• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2019

08:06

VESIĆ: Građani Beograda da ne nasedaju na provokacije nasilnika!

Politika

VESIĆ: Građani Beograda da ne nasedaju na provokacije nasilnika!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom današnjeg protesta dela opozicije, pozvao je Beograđanke i Beograđane da, kako je istakao, "ne nasedaju na provokacije nasilnika"

 - Ne sme da bude prolivena nijedna kap krvi kako bi se Obradović, Ðilas i Jeremić dočepali vlasti na ulici, kada već ne mogu na izborima -  rekao je Vesić u intervjuu za današnji "Blic".

Na pitanje, ako dođe do radikalizacije protesta, na koji način će država i grad reagovati, on je istakao da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, pa i protestima, sve dok je sve mirno i bez nasilja. 

 - Do sada smo pokazali visok stepen tolerancije, čak i kada protesti nisu bili prijavljeni, to se ne dešava u mnogim evropskim zemljama. Recimo, u Francuskoj je na demonstracijama uhapšeno preko 3.000 ljudi. Dakle, dok su protesti mirni, oni mogu da se održavaju. Prerastu li u nasilje koje najavljuju fašisti Boška Obradovića, reagovaće se u skladu sa zakonom kao i do sada - rekao je Vesić.

On je dodao da, koliko je njemu poznato, samo Obradovićevi fašisti i njegovi pomagači Ðilas i Jeremić najavljuju blokade saobraćajnica.

 - Oni su ti koji prete upadom u državne institucije, blokadom autoputa, napadom na stanove državnih funkcionera. Oni pozivaju na krvoproliće i na sukobe. Oni napadaju komunalne radnike, novinare. Njihova jedina politika je nasilje. Nasilje nad novinarima koji se usude da izveštavaju onako kako Ðilas ne želi -  kazao je Vesić.

U demokratijama se, naglasio je on, društveni konflikti rešavaju izborima. 

 - Na tim izborima Srpska napredna stranka (SNS) bi pobedila ubedljivo, tako da je naš stranački interes da se oni raspišu -  rekao je Vesić, koji je i član najvišeg rukovodstva vladajuće partije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17