Albanci !!!

SS

pre 5 godina

Okrenimo napokon ona četiri slova "c" jedni prema drugima,sloga samo spasava.

baki

pre 5 godina

to se nikad nece desiti ali razumem ovakve teorije zavere dobro je za prodaju novina.

Dragojlo

pre 5 godina

Niko ne govori i ne razmislja o srbima iz RSK ili sadasnje NDH!!!!!Bruka kao da nisu srbi!!!

Alhemičar

pre 5 godina

Potpuno je normalno da RS se pripoji Srbiji mi smo jedan te isti narod.

Predrag

pre 5 godina

Ovo bi bilo extra - dobili bismo 2 miliona Srba vise, a 2 miliona Albanaca manje u drzavi!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Najvažnije je da se spreči stvaranje velike Albanije .

bubasvaba

pre 5 godina

Ako je ovaj covek mali rastom a veliki drzavnik to jest najveci drzavnik to reko tu nema pogovora jer to svi moraju da aminuju i sus kraj price to je to .

sasa

pre 5 godina

Hvala bratskoj Rusiji za svu podršku koju nam godinama pruža.

Borislav

pre 5 godina

Konačno da i mi definišemo granice, ima tu još teritorija u regionu koje treba pripojiti Srbiji, ali i to će doći na red!!!

3K

pre 5 godina

Kalinjingrad(Baltička flota), Karlobag(Jadranska flota), Krim(Crnomorska flota). Interesantno da mediji taj rat 90ih u Jugoslaviji, nikada nisu gledali kao sukob svetskih sila jer tog rata posle pada komunizma u Evropi nije ni trebalo biti kao šta ga nije ni bilo u DDR-u ni u SSSR-u ni u Čehoslovačkoj a i granice svih 6 Jugo Republika su bile jasne, sem ako svetske sile nisu tu videle svoj interes. Znate koliko je velika Rusija ali opet prokleta od Boga kao i Srbija da od tolikog mora, naprosto nije imala more za letovanje i turizam jer je pre hladno u celoj zemlji pa su svi Rusi išli dole, na jug, na ukrajinski Krim, svako leto i ostavljali milijarde ukrajincima. Kao šta sada Srbi ostavljaju hrvatima i crnogorcima pa eto na kraju su odlučili uzeti Krim silom ko šta su Srbi pokušali 90ih pola Jadranske obale od Karlobaga dole do Dubrovnika. E sad ono šta je bitnije od turističke zarade je to kako je sedište, moćne Crnomorske flote, na Krimu pa eto šteta bila bi tako sad i jedna moćna Jadranska flota u bratskoj Velikoj srbiji, negde oko Karlobaga ko ta na Krimu ili ona još moćnija u Kalinjingradskoj oblasti. Amerikanci i Evropa su to sprečili tako šta su hrvatima dozvolili Oluju i srpske kolone a zahvaljujući Franji, ipak sa živim Srbima?

milos

pre 5 godina

Rusija, tj.Putin mogu da predloze i da imaju veliki uticaj na resavanje krize na Balkanu jer kao sto znamo velika su sila a nisu se dosada mesali u ove probleme tako da njihova pomoc nam je dobro dosla i rado cu je Srbi razmatrati a mozda i prihvatiti sto u stvari zavisi od nas samih.

Srdjan

pre 5 godina

Dobili bi mi mnogo vise od rusa al nasi politicari to ne vide

Glasinac

pre 5 godina

Ovaj predlog nije loš i treba ga uzeti veoma ozbiljno na razmatranje.

boki

pre 5 godina

Jedinstvo,da nas nedele ove opozicione sile.Koje dobija ju pare da nas dele od ovih sto se boje tih resenja.Rusija Kina Belorusija,Severna Koreja...zamislimo taj pakt.EU i Nato ako sa SAD ne promene politiku, bice porazeni na mnogim poljima.Ako neprihvate Vucicevu ruku mira i stabilnosti.Sever kosova i republika Srpska ce putem krima.

Miroljub

pre 5 godina

Ako такво решење буде у понуди јесте нешто и треба га узети у обзир! То је драстично промењено решење у корист Србије!

Gas

pre 5 godina

Ček da podvučemo crtu. Hrvati dobili ceo Jadan, Knin i Republiku Srpsku Krajinu sad im Rusi daju Hercegovinu . Albanci dobijaju preko90% naše teritorije na Kosmetu. Mi "dobijamo "sever koji je naš od 1918 i dobijamo deo Bosne koja je naša još od Kulin Bana. Bosnjacima pravimo državu koja nikad nije postojala pravimo veću Hrvatsku i veću Albaniji. Ček ne kapiram, jesam ja lud?

fv

pre 5 godina

Putin je nas najveci prijatel! Hvala mu na svemu sto je ucinio za Srbiju! Zivela Rusija, ziveo Putin!

Mirko

pre 5 godina

Nista jos uvek nije reseno i nista nije konacno, ovo su samo nagadjanja

Milica

pre 5 godina

Sve su to i dalje samo ideje, tek cemo videti sta je konacno resenje

Sanja

pre 5 godina

Tako je Putine.Samo ostro.Doslo je vise bilo da Siptari sve zajebavaju.

Moni

pre 5 godina

Putin je uz Srbiju i Vucica.I zastupace ono sto je najbolje u interesu Srbije.

Maja

pre 5 godina

Podrška za studiju, i razgraničenje, krajnje je vreme da se problem Kosova, za koje odlazi veći deo budžeta, bude trajno rešen a ne da se "gura pod tepih" kao do sada, da se pravimo da ga nema i da njegovo rešavanje prolongiramo da ga repavaju narednie generacije. Konačno je neko našao snage da de upusti u rešavanje, i treba da se svi ujedinimo i stanemo iza toga.

Zoran

pre 5 godina

Bravo za brata Putina i Rusiju!!!! OJ SRBIJO IZ TRI DELA PONOVOCES BITI CELA!!!!!¨¨

Vlada

pre 5 godina

Kako se Ameri i Rusi dogovore tako ce nam i biti.Samo da imamo zastitu od brace Rusa.

Ameriku treba spaliti a pepeo

pre 5 godina

Za početak nije loše, sever KosMeta treba reintegrisati u sastav Srbije, ono što ostane od kosova može biti samo međunarodni protektorad, ali nikako neka država ili deo neke države, NEMA Herceg-Bosne ustašama, mogu da dobiju eventualno par gradića uz svoju granicu i to je to, Republika Srpska da se kao istorijska srpska teritorija vrati Srbiji, Crna Gora i Skoplje takođe.!!!

Petar

pre 5 godina

Predlog Putina mogao bi toneti dugotrajan mir na Balkanu.

Velizar

pre 5 godina

Putina za cara svih pravoslavni zemalja! Vučić da mu bude desnica.

Anti rusofil

pre 5 godina

Putin moze da kaze svasta. On moze da kaze i da je Krim rusko pa i Ukrajina je rusko. Srbi vi se tonete polako bato

Ana

pre 5 godina

Putin jedino može i treba da se založi za ostvarenje ovako predloženog razgraničenja. Ako mi izgubimo sve, gubi i Rusija, pouzdanog i sigurnog partnera. Sem toga, obezbeđuje sebi mesto na teritoriji Balkana. Svi sem Srbije, pripadaju snagama NATO koalicije.

boro

pre 5 godina

dajte Srbi iz Srbije malo više samopoštovanja i tvrdoglavosti pokažite , budite bar malo složni kao mi u RS kad je srpstvo u pitanju i naše granice , a lopove i izdajnike nezaboravljamo .

miki veliki

pre 5 godina

Ne dolazi u obzir, A gde je deo Jadrana za Srbiju? Podela obale i ostrva od hrvatske i makedonija, crna gora , republika srpska sa krajinom. E tako i nema vise problema na Helmu u suprotnom rat do istrebljenja.

Simo

pre 5 godina

Podrska putina,i promenjen stav Amerike i Trampa.je rezultat dobrog rada i borbe naseg predsednika Vucica.Razgranicenja jedino donose mir,stabilnost drzava regiona,i samog regiona.

Siro

pre 5 godina

Скадар да врате Горди Албиони Дубровник да постане бар независтан, И Кроја ће ваљда сама да се припоји Србији. Али без Бога и Краља не море ( под условом да је Краљ Србин, да зна српски, и да има бар 51% крви од свог народа )

Anarhista

pre 5 godina

Како је лако делити туђу земљу. А нико не да своју. Само глупи Срби. Џаба крече.

Nena NS

pre 5 godina

Sigurno da rešenje za Srbiju postoji i to na miran i diplomatski način !Svaki predlog u tom smislu je dobrodošao .Verovatno borba neće biti laka ,niti će se tako brzo završiti ,ali ima izgleda da može da uspe!

Marinero

pre 5 godina

Sve je to prica samo, kod nas je situacija od izvora sto putica, pa budi pametan. Treba cekati ...

Halo

pre 5 godina

Hahahha, Odavno se bolje nasmejao nisam. Sacuvajte Vi Srbiju celu

Stevan

pre 5 godina

Ne vjerujem da bi se podjela BiH mogla sprovesti bez novog rata. Ne odlučuje samo Putin. Rat je puno lakše započeti, nego zaustaviti.

Petar Pan123

pre 5 godina

Cini mi se kao dosta realna plan i resenje koje bi zaista donelo mir na ovim prostorima i zivot bez trzavica!

hag

pre 5 godina

Pazi naslova PUTIN PRELOMIO :))) Baš kao da se Putin pita o granicama u Europi i u NATO sferi uticaja :)

Adis

pre 5 godina

Koja gomila gluposti. Ja sam mislio da je Informer ozbiljan medij. Zamisli, neko crta granice i kaže TRAJNA STABILNOST. I mala djeca znaju da kad su se kod crtale granice na balkanu kako je to na kraju završilo?

Mirko Mandic

pre 5 godina

Nema od te podele NISTA. Kosovo i Metohija su po Ustavu R. Srbije, teritorija R. Srbije. Agresijom SAD - NATO i E.Unije je navedena teritorija OKUPIRANA. Najtragicnije je i izjava A. MERKEL DA PRIZNAJE OKUPACIJU KOSOVA I METOHIJE KAO LEGALAN AKT. Pokusaji da se trgovinom sa K i Met. podmiruje delom BOSNE I HERCEGOVINE POD IMENOM REP. SRPSKA BILA BI VELIKA GRESKA Pred. Srbije, Dodika, i Pred. Rusije. Bosna i Hercegovina MORA ostati celovita, u granicama AVNOJ-a, a uz postovanje DEJTONSKOG SPORAZUMA. Uz to i ostale republike SFRJ MORAJU biti u granicama AVNOJ-a i tek tada ce biti mir na prostoru bivse SFRJ. Glavni cilj agrsora /SAD, NATO I EU/ je NAJLEPSI KOLAC NA PLANETI, a to je RUSIJA. Rata mora biti. RUSIJA CE SE ODBRANITI, a agresor ce proci isto kako je prosao NAPOLEON, agrsor u I Sv. Ratu i kako je prosao HITLER, koji nije bio sam/PARTNERI SU MU BILI SADASNJI CL. E. UNIJE, PLUS FINANSIJERI IZ SAD I ENGLESKE. Dakle, opet svi protiv RUSIJE. ONI KOJI SU PAMETNI ZNAJU ISHOD... Hvala Pokusajte da objavite komentar.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija