• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

13.12.2018

10:40

(FOTO) KOLONA OD 45 VOZILA KFORA KRENULA NA JARINJE! Nose KOLUTOVE BODLJIKAVE ŽICE I OPREMU ZA BARIKADE!

Politika

(FOTO) KOLONA OD 45 VOZILA KFORA KRENULA NA JARINJE! Nose KOLUTOVE BODLJIKAVE ŽICE I OPREMU ZA BARIKADE!

Podeli vest

Više od 45 vozila Kfora ušlo je na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10 časova. Kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, prošle su kroz Leposavić i Slatinu i idu ka administrativnom prelazu Jarinje

 

Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica. 

Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći. 

(VIDEO) DRECUN UPOZORAVA: Kosovska vojska može ozbiljno da ugrozi srpski narod

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje" Priština. 

U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
JABLAN

pre 5 godina

Treba proglasiti ,,okupaciju" Kosova i metohije od strane medjunarodnih snaga i terorističke OVK - jer medjunarodne snage ne rade ono zašto su tu, štite mir i narod, već se iživljavaju na nemoćnom narodu, i rade u interesu terorističke OVK,

boris

pre 5 godina

Kada je AV govorio da ćete za 20 godina videti da je podela teritorije ili razmena bila najbolja opcija, javila se pametna skupina političara koja je govorila da je to loša ideja vođena idejom rušenja vlasti na osnovu u već postignutog dogovora o priznanju sa Šiptarima. Sada žele da Srbe izoluju a mesto gde se budu stacionirali biće mešovita vojna baza Šiptara i KFOR. Trenutak nije slučajan, lokalni izbori su u nedelju.

JABLAN 2

pre 5 godina

Борисе пријатељу можеш да мењаш и размењујеш само оно што је твоје - Косово и Метохија су по свим параметрима и папирима део Србије а што нам гарантује и резолуција 1244 УН-а, тако да Србија нема шта са терористима и окупаторима да мења и размењује, већ је требало често са великим силама (Кина,Русија, Инадија и др.) опомињати и предочавати том истом КФОР-у зашта је на Косову, иначе, Бриселски споразум и преговори су највећа глупост Србије и Српских политичара, јер је преговоре требало вратити под окриље УН-а а Албанцима понудити најшири степен аутономије у оквиру РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, а ако желе државу на туђој територији нека иду тамо код својих пријатеља који ће им то дозволити, мада после свега сматрам да велике силе није брига ни за Албанце ни за Србе већ су вођене својим сопственим интересима, јер објективно Американцима је најважнија база Бондстил на КиМ која је направљена у срцу Европе како би Амери имали војну доминацију у Европи, у принципу Косово и Метохија је уствари рат различитих стратегија великих сила за војну и економску доминацију у свету и борба за природна и економска богатства којим Косово и Метохија располажу а народ и српски и албански и остали су само колатерална штета свега тога.

Danijela

pre 5 godina

Stvarno je sve ovo prevršilo svaku granicu, zašto ceo svet ćuti!?

Mima

pre 5 godina

Pod hitno odgovoriti zasto KFOR ide na sever KiM, da li je ovo jos jedna provokacija.

Dehan

pre 5 godina

Ovo ne sluti na dobro, nas narod treba da bude zasticen

Marija

pre 5 godina

To je opet upuceno protiv Srba jer najverovatnije ocekuju nemire od Srba koji samo mirno protestuju bez ikakvih incidecata sto ce sigurno biti i ako Kosovski Albanci formiraju vojsku.

vesko

pre 5 godina

Mesto da gledaju da obezbede sever kosova od strane Pristine,i njihove buduce vojske.Oni odsecaju od zastite Srbije.Al ako dodje da Srbija mora reagovati tu sacicu vozila ce lako preskociti.

verica

pre 5 godina

Albanci izgleda ne odustaju od oruzanog sukoba i to sada uz pomoc KFORA koji ce im davati odstupnicu.

Gaja

pre 5 godina

Шта је ово људи моји, шта ради овај НАТО? Шта ради њихов КФОР? Људи си ионако узнемирени, потресени, да ли им требају оклопњаци и жице, као да су у логорима? Ово на добро не иде! Народе мој, чувај се, изгледа су спремни на све. Ниси сам!

Stefan

pre 5 godina

Svet se zasniva definitivno na moci i sili koju sprovodi SAD.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Strasno, zar nas narod nije dovoljno u mukama, sad jos i da strahuju za zivote...nadajmo se da ce sve ostati mirno

arsa

pre 5 godina

Ako ovo nije dokaz da je Kosovo okupirana teritorija Srbije.Konacno Srbija mora da kaze istinu koju je krila sve ove godine: KOSOVO I METOHIJA JE OKUPIRANA TERITORIJA SRBIJE OD STRANE NATO I SIPTARSKE TERORISTICKE "UCK".A zna se sta se radi okupatorima.

Maja

pre 5 godina

Demonstracija sile , KFORsuprotno rezoluciji 1244 zaokruzuje zlocin na Kosovu i Metohiji krseci sva medjunarodna prava.

Miloš

pre 5 godina

Treba biti miran i čekati. Nema Veze što su uzeli Kosovo i što zatvaraju u koncentracione logore srbe jer će im poslužiti kao taoci protiv "agresije" vojske Srbije. Treba biti miran pa čak i ako uzmu sve do Niša. Jer možemo izgubiti mnogo više ! Pitam se samo da li ćemo čuvati mir i kada rasparčaju i ono malo dostojanstva i srpskog ponosa. Da okruženi smo ali smo bili okruženi i napadnuti više puta u istoriji pa smo preživeli! Kako kaže naš predsednik bolje je razgovarati a ne ratovati pa makar nam do tada sve uzeli. Imaju amerikance i NATO pa šta? Imamo li mi malo para da kupimo dobre raketne sisteme i da ih toliko ujedemo da nikada više ne krenu na malu Srbiju? Probudiće to i ostale narode!!!

ZEMUNAC

pre 5 godina

Postaviti na Jarinju odmah 2 tenka i nekoliko borbenih vozila !!!!

Zoran

pre 5 godina

Osnovni zadatak Kfora je da spreči Vojsku Srbije da pomogne Srpskom narodu na Kosovu. Zna se gde bi im bilo mesto dažele da zaštite Srpski naord.

miiki

pre 5 godina

a ko im garantuje da ce moci da zastite siptare,oni zive u lazima i raznim izmisljenim pricama o slabosti srpske vojske ,koju identifikuju sa ex JNA,a to je kao nebo i zemlja!Ko je bio 99 na KIM,zna o cemu pricam,a ne bih zeleo i iskreno se nadam da nece osetiti na svojoj kozi ovo o cemu pricam!ne bi ih pokupili ni u Jadranskom moru!

Mane

pre 5 godina

U tom slučaju Srbija treba da izvrši pritisak u UN.Kako?Tako što će tražiti preispitivanje kršenja rezolucije 1244 i"povlačenje"snaga KFOR a koje se ne ponašaju po rezoluciji uz istovremeno insistiranje na povratak vojske i policije na Kosmetu.Iako su snage KFOR a snage NATO a one su ipak pod "fiktivnom"jurizdikcijom UN a.Povlačenjem KFOR a ostvarili bi se uslovi za povratak vojske i policije na Kosmetu jer ta pokrajna u međunarodnom pravu nema nikakvu potporu(predstavljena suština inicijative).Tražiti dokaze o suverenitetu,gde su ostvarenaUN,UNESKO,INTERPOL,...?U tom slučaju mi stvaramo diplomatsku ofanzivu i predteren za moguću intervenciju ,istovremeno krenući iz diplomatske defanzive u diplomatsku ofanzivu.Objavljujući tako svetu sva kršenja prava Srba kao i volja Srbije da preduzme radikalnije mere ali u cilju zaštite rezolucije i sprečavanja humanitarne katastrofe.KFOR treba biti prikazan kao pristrasan i u krajnjem slučaju kao nenefikasna sila u sprovođenju međunarodnog prava.

Ketty

pre 5 godina

Ovo je osmiljena igra. KFOR zna da bi Srbija reagovala zbog formiranje vojske Kosova i da bi mozda intervenisala. Ipak srduge strane nece nase snage na KFOR jer bi to tek bio haos. To znaju i siptari pa su sigurni da ih nece niko napadati jer ih stiti KFOR.

Tea

pre 5 godina

Planski odradjuju svaki potez, a za cilj im je valjda pritisak na Srbiju do kraja. Pitanje je da li cemo imati izbora kako da odgovorimo i zastitimo svoj narod.

ena

pre 5 godina

Srbija mora biti spremna da reaguje na ovakvu situaciju.

RINGISPIL

pre 5 godina

Kada se borbenim jedinicama presece logisticka podrska /dotur oruzja, hrane, i drugih zaliha / jasno je da je u pitanju neprijateljsko delovanje i ratno iscrpljivanje protivnika. DA LI NEKOME OVDE NESTO NIJE JASNO. Mi smo u hibridnom ratu sa albanskim teroistima i paravojnim formacijama NATO a. Ovo na kOsovu nije ni NATO ni KFOR nega naoruzana medjunarodna banda. Proglasiti okupaciju i spremati narod za odbranu zemlje. Ili nas to NEKO debelo zavlaci i uljukljuje sa kilometrima puteva i BDP om. Ako narod poludi a na granici je, tek onda ce biti belaja i tamo i ovde.

istina

pre 5 godina

Kad toliko komentarišete Botovi ostavite tastature i na front branite vi Srbiju a ne samo serete po raznim novinama. Čudi me da informer nije objavio RAT protiv celog svete. Vučićeviću pušku o rame pa na granicu a ne da baljezgaš po novinama.

Nevenka

pre 5 godina

Pitanje je sta uopste imaju u planu, valjda imaju snage da odrze mir na Severu.

Katarina

pre 5 godina

Mozda sve ovo rade osmisljeno, naravno nista dobro. Ali se nedamo ispravocirati.

Lana

pre 5 godina

Ima li kraja ovom maltretitanju našeg naroda na KiM? Šta još treba da se dogodi da bi videli bar neku reakciju evropskih institucija?

Milos

pre 5 godina

Moramo preduzeti sve neophedne mere da se zastiti nas narod na Kosovu.

Damir

pre 5 godina

Ovi pokreti KFOR-a su usmereni na zastrašivanje Srba.

Boško J

pre 5 godina

KFOR ima mandat da očuva mir i bezbednost na KiM i verujem da je i ta kolona se pokrenula u tom cilju.

Igor

pre 5 godina

Samo da rata ne bude, sve ostalo je podnošljivo.

Kojadin

pre 5 godina

KFOR mora da zaštiti naš narod a ne da nemo gleda kako se vrši teror i progon nad njima.

ervin

pre 5 godina

Albanci ne odustaju od svog cilja da oruzanim sukobom rese pitanje Kosova. Srbija to ne sme dozvoliti.

neca

pre 5 godina

Srbija mora brzo da reaguje, ovo ne sluti na dobro. Moramo zastiti svoj narod.

Iva

pre 5 godina

Kakva provokacija. Ali nadam se da.neko neće nasesti na to...

Smrad

pre 5 godina

Pa valjda imaju pravo u svojoj državi raditi šta oće

Zlatko

pre 5 godina

Ovo su pripreme KFORA za odbranu od naše vojske, koja će najverovatnije morati da reaguje u odbrani našeg naroda na upada šiptara. Drugim rečima, poruka je: "mi držimo sever Kosova i svaki vaš upad na sever Kosova je napad na nas" Samo što ... naša vojska sigurno neće ići preko prelaza Jarinje i Brnjak ???

mila

pre 5 godina

medjunarodne snage ne rade ono zašto su tu, štite mir i narod, već se iživljavaju na nemoćnom narodu, i rade u interesu terorističke OVK

milica

pre 5 godina

Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica, da ;i je to normalizacija ?

anatodorovic

pre 5 godina

Taman , ako sipci hoce da je preskoce neka nabodu dupe. AJde kakva crna vojska Kosova ! Od te vojske nema ni slovo v

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17