• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2019

19:16 >> 19:21

MAĐARIMA DODELJENA KONTROLA VAZDUŠNOG PROSTORA KOSOVA: NATO je zadovoljan kako to Budimpešta radi, produžio im ugovor na neodređeno!

Politika

MAĐARIMA DODELJENA KONTROLA VAZDUŠNOG PROSTORA KOSOVA: NATO je zadovoljan kako to Budimpešta radi, produžio im ugovor na neodređeno!

Podeli vest

Mađarska agencija za kontrolu letenja "HungaroKontrol" nastaviće da u ime NATO kontroliše gornji sloj vazdušnog prostora nad Kosovom, saopštila je danas ova agencija

- HungaroKontrol" pruža usluge u gornjem vazdušnom prostoru Kosova od 2014. godine. To će u ime NATO nastaviti da čini od aprila na neodređeno vreme - saopštil su u Budimpešti Andrea Bartfai-Mađer, mađarska ministarka bez portfelja zadužena za upravljanje nacionalnom imovinom i Kornelj Sepesi, direktor Hungarokontrola.

U saopštenju se navodi da je NATO, uvažavajući "izuzetno postignuće" u poslednjih pet godina, odlučio da produži sporazum na neograničen period, tako da "HungaroKontrol" može da nastavi da pruža svoje usluge nad Kosovom.

- Ova saradnja je veliki uspeh - rekla je mađarska ministarka i dodala da je Mađarska jedina zemlja u Evropi čija agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja upravlja vazdušnim prostorom "neke nesusedne zemlje". 

NIČE NOVI SRPSKI GIGANT OD 180 MILIONA EVRA: Grade ga Moskva i Beograd i biće prva TERMOELEKTRANA TOG TIPA VAN GRANICA RUSIJE!

Direktor "HungaroKontrola" Kornel Sepeši rekao je da je zabeležen značajan porast saobraćaja u gornjem delu kosovskog vazdušnog prostora, "takozvanog sektora KFOR".

On je kazao da je u 2018. skoro 116.000 aviona prošlo kontrolu mađarske agencije, što je 30 odsto ukupnog avio-saobraćaja u poslednjih pet godina.

BRISEL LJUT ŠTO KINA KREDITIRA SRBIJU I GRADI JOJ INFRASTRUKTURU: EU je bolji partner, ali je PEKING POBEDIO NA BALKANU!

- Tokom mandata NATO, u gornjem vazdušnom prostoru Kosova, mađarski kontrolori avio-saobraćaja bili su odgovorni za bezbednost 394.000 letelica - naglasio je direktor ove mađarske agencije dodajući da očekuje značajan porast saobraćaja.

(VIDEO) EVO ŠTA SRBIJA IMA U SVOM POSEDU! SNAGA I MOĆ: Avion MIG-29 poleće pod "RUČNOM", a onda...

BOSNA DIŽE ZID NA GRANICI SA SRBIJOM: Dovode i mađarske graničare, NI PTICA NE SME DA PROĐE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija