• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

27.03.2019

18:48

PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE, A VUK JE OD NJEGA UZEO MILIONE! Rasplet velike korupcionaške afere

Politika

PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE, A VUK JE OD NJEGA UZEO MILIONE! Rasplet velike korupcionaške afere

Podeli vest

Patrik Ho, bivši ministar policije Hongkonga i bliski saradnik i najveći finansijer lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, osuđen je pravosnažno pred sudom u Njujorku na tri godine zatvora zbog pranja para i korupcije teške više stotina miliona dolara!

Federalni sud u Njujorku krajem prošle godine proglasio je Hoa krivim u 7 od 8 tačaka optužnice, i to zbog podmićivanja afričkih lidera putem kontakata u UN. Osim trogodišnje robije, Patrik Ho će, kako je preneo CNN, morati i da plati kaznu od 400.000 dolara.

ALEKSANDAR JOVIČIĆ
FUNKCIONER SNS

Poručujem Jeremiću da počne da se bavi pripremanjem odbrane za sud pred kojim će objašnjavati poreklo svojih miliona.

Ovim je raspletena jedna od najvećih svetskih korupcionaških afera u koju je direktno upleten i Vuk Jeremić. Podsetimo, Ho je bio saradnika i finansijer Jeremićevog Centra za razvoj međunarodne saradnje (CIRSD), kojem je na osnovu donacija uplatio više od sedam miliona dolara! Zbog ovih sumnjivih veza, na suđenju Hou u novembru prošle godine, pred sudom u Njujorku svedočio je i sam Jeremić. On je tada angažovao jednu od najskupljih advokatskih kancelarija da ga zastupa i priznao da je lično povezao Hoa sa pojedinim zvaničnicima iz koruptivnog lanca. Jeremić do danas nije objasnio za koje je tačno usluge dobio milione od ovog osuđenog bivšeg ministra.

Marko Matić, urednik istraživačke mreže 'Antidot', komentarišući navode, kaže da je presuda Hou potvrdila da je Jeremić finansiran iz kriminalnih krugova.
- Pravosnažna osuđujuća presuda Patriku Hou samo je potvrdila ono što je odavno bilo očigledno, a to je da je Jeremić finansiran iz kriminalnih izvora. Ova presuda otvara brojna pitanja o Jeremićevoj odgovornosti za poslove u kojima je aktivno učestvovao, a za koje je dobio više od sedam miliona dolara. Prosto je neverovatno to što je on u ovom slučaju imao samo ulogu svedoka, iako je imao direktnu korist od Hoovih ilegalnih poslova... - navodi Matić.

ANTIDOT: Jeremić nije zaposlen u "Partners Grup", plaća ga Patrik Ho!

Sergej vodi PSG iz Amerike

Lider PSG Sergej Trifunović se više od dve nedelje nalazi na proputovanju po Americi. Trifunović je još 10. marta otputovao na skijanje u luksuzni rizort u Aspenu, u američkoj državi Kolorado.
Posle 16 dana on i dalje svoje pratioce na društvenim mrežama obaveštava o 'američkoj turneji'. I, naravno, iz SAD 'pametuje' i vodi politiku u Srbiji.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17