• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

22.02.2019

12:25

POPOVIĆ: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava

Politika

POPOVIĆ: Kompromis sa Prištinom, ali u okviru Ustava

Podeli vest

Iako se očekivalo da polemika ministara Nenada Popovića i Ivice Dačića o zvaničnoj politici o KiM dobije epilog na sednici Vlade, to se nije desilo.

Na ideju o razgraničenju Popović odgovara: "Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje." Ističe da je za kompromisno rešenje, ali koje će biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ministar Nenad Popović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da svaki pojedinac ima pravo na mišljenje, ali da mi imamo svoj Ustav i ustavnu preambulu.

- Ja sam isključivo za poštovanje Ustava. Za tako važno pitanje kakvo je Kosovo, trebalo bi da se ponašamo jako odgovorno. Da gledamo šta rade druge države - rekao je Popović.

Ocenjuje da je legitimno tražiti promenu Ustava, ali da on mora da se poštuje, ocenjuje Popović.

- Ustav svi u državi, pogotovo oni u Vladi i parlamentu, moraju da poštuju. To pokazuje da smo ozbiljna država - naglasio je ministar.

Kako kaže, o rešenju za Kosovo se dugo govori, ali napominje da ono mora da bude kompromisno.

- U tome podržavam predsednika Aleksandra Vučića. I ja se zalažem za to. Po mom mišljenju, Prištini bi trebalo da se dâ najveća moguća autonomija koja postoji u svetu, ali u okviru Ustava i Rezolucije 1244 SB UN - kaže Popović.

ČEPURIN OTKRIO NAJMOĆNIJE RUSKO I SRPSKO ORUŽJE! Da se naši neprijatelji ne muče, reći ćemo im - TO JE HRABROST!

Dodaje da bi trebalo da budemo strpljivi, da govorimo svima da je Kosovo deo Srbije, a da Kosovu damo najširu moguću autonomiju poštujući Ustav Srbije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li se menja politika Moskve povodom rešenja za Kosovo, Popović kaže da je predsednik Putin prilikom poslednje posete Srbiji rekao da koristimo sve potencijale Rezolucije 1244 i ključnu rečenicu: "Rusija je uz vas."

Upitan da prokomentariše pitanje šefa diplomatije Ivica Dačića – zašto je u Vladi, a nije saglasan sa politikom predsednika Vučića, Popović objašnjava da je u vladajuću koaliciju došao sa poznatim stavom – "Kosovo, ni metar manje".

Naglašava da se ministar Dačić ne pita o njegovom učešću u Vladi, jer se oko ulaska u nju nije dogovarao sa Dačićem.

- Predsednik Vučić zna moj stav, ja ga ne menjam. Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje. Ako ja sa svojim stavom odgovaram da budem u Vladi, biću, a ako ne – o tome će odlučiti predsednik Vučić. O tome da li ja ostajem u Vladi odlučuje predsednik države - naglasio je Popović.

DAČIĆ: Pitajte Popovića koji je njegov predlog?




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

Kad je celo Kosovo Srbija, zašto ti sediš u udobnoj fotelji u Beogradu a ne u Prištini?! Koliko puta si bio na Kosovu? Dosta bre tvog prodavanja magle! Dok se Vučić i Dačić trude da "izvuku nešto", ako se uopšte može, ti radiš protiv toga. Tebi nije mesto u vladi! Zar stvarno neko (iole pametan) misli da će SAD i zapadne zemlje povući priznanje, ili da će Rusija ratovati za Kosovo?!

kompromis

pre 5 godina

ja se eto onda zalazem da razgranicimo tvoju imovinu ,pola meni pola tebi...ja sam jedan od 200,000 proteranih srba sa kosova .......daj mi pola tvoje imovine molim

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija