• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

28.02.2019

22:59

DOKTOR NAPAO MEDICINSKU SESTRU U VRBASU! Vrati ikonu Svete Petke! Prosuću ti mozak! - urlao je, a onda počeo da je čupa, davi i baca po ordinaciji!

Politika

DOKTOR NAPAO MEDICINSKU SESTRU U VRBASU! Vrati ikonu Svete Petke! Prosuću ti mozak! - urlao je, a onda počeo da je čupa, davi i baca po ordinaciji!

Podeli vest

Doktor Dražan Peša iz Vrbasa napao je na radnom mestu medicinsku sestru Jelenu Č., čupao je za kosu, vukao po ordinaciji, davio je, pretio da će joj prosuti mozak... A sve zato što je nesrećna žena skinula sa zida ikonu Svete Petke

Užasan fizički napad desio se u decembru u toku radnog vremena u Ambulanti medicine sporta, kojom u sklopu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" rukovodi ovaj lekar.

- Nemoj da skidaš Svetu Petku! - urlao je doktor, dok se na snimku čuje kako mu sestra mirno odgovara da je to prostorija u kojoj ona radi. Doktor se, međutim, nije smirio, već je još žešće nastavio da viče na sestru da su prostorije zajedničke, a da je Sveta Petka slava medicinskih sestara. Jelena Č. je pokušala da prekine raspravu, ali tek tada je Peša poludeo, piše Blic.

- Ma, marš! Možeš ti bez glave da ostaneš, šta misliš da ti sad zviznem glavu tu, da ti procuri mozak, ako pukne mi film! - vikao je doktor.

Nakon ovih pretnji, na snimku je zabeležen napad na sestru i nastavak pretnji doktora kako će joj "prosuti mozak dok policija ne dođe". Potom se čuje i glas trećeg čoveka, ispostaviće se doktorovog kuma, koji pokušava da ga smiri. Ali bez uspeha. Peša nastavlja da urla, a u tim trenucima počinje i fizički da napada sestru. Da je vuče za kosu, davi...

Sestra Jelena Č., koja je još na bolovanju zbog batina koje je dobila, kaže da je snimak autentičan, ali da ne zna ko ga je napravio.

- Na kraju godine menjala sam kalendar i okačila neku sliku umesto Svete Petke. Doktor je to primetio i rekao da vratim ikonu, što sam odmah i uradila. No, nastavio je da objašnjava zbog čega je ikona važna, nije prestajao. Molila sam ga da se ne svađa i ne viče, njegov kum je bio tamo, ali doktor se sve gore drao i vređao. Izašla sam napolje, zvala glavnog tehničara i rekla mu da ne mogu to više da trpim i slušam i da ću zvati policiju. Kada je čuo da zovem policiju, počeo je da viče "đubretaro", "sada ću da ti prospem mozak" - uznemireno prepričava Jelena Č.

 

TRAGEDIJA U ZAJEČARU! Devojčica (12) preminula u školi!

No, kada je doktor shvatio kako će policija stvarno doći, za ovu ženu, inače majku četvoro dece, više nije bilo spasa.

- Uhvatio me za kosu i čupao, vukao me dva metra po ordinaciji, posle me zgrabio za vrat i davio, stezao, bila sam bespomoćna, mislila sam da će me ubiti. Njegov kum je stajao iza njega i govorio mu da prekine. Uspela sam samo jednom da viknem upomoć, nisam mogla da se odvojim od njega. Nekako sam se okrenula, otrgla i uspela da pobegnem iz ambulante - priča nesrećna žena.

 

USPEŠNA AKCIJA NOVOSADSKE POLICIJE! Džak droge pronađen ispod sedišta!

Policija je već bila na putu, a ona je morala u bolnicu, gde su joj konstatovane povrede vrata zbog kojih je nosila Šancovu kragnu tri nedelje. Policija je saslušala doktora i na tome se za sada završilo. On i dalje radi, a Jelena je na bolovanju, boji se da se vrati na posao, iako je nadređeni uveravaju da joj lekar više neće ništa...

Iz Doma zdravlja "Veljko Vlahović" potvrđuju da se desio fizički napad, te da su odmah obavešteni policija i Hitna pomoć. Kažu da je medicinska sestra podnela prijavu protiv doktora, nakon čega je direktorka Jasmina Asi pokrenula disciplinski postupak.

- Uzeta je izjava od lekara, zatražena je informacija od policije, a trenutno čekamo saglasnost od medicinske sestre za uvid u njen zdravstveni karton, kao i uzimanje izjave od jedinog svedoka ovog incidenta. Po završetku disciplinskog postupka, zaposlenom će biti izrečena adekvatna kazna. Moram da istaknem da držanje bilo koje ikone na zidu ne samo da nije obavezno već nije ni dozvoljeno ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi - izjavila je za dr Jasmina Asi.

 

OSUĐEN DILER KONTIĆ: Pogledajte koliko će da robija za šverc 20 kg kokaina!

 

UŽAS U ČAČKU! Ubila se devojka, skočila sa krova zgrade!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 5 godina

tu medicinsku sestru razapeti na glavni trg u Vrbasu i kamenovati od strane raje !

zoki

pre 5 godina

A zasto joj smeta ikona ? Ja vidim samo da je direktorka Jasmina Asi - MUSLIMANKA - ODMAH POLETELA da podnese tuzbu i izbaci doktora a cak mislim da ona i njoj naredila da skine ikonu . U Nemackoj moze - u svakoj bolnici imaju krst na zidu. Meni ne smeta ikona svete petke u ordinaciji .

Ljube

pre 5 godina

Ni malo me ne bi iznenadilo da uskoro u hronici pročitam da je taj doktor nasilnik ubio majku četvoro dece u nastupu besa. Zar je toliko potrebno da bi se ustanovilo šta se dogodilo i to pred svedokom da bi nasilnik dobio otkaz i kaznu zabrane prilaska?

banjaluka

pre 5 godina

Zanima me zasto medicinskoj sestri smeta ikona,kada je ta ikona zastitnik medicinskih sestara? Mislim da je htjela da izazove reakciju doktora i da ide na bolovanje.Da sam ja bio na mjestu doktora ne znam sta bih uradio,ali nije joj mjesto da tu radi.

Vrbas

pre 5 godina

Kakav smo mi narod? Opravdavamo nasilje po rijaliti šoovima i gledamo isto to,a sada smo nasli prevashodno da komentarisemo i osudjujemo nasilje,nasilje u svakom slucaju ne treba opravdavati. Ali zivimo u zemlji gde je postalo in stranacko zaposljavanje,gde do funkcije uz pomoc patrijske knjizice mozes doci do mesta kojeg zelis. Sem sto kritikujete doktora,ista ta medicinska sestra je par puta premestana iz ustanove u ustanovu zato sto pravi probleme,poznata je u nasoj opstini dobro. Ne opravdavam nasilje,ali svako normalan moze da zakljuci da je sve ovo iscenirano ,isla je sa tom namerom da izvede iz takta a vec je pripremila da ga snima. Kad te neko fizicki zlostavlja ko u tom trenutku razmislja o tome. A doktor vec dugi niz godina radi ovaj posao i nikada za njega niste mogli da cujete ruznu rec. A direktorko Asi bolje da se pozabavite time sto vasi lekari nece da primaju pacijente koji su hitni,nego kazu vas doktor ne radi vise ovde nego u nekom obliznjem selu. I sto su vam vozila hitne pomoci u kvaru da mora po par dana se ceka da pacijent preveze na kontrole i snimanja. Sto su mnogi dosli sa kupljenom diplomom i preko stranke. I sami vi ste dosli do mesta direktora preko stranke,niko ne osporava da Vi imate zavrseni fakultet i da imate znanje,ali ranijih godina niste bili direktor. A mladi beze iz ove zemlje bas zbog ovoga,danas je doslo vreme da samo ako si clan neke partije imas posao. A draga gospodo,da svako Vas moze isto da snima na vasem radnom mestu niko od nas nije savrsen podjite od sebe!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17