• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

28.08.2018

22:02

GRANICE SRBIJE SU PROMENJENE RATOM - ZAŠTO BI SADAŠNJE BILE SVETE?! Ameri sve bliže Beogradu, Priština gubi saveznike!

Politika

GRANICE SRBIJE SU PROMENJENE RATOM - ZAŠTO BI SADAŠNJE BILE SVETE?! Ameri sve bliže Beogradu, Priština gubi saveznike!

Podeli vest

Sjedinjene Države se neće protiviti bilo kom rešenju kosovskog problema koje doprinosi miru u regionu, uključujući i razmenu terotorija, uveren je Džordž Fridman, dobar poznavalac prilika na Balkanu

Pošto su granice Srbije već promenjene tokom rata, mislim da nema razloga da sadašnje granice budu svete - rekao je za Danas Fridman, osnivač agencije "Stratfor", a sada prvi čovek konsultantske kompanije "Geopolitical Futures".

Američki analitičar podržava dogovor koji bi postigli Beograd i Prištine, bez mešanja treće strane.

Smatra da je idealno da srpska vlada direktno razgovara sa kosovskom vladom i da isključi treću stranu, jer će to, kaže, povećati snagu svakog dogovora.

- Problem je što Srbi i Kosovo žele da okrive ''treću stranu'' za rešenje i neminovne ustupke - kaže Fridman.

On ukazuje da bi nametnuti sporazum umanjio učešće javnosti na obe strane, zato što će smatrati da to nije njihov sporazum.

HARADINAJ NAPAO PUTINA, Srbiji poručio da mora da prizna lažnu državu!

Kaže i da spoljne sile isključuju određena rešenja koja mogu da funkcionišu, posebno Nemačka, koja predvodi evropsku politiku, ali i navodi da razume protivljenje kancelarke Angele Merkel razmeni teritorije kao rešenju zbog njene zabrinutosti da bi to moglo da vodi fragmentaciji evropskih država, poput Španije i Belgije.

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

Kako je naveo, situacija na Balkanu trenutno nije za SAD važno pitanje, jer se bave Korejom, Kinom, Bliskim Istokom, Rusijom, a pitanje Kosova jednostavno nije pokretačka snaga u američkog spoljnoj politici.

- Rekao bih da je glavni cilj američke politike da region bude miran i sve dok je tako, sumnjam da će SAD da se protive bilo čemu što vodi tome ili tome doprinosi, uključujući tu i razmenu teritorija - kaže Fridman.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija