• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2018

21:26 >> 21:28

LUDILO MOZGA! SRBIJA MORA DA ISPUNI SVE USLOVE ZAGREBA PRE ULASKA U EU: Zagreb najavio da će uceniti našu zemlju!

Politika

LUDILO MOZGA! SRBIJA MORA DA ISPUNI SVE USLOVE ZAGREBA PRE ULASKA U EU: Zagreb najavio da će uceniti našu zemlju!

Podeli vest

Srbija mora da ispuni sve kriterijume za ulazak u EU i tu nema popuštanja, izjavila je hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić

Ona je to rekla na konferenciji za novinare, nakon sto je stranka Most optužila hrvatsku vladu za izdaju nacionalnih interesa jer popušta Srbiji u pregovorima sa EU, prenosi regionalna televizija N1 Hrvatska.

- Jasan i nedvosmislen stav Hrvatske je da Srbija kao kandidatkinja za članstvo mora da ispuniti sva merila i sve kriterijume kako bi dobila naše zeleno svetlo. Tu moramo biti jasni: nema popuštanja. Dakle, svi kriterijumi i sva merila moraju biti ispunjena - rekla je Pejčinović Burić.

Ona je dodala da Most ponovo po istom obrascu pokušava da "generiše novu aferu" i izmišlja je.

- Potpuna je neistina da sam ja ikad bila angažovana od strane srpske vlade ili od bilo kog srpskog ministra. Radila sam na projektu Evropske unije čiji je zadatak bio da pruži tehničku pomoć vezanu uz prilagođavanje zakonodavstva - rekla je Pejčinović Burić.

Prema njenim rečima sadašnja hrvatska vlada je podstakla "oživljavanje rada svih mehanizama za rešavanje otvorenih pitanja sa Srbijom, sa posebnim naglaskom na rešavanje pitanja nestalih", rekla je Pejčinović Burić.

ŠIPTARI U PANICI! VESELJI BESAN - SRBIJA JE JAČA! Beograd ne sme da odlučuje o našoj sudbini!

Ranije je predsednik stranke Most Božo Petrov rekao da se otvara mogućnost sukoba interesa sadašnje ministarke spoljnih poslova Pejčinović Burić koja je 2013. bila savetnica tadašnjem premijeru Srbije kako bi se Srbija lakše približila EU.

- U isto to vreme naše ministarstvo spoljnih poslova je trebalo da rešava teška pitanja u pregovorima sa Srbijom - od nestalih osoba, kulturnog blaga pa i zakona o univerzalnoj jurisdikciji - rekao je Petrov i upitao ko je ukinuo povereništvo za praćenje sprovođenja prelaznih merila u pregovorima.

USTAŠKA POSLA! SMETAJU IM SIMBOLI, hoće da uklone SRPSKE SPOMENIKE I GROBLJA!

Odgovarajući na pitanje da li postoji Povereništvo, Pejčinović Burić je rekla da je sadašnja vlada zaključila da takvo povereništvo "nije neophodno da bi se rešavala pitanja".

- Sve što je bilo zamišljeno da to povereništvo radi, se radi, što kroz redovne aktivnosti, kroz redovne mehanizme koje ima vlada na raspolaganju, što kroz posebna međudržavna povereništva koja smo uspostavili. Dakle, nema ničega što je trebalo da radi to povereništvo što ova vlada nije počela da radi - rekla je hrvatska ministarka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 5 godina

Pa kad su takvi kao hrvati u EU. Koji su najveci genocid napravili u svetu, Sta cemo mi tamo i oni se raspadaju koja evropska unija lazna unija. Nama je mesto sa Rusijom.

Pera Bandera

pre 5 godina

**beš Evropu u kojoj Hrvatska igra ulogu ucenjivača!!!

slađa

pre 5 godina

Hrvatska zna da Srbija zna za jadac. Ipak je bolje za sve da se prevazilaze ovakve stvari. Ljudi i kompanije su međusobno povezani. A Srbija nije sama na evropskom putu.

Saradžogla

pre 5 godina

То што Председница Хрватске госпа Китановић неће да дозволи улазак Србије у Евро зезанцију треба је прогласити за почасну грађанку Србије! Она зна које је штете претрпела Хрватска а бројни добронамерни хрвати нас одавно саветују да бежимо од те Евро зезанције главом без обзира!Чланство се плаћа у милионима евра и више даш но што добијеш.Русију нећемо смети да споменемо.Угураће нам десетине милијарди евра кредита од чега ће се поклонити добар део србима у РС а Србија да кредит враћа?

Ljilja

pre 5 godina

Srbija nije sama na Evropskom putu a Rusija je uz nas

milemalivuk

pre 5 godina

Latine samo treba sto vise provocirati da sto vise pjene I opstruisu ulazak Srbije u tu fasisticku tvorevinu jer istorija je uciteljica zivota I ona pokazuje da gdje god su Latini da mi tu ne pripadamo jer oni su luzeri I to je osudjeno na propast. I bice nam velika cast jednog dana u buducnosti kad EU-tanazija zavrsi na smetljistu istorije da kazemo Latinima da su oni bili u toj organizaciji a mi nismo, isto kao sto sad im kazemo da su bili sa Hitlerom a mi nismo pa zar to nije argument koji njih najvise boli?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija