• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2018

09:51

VUČIĆ PISAO DODIKU: Jasno je, Srbi su uvek dežurni krivci, A NAPADI NA SRBIJU NISU NIKAKVA NOVOST!

Politika

VUČIĆ PISAO DODIKU: Jasno je, Srbi su uvek dežurni krivci, A NAPADI NA SRBIJU NISU NIKAKVA NOVOST!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, u kojem je izrazio veliko žaljenje što neće učestvovati u važnoj i veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu, ali i razumevanje što je lider SNSD i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH, od njega tražio da ne prisustvuje tom događaju koji su, kako kaže, dugo i temeljno planirali

 

Predsednik Dodik je u juče upućenom pismu zamolio predsednika Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH.

Predsednik Vučić u pismu Dodiku, međutim, primećuje da je u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao hrvatski premijer Andrej Plenković, ali, kako je naveo, gotovo niko, pogotovo ne iz Evropske unije, nije optužio Hrvatsku za direktno mešanje u unutrašnje stvari BiH, kao što niko nije optuživao Sarajevo za mešanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- I vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi. Upravo zato, saradnja Srbije i Srpske, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u budućnosti, mora da bude sveobuhvatna i snažnija. To niko ne može da nam zabrani, niti to smemo da im dozvolimo.

Predsednik Vučić je u pismu izrazio i žaljenje što zbog nedolaska neće biti u prilici da sa Dodikom razgovara o, kako je naveo brojnim zajedničkim projektima i podršci države Srbije Republici Srpskoj i njenom narodu.

- U potpunosti razumem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za celinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tokom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost - naveo je Vučić.

Novost je, istakao je, to da su u tim napadima i optužbama učestvovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dela međunarodne zajednice u ostvarenju ličnih interesa.

- Svejedno zahvalan sam vama na razumevanju, posebno našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija - poručio je Vučić, koji je još jednom čestao narodu Istočnog Sarajeva otvaranje divne bolnice, u veri i nadi da će uskoro moći da se obrati narodu sarajevsko-romanijskog kraja i zahvalim za svu ljubav koju gaje prema Srbiji.

- Na kraju, poštovani predsedniče, želim Srpskoj i Bosni i Hercegovini mirne, demokratske i uspešne izbore - navodi se u pismu predsednika upućenom Dodiku, saopštila Pres služba Predsednika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jasna

pre 5 godina

Saradnja Srbije i Republike Srpske i zajednički projekti, podrška i razumevanje su prvenstveno bitna zbog našeg naroda- jer samo jedinstveni ćemo imati dobre rezultate i u Srbiji i u Republici Srpskoj. Saradnja je sasvim očekivana, a zajednička politka nas može učiniti još jačim u regionu.

Micko

pre 5 godina

I pored silnog Vucicevog truda da popravi sliku o Srbiji i dalje postoje zemlje koje nas smatraju dezurnim krivcima za sve i zato treba uvek biti jako oprezan i svaki potez dva puta premeriti

Milana

pre 5 godina

Svi krive za nesto Srbe, neka krive, bolji smo i to je izliv ljubomore.

Mirela

pre 5 godina

Oni nek pricaju sta hoce, neka krive koga hoce, Srbija saradjuje uspesno sa Republikom Srpskom i radimo na projektu.

mara

pre 5 godina

Jasno nam je svima, da smo uvek krivi za sve. Ali mi se ne predajemo i nastojimo na tome da zivimo u miru i stabilnosti.

Dragan

pre 5 godina

Mi srbi smo krivi zato sto smo zivi Sto nismo ulizice i zapadne sluge i nedamo na sebe.

kiza

pre 5 godina

Dodjite na trg Krajine u Banja Luci pa vidite sta je velicanstvano. Dodjite kod zgrade RTRS-a pa ce te videti dno dna RS-a. A ti Vucicu koga sam mnogo cenio i postovao i bio clan stranke u RS-u idi odmah u penziju jer si napravio nepopravljivo zlo srpskom narodu.

kiza

pre 5 godina

Ajde ako smete poltroncine objavite sa vecerasnjih skupova u BANJA LUCI. Vucicevicu nisam video vece govno od tebe.

Mimi

pre 5 godina

Puna podrska nasim sunarodnicima. Moramo se drzati zajedno i biti uzajamna podrska.

Dane

pre 5 godina

Srbija i RS su jedno, srpski narod je za Srbijy i Vucica jedno, ma gde se nalazi

Miki

pre 5 godina

Republika Srpska u nasem srcu kao i nas narod.Dva lidera se podrzavaju i razumeju tezinu situacije u kojoj se svi mi nalazimo, nas dobri narod s obe strane Drine..

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15