• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

07.11.2018

19:04

STATUSNA KONFERENCIJA U HAGU O GENERALU! MLADIĆ: Zbog bolova ne mogu ni u šetnju! Pustite me na lečenje u Srbiju!

Politika

STATUSNA KONFERENCIJA U HAGU O GENERALU! MLADIĆ: Zbog bolova ne mogu ni u šetnju! Pustite me na lečenje u Srbiju!

Podeli vest

Bivši komandant Vojske RS general Ratko Mladić juče je ponovo od haških sudija zatražio da mu odobre privremeno puštanje na lečenje u Srbiji jer mu je zdravstveno stanje i dalje jako pogoršano!

- Zbog bolova ne mogu da idem ni u redovnu šetnju. Tretmani koje mi daju u Hagu mi nekad koriste, ali u većini slučajeva mi je od njih sve lošije i zato sam čak počeo da ih izbegavam. Neću opterećivati sudije, sve o mom zdravstvenom stanju i potrebi za lečenjem piše u lekarskom izveštaju. Za sve dalje informacije možete se obratiti mojim advokatima - kratko je rekao Mladić na statusnoj konferenciji, koji je prvi put iz poštovanja ustao prilikom dolaska i odlaska novih sudija koji su mu dodeljeni.

Zabrinut sam, ima loših promena


Darko Mladić dodaje i da je za vikend bio u poseti ocu i da je uočio neke promene zbog kojih je zabrinut.
- Video sam Ratka, uočio sam neke promene i zabrinut sam... To su lekari u Hagu morali da nam kažu, ali eto... - kaže Mladić, ne želeći da otkriva o čemu je konkretno reč.

 

Darko Mladić, sin generala Mladića, kaže za naš list da general ima mnogo više poverenja u nove sudije, jer dosadašnje nisu bile nimalo pravedne.

Karadžić traži komuniciranje preko Skajpa


Bivši predsednik RS Radovan Karadžić tražio je juče od sudskog Mehanizma u Hagu da mu do kraja godine omogući da s porodicom komunicira preko video-servisa Skajp. U podnesku predsedniku suda Teodoru Meronu, Karadžić tvrdi da mu sudski sekretarijat, dve godine nakon što je to tražio, nije omogućio da komunicira preko Skajpa, uprkos obećanjima i zalaganju samog Merona.

 

- Nije hteo mnogo da opterećuje sudije. Rekao je samo da je zdravlje i dalje ozbiljno narušeno i da mu je potrebno ozbiljnije lečenje. Nešto od dokumentacije nam je u međuvremenu dostavljeno iz Haga i mi sada to analiziramo i spremamo novi zahtev za puštanje na privremenu slobodu. Problem je to što nam Hag stalno daje nepotpune papire i stalno nešto nedostaje. Recimo, poslednji put smo dobili snimak glave, ali je potpuno mutan... Ipak, mi se ne predajemo - poručuje Darko Mladić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hasanaga

pre 5 godina

Ja sam za da Mladić ide na liječenje u Sarajevo, a na oporavak u Srebrenicu, a možda i Zadar.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija