• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.03.2019

14:59 >> 15:02

TUNIS NE ZANIMA LAŽNA DRŽAVA - ČVRSTO UZ NAŠU ZEMLJU! Priština je grad u Srbiji, secesionizam neće proći!

Politika

TUNIS NE ZANIMA LAŽNA DRŽAVA - ČVRSTO UZ NAŠU ZEMLJU! Priština je grad u Srbiji, secesionizam neće proći!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacic izjavio je da Tunis odluke Prištine razume isključivo kao secesionizam, separatizam i jednostrane akte koji narušavaju medunarodni pravni poredak

- Zahvalni smo veoma Tunisu na principijelnoj poziciji što se tiče teritorijalnog integriteta Srbije.Tunis nije priznao secesiju i jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. Oni razumeju da je tu reč isključivo o secesionizmu, separatizmu i jednostranim aktima koji narušavaju međunarodni pravni poredak - rekao je Dačić tokom posete toj prijateljskoj afričkoj zemlji.


On je podsetio da dve zemlje vezuje dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo koje doseže do Prvog svetskog rata kada je, kako je dodao, posle prelaska preko Albanije 52.000 srpskih vojinika prebaceno u Tunis.

SAVETNICI ANGELE MERKEL HITNO STIŽU U BEOGRAD NA SASTANAK SA VUČIĆEM?! Berlin rešen da pokrene dijalog - HARADINAJ DOBIO CRVENI KARTON?!


- Ovde je posle Prvog svetskog rata ostalo 3.700 srpskih grobova - rekao je Dačić i podsetio da je saradnja dve zemlje bila na vrhuncu u vreme predsednika Habiba Burgibe i Josipa Broza Tita, od kada je i na snazi sporazum o ukidanju viza.

- Tunis isto tako može da računa na punu podršku Srbije na svim poljima, jer smo iskreni prijatelji - rekao je Daćić.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima s predsednikom Tunisa i šefom diplomatije o jacanju saradnje i prijateljstva.

CIA SPISAK OD 300 SRBA OPASNIH ZA NATO: Za njihovo uklanjanje spremni milioni iz crnih fondova! HOĆE LI MOSKVA TO DOPUSTITI?!

- Hoćemo da tražimo zajedničke interese, da se politički podržavamo u međunarondim organizacijama, da razivijamo turizam, mladima da omogućimo da se školuju kroz razne stipendije, da se povezujemo u oblasti vojne i policijske saradnje, u borbi protiv terorizma i svim drugim segmentima - rekao je Dačić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija