• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

12.12.2018

18:34

NA KIRIJU ZA GODINU DANA DALI 2,16 MILIONA! Ovako je uprava Grada Šapca državno preduzeće JKP "Stari grad" poslala u podstanare!

Politika

NA KIRIJU ZA GODINU DANA DALI 2,16 MILIONA! Ovako je uprava Grada Šapca državno preduzeće JKP "Stari grad" poslala u podstanare!

Podeli vest

Uprava Grada Šapca na čijem se čelu nalazi gradonačelnik Nebojša Zelenović, ostavio je JKP "Stari grad" bez prostorija u kojima se preduzeće nalazilo i poslao ih u podstanare

Grad Šabac odlučio je da privatnoj kompaniji, koja je u tom mestu tražila lokaciju na dobrom mestu, ponudi prostorije u kojima je bilo smešteno Javno komunalno preduzeće "Stari grad". Mesto je prodato, a plan je bio da se nađe novo mesto gde će se sagraditi nove prostorije za komunalno preduzeće. Tu obavezu je Grad Šabac preuzeo na sebe.

Pronađena je nova lokacija, na prostoru gde je bila Stara ciglana. Na tom mestu je trebalo sagraditi novi prostor gde će se smestiti JKP "Stari grad". Međutim, uprava grada Šapca nikada nije sagradila prostorije za JKP "Stari grad", a glavno opravdanje je navodno bio novac, iako su od prodaje bivših prostorija uzeta novčana sredstva.

JKP "Stari grad" u tom trenutku doživao je da bude prebačen na novu lokaciju, ali pod zakup u Mašinkop. Dakle, uprava Grada Šapca dozvolila je da državno preduzeće koje doprinosi punjenju budžeta koji pripada građanim Šapca, ode u podstanare. Sada umesto da novac koji prihoduje ide za obnovu škola ili bolnica, ide za nečiji privatni džep.

ugovor sa Mašinkopom JKP "Stari grad" je potpisao 01.06.2016. godine, a za period 01.11.2016. - 31.12.2017. godine JKP "Stari grad" dao je za zakup 2,16 miliona dinara. Za taj period Mašinkop je ovom javnom preduzeću izdao tri računa, odnosno tri fakture. Prva faktura je za periiod 01.11.2016.-31.03.2017. u vrednosti od 600.000 dinara, druga za period 01.04.2017.-31.08.2017. u vrednosti od 600.000 dinara i treća za period 01.09.2017.-31.12.2017. godine u iznosu od 960.000 dinara.

Foto: Srbiaj Danas

 

Foto: Srbiaj Danas

 

Foto: Srbiaj Danas

Dakle, umesto da je taj novac otišao u budžet Grada Šapca koji pripada svim građanima, taj novac je prebačen na privatnu firmu iz razloga što ugrava Grada Šapca nije izgradila prostor za JKP "Stari grad" iako je to obećala.

Pokušali smo da od uprave grada Šapca i gradonačelnika opštine Nebojše Zelenovića dobijemo odgovor na pitanja za koliko su prostorije JKP “Stari grad” prodati, zašto nisu obezbeđene nove prostorije, kao i to koliko JKP “Stari grad” plaća zakup, ali odgovor do objavljivanja teksta nismo dobili. Pitanja smo uputili i JKP “Stari grad”, ali takođe nismo dobili odgovor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maja

pre 5 godina

Umesto u budžet svim građanima oni se našli pametni pa prebacili na privatan račun

Luka

pre 5 godina

Evo kako se unistavaju gradskai drzavna preduzeca

Mare

pre 5 godina

Ne zna se ko pije al se zna ko plaća. Građani Šapca . Al dobro sami su birali

Velja

pre 5 godina

Nije Zelenović kriv! Krivo je tužilaštvo i državna revizija što ne kontroliše njegov rad! Krivi su i oni koji ga u svemu ovome podržavaju. Kako smeju da idu ulicom kroz Šabac!? Pa zar ih nije sramota kako pljačakaju narod u Šapcu?

Mašnica

pre 5 godina

Ovako bahati političari postupaju sa javnim preduzećima.

Tea

pre 5 godina

Ovaj je sampion u pljačkanju naroda I rasipanju drzavnog novca...I njega pred sud ...al ne korumpiran...pa da lepo odlezi za sve pare

Dejan

pre 5 godina

Olako troše pare naroda banditi u Šabcu na vlasti su.

Jelena

pre 5 godina

Preduzece je prodato a pare uzete.Umesto da je JKP dobilo nove prostorije i doprinosilo budzetu ujedno i gradu Sapcu,neko je to zloupotrebio i pokupio sav novac.

Sapcanka 2

pre 5 godina

DRI pronasla u budzetu grada Sapca 5 miliona eura nenamenski potrosenih, bez pokrica papirologijom i niko nije kriv. Zuta vlast pustila korene u sudstvu.

miroslav

pre 5 godina

Zuti lopovi nemogu bez muljanja i lopovluka.

Simo

pre 5 godina

Sramota,a onda se pitamo šta se dešava sa javnim preduzećima? Pa evo odgovora,bahati polotičari ih sve uništiše!

Kalina

pre 5 godina

Ovaj Zelenovic je isto jedna velika lopovcina koja krade gde stigne.

Dane

pre 5 godina

Kakvi krimosi na vlasti u Sapcu, busaju se kako su tzv jedini slobodni grad u Srbiji, pa u pravu su, slobodno gradu od gradjana Sapca bez problema.

Nevena

pre 5 godina

Ajoj, koje su to ogromne cifre u pitanju! Nemam reci!

Aleksandar

pre 5 godina

Brate mili koje su ovo istrenirane lopuze,pa ovo je neverovatno!Da li vi shvatate majstoriju?!Ovo je njihov samo jedan od razradjenih nacina.I sad ako tuzilastvo krene na njega veoma je tesko da se dokaze krajna namera-prevara.Jer ce naravno reci da je zidanje ili obezbedjivanje novog objekta u planu,samo eto trenutno nemaju dovoljno para a i trazi se pravo i dugotrajno resenje,sto jel'te nije tako lako.I nema sanse da ga osudi ni jedan sud.A on ce,posto je vest izasla u novine,sledece godine da krene nesto da zida a to ce fino potrajati.A za svo to vreme ce se pare izvlaciti iz JKP na kirije i par stvarcica pored toga i ne moze im niko nista.Ali ako,ako se narodu to svidja i glasali su za njega I njih,ko smo mi da se bunimo.Sta da se radi,glasas za lopove,znaci zelis biti pokraden.

Tijana

pre 5 godina

Nije dobro poslovati i trenutno zgrnuti novac , vec treba razmosljati na duze staze.

bojan

pre 5 godina

Demokratski i domacinski.Pojedinci se nikada neec odvici od lopovski navika.

viki

pre 5 godina

Neki ljudi mogu preko mrtvih da gaze da bi se samo dokazivali.

Djordje

pre 5 godina

Samo 1400 eur mesecno za ceo JKP Stari grad? Za te pare se i ne isplati da zodaju zgradu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija