• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2019

16:55

FILA O PRESUDI KARADŽIĆU: MEĐUNARODNO PRAVO NE POSTOJI, VEĆ SAMO ZAKON JAČEG!

Politika

FILA O PRESUDI KARADŽIĆU: MEĐUNARODNO PRAVO NE POSTOJI, VEĆ SAMO ZAKON JAČEG!

Podeli vest

Advokat Toma Fila smatra da je današnja presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje je izreklo je doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, loša po Karadžića, ali da je njom bar otklonjena ideja o Srbima kao genicidnom narodu

Prema njegovim rečima to je dobro je za Srbe i u Republici Srpskoj i u Srbiji, jer je ideja iz Rezolucije Velike Britanije da samo genocidni narod nestala.

- Dobro je što nije prihvaćena optužba za genocid u više opština kao što je to tvrdio tužilac, a podržavao bivši predsednik tribunala Teodor Meron- rekao je Fila osvrćući se na jedinu tačku optužnice za koju je Karadžić oslobođen optužbi.

Fila kaže da je ova presuda ista kao prvostepena, samo je gora po Radovana Karadžića.

Ističući da mu je žao Karadžića i njegovog pravnog tima što nisu uspeli da pokažu neosnovanost optužbi, advokat je napomenuo da je posebno sramota što je Karadžić povezan sa genocidom u Srebrenici, koji, kako kaže, uopšte nije bio genocid.

Fila povodom današnje presude, kaže, da međunarodno pravo ne postoji, već samo zakon jačeg, i da ova presuda nema pravne posledice za Srbiju, ali generalno satanizuje srpski narod.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija