• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

20.03.2019

09:18

KARADŽIĆ SE OGLASIO IZ HAGA! Evo šta je poručio PRE IZRICANJA PRESUDE!

Politika

KARADŽIĆ SE OGLASIO IZ HAGA! Evo šta je poručio PRE IZRICANJA PRESUDE!

Podeli vest

Bivši predsednik RS smiren, dobro se drži i nada se slobodi. "Novostima" poslao aforizme. Brat Luka: Radovan se dobro oseća i drži, optimista je i veruje da je pravda dostižna

Radovan Karadžić smiren dočekuje izricanje pravosnažne presude u Hagu. Duboko veruje da će Žalbeno sudsko veće ispraviti nepravdu iz prvostepene presude i uvažiti argumente iz njegove žalbe. Uoči javnog saopštavanja odluke, "Novostima" je poslao četiri svoja aforizma koja je napisao u pritvoru u Sheveningenu.

Oni glase:

"Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera."

"Nova govorna mana: "SPORAZUM se izgovara kao SPORAZIM!"

"On je budala, ali energična budala!"

"A ko stoji iza propalog čoveka?"

Prenos odložen zbog Praljka

Pravosnažna presuda biće izrečena 20. marta u 14 časova i saopštiće je predsedavajući petočlanog sudskog veća Mehanizma za krivične sudove Vang Joensen. Međutim, prenos će, kako su u Hagu rekli, zbog operativnih razloga ići sa pola sata zakašnjenja. S obzirom na to da su do sada sve presude emitovane direktno, sud se očigledno odlučio za odloženi prenos posle incidenta u sudnici sa Hrvatom Slobodanom Praljkom, koji je ispio otrov pred kamerama, pa signal puštaju kasnije kako bi mogli da kontrolišu šta sve ide u etar.

Nadu da će epilog po njega biti pozitivan Karadžić crpi iz injenice da je vrlo precizno ukazao na mnoge nelogičnosti i površnosti u zaključivanju prvostepenog veća. Na više mesta je dokazao da su njegovu krivicu utvrdili samo na osnovu pretpostavki. Zbog svega toga je, kako smo saznali, veliki optimista, ubeđen da se ne može dva puta zažmuriti pred istinom i činjenicama.

Njegov brat Luka Karadžić, koji je pre dve godine prisustvovao u Hagu izricanju presude, ovog puta, zbog zdravstvenih problema, nije otputovao. Kako za "Novosti" kaže, čitanje odluke gledaće kod kuće, u Beogradu.

- Čuo sam se sa Radovanom pre dva-tri dana. On se dobro oseća i dobro drži i veruje da je pravda dostižna. Najbolje poznaje svoj predmet, zna da je bilo mnogo lažnih svedočenja i zbog toga je optimista. Svima nam je ulio nadu da će se ovaj proces dobro završiti, tako da se svi nadamo i verujemo u pravdu - kaže nam Luka Karadžić.

Karadžić je pre dve godine u Haškom tribunalu prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu. Od 11 tačaka optužnice osuđen je za deset, koje su obuhvatile granatiranje Sarajeva, istrebljenja, progone, ubistva i proterivanja nesrpskog stanovništva, nehumana dela, teror, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Karadžić se, inače, tokom postupka sam branio, ali je imao pravni tim koji mu je pomagao. Sam je pisao i žalbu na prvu presudu od 2.000 stranica i zatražio da bude oslobođen krivice.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
IVAN

pre 5 godina

Dobice slobodu.Da sheta tri puta na dan u dvoru od 500 kvadrata.I tako do sudjeg dana

Ja

pre 5 godina

Da ih je ranije objavio ove aforizme, izvukao bi se na neuracunljivost!

Matija

pre 5 godina

HAG - Svjedok optužbe Nedeljko Prstojević. Prstojević je u to vrijeme bio predsjednik srpske opštine Ilidža i komandant opštinskog kriznog štaba. Svjedočio je protiv svih Srba iz Republike Srpske! On je za Opštinu Ilidža preuzeo OOUR-a H. “Terme” u kojoj su bile muslimanske “Izbjeglice” ( 250 osoba-6 mjeseci-gratis) iz Hercegovine na hotelski trošak. Do Aprila 1992 godine žive luksuzno I kupaju se u ljekovitim vodama. Od njih je u aprilu formirana jedna brigade 150 muškaraca muslimanske vojske u Hrasnici. Tadašnji director H. “Terme” Tiho Lucović je u oktobru 1991, uselio muslimane, I uskoro pobjegao u TAM (tvornica automobile Maribor u Sarajevu). Za VD zamjenika postavio šefa sale M. Traparu koji je sa Prstojevićem sve zataškao (Nisu predavali pazare Hotela od oktobra 2991 do 22, aprila 1992, god,). Niko za ovo nije znao, zato što je to zataškao Nedželjko Prsojević, Zašto, izdaja koja je dogovorena, I satao se sa Klintonom 1993. u Tuzli?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17